Demontáž kuřácké sady - jak přendat zapalovač?
-
- Junior
Demontáž kuřácké sady - jak přendat zapalovač?
V autě nekouřím a trochu mi vadí, že jsem přišl o jeden odkládací prostor popelníkem. Zvažuju demontáž popelníku. Téměř všechno jsem našel, jen nevím, jak na zapalovač. Stačí odpojit, vytlačit kovovou zásuvku ze zeleného podsvícení, které půjde zezadu vytáhnout a zevnitř po sundání bočního panelu u spolujezdce zezadu nasadit do díry v panelu auta, natlačit zásuvku a připojit dráty? Nebo je nějaká nepodsvětlená zásuvka pro nekuřáky, která se tam jen zasune? U kuřáka se mi zas líbí, že to jde zavřít. Přemýšlím, že zkusím rámeček s dvířky nějak "odpreparovat" a dát zpátky bez popelníku a hlavně výstupku pro zapalovač vepředu
.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Demontáž kuřácké sady - jak přendat zapalovač?
Urcite si chces zlikvidovat zapalovac, coz je zasuvka na 12V? Ja mam v aute 3 zasuvky a je to tak akorat.
-
- Junior
To nechci, ale ona je zásuvka i bez kuřácké sady. Jen je místo vedle zapalovače píchnutá vzadu v tom odkládacím prostoru, co po vymontování vznikne. Super jeto vidět tu:
http://www.focusowners.com/forum/viewtopic.php?t=30046
Jen tam není moc popsaný, jak ten zapalovač šel ven (potažmo by šel zpátky). Předpokládám, že tak, jak jsem psal, ale nerad bych ho zlomil, atd.
http://www.focusowners.com/forum/viewtopic.php?t=30046
Jen tam není moc popsaný, jak ten zapalovač šel ven (potažmo by šel zpátky). Předpokládám, že tak, jak jsem psal, ale nerad bych ho zlomil, atd.
-
- Junior
Tak si odpovím sám. To vyndání zásuvky je asi největší opruz. Správně je potřeba nejdřív vytlačit kovovou část ze zeleného plastu podsvětlení a to pak vytáhnout. Tím, že budu kuřáckou sadu demolovat, abych získal jen dvířka, jsem si pomohl vrtačkou a prostě obvrtal a vyloupnul těleso zapalovače i s kusem černého plastu z kuřácké sady okolo, ten přeštípnul a sundal a měl samotný zapalovač. Kovové těleso zásuvky je zacvaknuté do podsvětlení zelenými západkami a k jedné se člověk jinak moc nedostane. Pak už jsem šroubováčky zvenčí odtlačil ty západky a vysunul kovovou část. Nedestruktivně bych to tahat ale nechtěl
.
Zpátky to půjde patrně OK. Zepředu se nacvakne do díry v kastlíku zelená část s připojenou žárovičkou a do ní se prostě zatlačí správně orientovaný kovový kus a bude to. Pro jistotu oddělám i ten plast u nohou spolujezdce. Je potřeba to zatlačit dost silou, tak si to raději přidržím zezadu. Navíc budu moct ve finále zkontrolovat připojení elektriky. Dnes nebo zítra na to jdu. Pak přijde úprava plastové vložky s dvířky...

