Instalace rámečku na budíky

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Xele
Nováček
Nováček

Instalace rámečku na budíky

Příspěvek od Xele » 01.11.2011 06:56

Zdravím příznivce FF a prosím o radu. Zakoupil jsem si alu rámečky na budíky a chtěl bych pomoci s jejich instalací. Co se týká demontáže přístrojové desky tak tím už jsem si prošel z důvodu výměny žárovek. Při demontáži jsem však došel pouze do fáze odpojení bílého konektoru s černou pojistnou páčkou z přístrojové desky a pak samotné vyjmutí budíků z palubovky. Nyní se však budu muset zřejmě dostat i k odstranění samotného ochranného plexiskla samotných budíků a k vyjmutí černého plastu kam bude nutné přichytit zmíněné rámečky. Na tento postup jsem už však návod nikde nenašel takže bych Vás zasvěcené chtěl poprosit o radu jak postupovat. Na závěr mám ještě pár otázek.
1) Je při demontáži budíků nutno odpojit baterii?
2) Mohu případně s budíkama různě manipulovat resp. otáčet? Četl jsem, že by se měly držet ve stejné poloze jak jsou namontovány z důvodu aby nevytekla silikonová náplň. Někdo to však zpochybňoval.
3) Bude při montáži nutné zaznamenat polohu rafiček z důvodu jejich demontáže?

EDIT:
"reklama" resp. odkaz na stránku s Alu rámečkama odstraněn a tímto se zároveň omlouvám za porušení pravidel. Odkaz jsem neumístil proto, že bych chtěl někomu dělat reklamu, ale pouze pro představu o jaký typ výrobku se jedná.
Dále vyhledávání jsem použil ale našel jsem pouze plno odkazů na demontáž budíků pouze do fáze vyjmutí bílého konektor a vyjmutí budíků z palubní desky.
Naposledy upravil(a) Xele dne 01.11.2011 07:38, celkem upraveno 2 x.
Ford Focus kombi 1,6 benzín r.v.2002 model Ghia

Obrázek

Obrázek

Xele
Nováček
Nováček

Re: Instalace rámečku na budíky

Příspěvek od Xele » 01.11.2011 09:40

To vlákno na které jsi mě upozornil zahrnuje převážně výměnu podsvícení což já nepotřebuji. Mě jde pouze o instalaci rámečků. Ze zmíněného vlákna jsem se pouze dočetl, že nemusím mít obavy z otáčení budíků kvůli úniku silikonového oleje a dále jsem zde našel jeden odkaz na angl. stránky kde je popsána výměna podsvícení což jak už jsem zmínil nepotřebuji. Další odpovědi na moje otázky jsem v tomto vláknu bohužel nenašel. Je samozřejmě možné, že jsem něco přehlédnul protože ve vlákně o 45 příspěvcích už se může člověk trošku ztrácet.
Myslel jsem, že třeba někdo jednoduše poradí jak rámeček nainstalovat t.j. např. po vyjmutí budíků viz. x návodů zde na fóru stačí pouze sundat ochranné plexi povolením těch a těch šroubků, ručičky seznačovat ani sundávat nemusíš apod.
Ford Focus kombi 1,6 benzín r.v.2002 model Ghia

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“