Zpátky to půjde patrně OK. Zepředu se nacvakne do díry v kastlíku zelená část s připojenou žárovičkou a do ní se prostě zatlačí správně orientovaný kovový kus a bude to. Pro jistotu oddělám i ten plast u nohou spolujezdce. Je potřeba to zatlačit dost silou, tak si to raději přidržím zezadu. Navíc budu moct ve finále zkontrolovat připojení elektriky. Dnes nebo zítra na to jdu. Pak přijde úprava plastové vložky s dvířky...
- snack1
- Nováček
Vewehr píše:Tak si odpovím sám. To vyndání zásuvky je asi největší opruz. Správně je potřeba nejdřív vytlačit kovovou část ze zeleného plastu podsvětlení a to pak vytáhnout. Tím, že budu kuřáckou sadu demolovat, abych získal jen dvířka, jsem si pomohl vrtačkou a prostě obvrtal a vyloupnul těleso zapalovače i s kusem černého plastu z kuřácké sady okolo, ten přeštípnul a sundal a měl samotný zapalovač. Kovové těleso zásuvky je zacvaknuté do podsvětlení zelenými západkami a k jedné se člověk jinak moc nedostane. Pak už jsem šroubováčky zvenčí odtlačil ty západky a vysunul kovovou část. Nedestruktivně bych to tahat ale nechtěl.
dnes jsem demontoval kuřáckou sadu a byla to práce na 15 min a rozdělání zapalovače cca 3min ?
zapalovač šel snadno ven pouze vytlačit kovové těleso z osvětlení a pak odtlačit dvě západky a je to venku
Montáž taky naprosto v pohodě dozadu do plastu pak stačí oddělat boční panel od spolujezce a připojit kabely

edit sada je volná (nikdy nepoužitá) pokud by měl někdo zájem
Edit : prodáno

FoFo2 1,8FFV+plyn black panther 7/2007
- Mr.Zdenda
- Junior
Přemýšlím zda to vyndat. Škoda že to nejde kombinovat, aby se vytáhl ten popelník,zapustil ten zapalvač dozadu a mít zavírací dvířka, aby tam nebylo vidět..
2018-?: Rapid 1.0
2016-2018: ex. BMW e39 530dA, 142 kW
2015-2016: ex. Rapid 1.2 TSI 63 kw
2011-2015: ex. Ford Focus II 2.0 100 kW TDCI
2012-2018: ex. Suzuki Bandit GSF 600s 57 kW
2007-2012: ex. 323F BG 1.6 16V 66 kW
2006-2007: ex. Seat Ibiza 1.5glx 66 kW
-
- Junior
To víš, že to jde
. Příležitostně hodím fotky s popisem. Před rokem jsem to vykuchal a mám kapsu se zapikem vzadu, dvířky od kuřácké sady a navíc je to postrované, aby drobnosti, co tam dávám, nerachotily
.

-
- Junior
Tak jsem se k tomu konečně dostal a našel i pár fotek, co jsem udělal. Však už Mr.Zdenda musel být netrpělivý
.
Nejdříve je potřeba vymontovat kuřáckou sadu. Je to poměrně jednoduché a nemám to nafocené. Pro úplnost jsem se inspiroval tady:http://www.focusowners.com/forum/viewtopic.php?t=30046. Jen tam není ten plast s dvěma šrouby, co jsou vidět na obrázku, co sem dal snack1, a který je před tím "hřebenem" na spodku kuřácké sady shovaný pod plastovým krytem kolem řadící páky (ten proto musí ven).
1) Já jsem vytáhnul manžetu řadičky z krytu na konzole (stačí trochu zatáhnout, ale pozor – dolní rámeček manžety je dost křehký).
2) Následně jsem vycvaknul ten kryt okolo, abych se dostal ke 2 šroubům, co drží kuřáckou sadu.
3) Pak už stačí vyšroubovat ty 2 šrouby, co drží plast zajišťující sadu na místě a celou kuřáckou sadu vytáhnout.
4) Ještě se zezadu musí odpojit konektor zapalovače.
5) Když se podaří vytáhnout zapalovač z kuřácké sady rovnou, je to super. Jak píše snack1, je potřeba vytlačit kovové těleso z osvětlení a pak vycvaknout samotné osvětlení a je to venku. Kdyby to nešlo, tak jako mně, není to problém. Vzhledem k tomu, že se plast, ve kterém je zapalovač, zničí, vyříznul jsem zapalovač i s kusem okolního plastu a ten pak vylámal.
6) Následně se osadí zapalovač do díry ve vzniklé přihrádce: osvětlení zapalovače se pak zasune do díry v šedém plastu, ze které koukají dráty, zasune se do něho kovové těleso, od nohou spolujezdce se sundá plast u nohou (jeden torx pod krytkou), tak jak to má raymon tady: "http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... 0f0a1cb58d" a zapojí se kabely zapalovače. Pak už se jen nasadí zpátky ten kryt...
... a přijde nejhorší práce – předělání kuřácké sady.
Já to udělal tak, že jsem plasty tvořící část se zapalovačem vysunutým dopředu celou vyříznul tak, aby mi dole zbyl cca. 1 cm plastu (1) směrem dovnitř a cca. 5 mm plastu z vrchu ze stěny podél šuplíku zapalovače (pro zpevnění) (2). Strop a postranici, které drží mechanizmus zavírání, jsem nechal pochopitelně celé. V části, kam se zasouvá šuplík jsem nechal zase cca. 1 cm plastu dole (3), celou bočnici a strop a cca. 5 mm plastu vzadu nahoře (opět pro zpevnění) (4). Jen v místě, kde ty zanechané 5 mm plasty tvoří roh, jsem to musel vyříznout (5), protože přímo pod tím je zapalovač a blbě se tam pak něco zasouvalo. Doma jsem našel (myslím z OBI) protiskluzovou podložku do zásuvek, polepil obě bočnice přesně na míru a udělal si pás, který jsem vlepil na ten cca. 1 cm plastu, který jsem nechal na spodní straně předního rámečku (1) a (3). Zároveň to bylo střižené tak, aby o něco širší část koukala ještě dopředu (6) a za přilepenou částí bylo široké přes celý kastlík (7) (až za bočnice předělané kuřácké přípravy) a po vložení na místo vzadu až na horu. Na obrázku je to ohlé dopředu. A na konec to jen poskládat dohromady.
Nejdříve jsem to zkušebně osadil do auta, vystřihnul do gumy na správném místě kolečko pro zapalovač, osadil to definitivně, přišrouboval plastové uchycení 2 šrouby, osadil rámeček kolem řadičky, manžetu a hotovo. Tedy skoro.
Sehnal jsem si ještě záslepku na zapalovač a na vršek taky nalepil tu protiskluzovou gumu, takže to vypadá vevnitř tak, jak je možné vidět tady: A teď už opravdu hotovo. Dvířka tam jsou a místa je habaděj
.

Nejdříve je potřeba vymontovat kuřáckou sadu. Je to poměrně jednoduché a nemám to nafocené. Pro úplnost jsem se inspiroval tady:http://www.focusowners.com/forum/viewtopic.php?t=30046. Jen tam není ten plast s dvěma šrouby, co jsou vidět na obrázku, co sem dal snack1, a který je před tím "hřebenem" na spodku kuřácké sady shovaný pod plastovým krytem kolem řadící páky (ten proto musí ven).
1) Já jsem vytáhnul manžetu řadičky z krytu na konzole (stačí trochu zatáhnout, ale pozor – dolní rámeček manžety je dost křehký).
2) Následně jsem vycvaknul ten kryt okolo, abych se dostal ke 2 šroubům, co drží kuřáckou sadu.
3) Pak už stačí vyšroubovat ty 2 šrouby, co drží plast zajišťující sadu na místě a celou kuřáckou sadu vytáhnout.
4) Ještě se zezadu musí odpojit konektor zapalovače.
5) Když se podaří vytáhnout zapalovač z kuřácké sady rovnou, je to super. Jak píše snack1, je potřeba vytlačit kovové těleso z osvětlení a pak vycvaknout samotné osvětlení a je to venku. Kdyby to nešlo, tak jako mně, není to problém. Vzhledem k tomu, že se plast, ve kterém je zapalovač, zničí, vyříznul jsem zapalovač i s kusem okolního plastu a ten pak vylámal.
6) Následně se osadí zapalovač do díry ve vzniklé přihrádce: osvětlení zapalovače se pak zasune do díry v šedém plastu, ze které koukají dráty, zasune se do něho kovové těleso, od nohou spolujezdce se sundá plast u nohou (jeden torx pod krytkou), tak jak to má raymon tady: "http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... 0f0a1cb58d" a zapojí se kabely zapalovače. Pak už se jen nasadí zpátky ten kryt...
... a přijde nejhorší práce – předělání kuřácké sady.
Já to udělal tak, že jsem plasty tvořící část se zapalovačem vysunutým dopředu celou vyříznul tak, aby mi dole zbyl cca. 1 cm plastu (1) směrem dovnitř a cca. 5 mm plastu z vrchu ze stěny podél šuplíku zapalovače (pro zpevnění) (2). Strop a postranici, které drží mechanizmus zavírání, jsem nechal pochopitelně celé. V části, kam se zasouvá šuplík jsem nechal zase cca. 1 cm plastu dole (3), celou bočnici a strop a cca. 5 mm plastu vzadu nahoře (opět pro zpevnění) (4). Jen v místě, kde ty zanechané 5 mm plasty tvoří roh, jsem to musel vyříznout (5), protože přímo pod tím je zapalovač a blbě se tam pak něco zasouvalo. Doma jsem našel (myslím z OBI) protiskluzovou podložku do zásuvek, polepil obě bočnice přesně na míru a udělal si pás, který jsem vlepil na ten cca. 1 cm plastu, který jsem nechal na spodní straně předního rámečku (1) a (3). Zároveň to bylo střižené tak, aby o něco širší část koukala ještě dopředu (6) a za přilepenou částí bylo široké přes celý kastlík (7) (až za bočnice předělané kuřácké přípravy) a po vložení na místo vzadu až na horu. Na obrázku je to ohlé dopředu. A na konec to jen poskládat dohromady.
Nejdříve jsem to zkušebně osadil do auta, vystřihnul do gumy na správném místě kolečko pro zapalovač, osadil to definitivně, přišrouboval plastové uchycení 2 šrouby, osadil rámeček kolem řadičky, manžetu a hotovo. Tedy skoro.
Sehnal jsem si ještě záslepku na zapalovač a na vršek taky nalepil tu protiskluzovou gumu, takže to vypadá vevnitř tak, jak je možné vidět tady: A teď už opravdu hotovo. Dvířka tam jsou a místa je habaděj

- Mr.Zdenda
- Junior
Díky Ti, hezky popsané. Hnedka jak bude time vrhnu se na to a omlouvám se, že jsem Tě uhánělVewehr píše:Tak jsem se k tomu konečně dostal a našel i pár fotek, co jsem udělal. Však už Mr.Zdenda musel být netrpělivý.

btw: ještě si tam ale dám tu zásuvku zapalovače, tu chci zachovat

2018-?: Rapid 1.0
-
- Junior
Čti pořádně
... zásuvka tam je - v bodě 6) je napsáno, kam se osadí (je pak tam, kde u aut bez kuřácké přípravy). Vlastně je to obrácený postup, než v tom mém prvním uváděném inspiračním odkazu. Já v ní mám navíc místo zapalovače, který nepotřebuju, ještě tu záslepku (na posledním obrázku knoflík vpravo vevnitř), aby se dovnitř nedostala nějaká drobnost (třeba klíč), která by to skratovala.
A k tomu uhánění... omluva je na mé straně. Sliboval jsem to už dost dlouho
.

A k tomu uhánění... omluva je na mé straně. Sliboval jsem to už dost dlouho

- crueface
- Junior
Měl bych dotaz...potřebuji vyměnit zapalovač na středovým panelu,ale mám zamykání zpátečky,takže zezadu nemám žádnej prostor..co všechno musím povolit,abych odmontoval tu plastovou část,kde je umístěn zapalovač? Hádám,že dva šrouby vepředu,co drží i středovou konzoli,ale ještě něco dalšího?
Ford Mondeo 2.0TDDI ,85kW, r.v. 2002
- Mufin01
- Test driver
Demontáž popisuje Vewehr v příspěvku výš
- crueface
- Junior
Já ale nemám kuřáckou sadu,potřebuji celej ten středovej plast vytáhnout a v tom předchozím příspěvku řeší právě demontáž jen té sady..+destrukci nějakýho plastu.. 

- ZaQik
- Admin
ta otevrena prihradka pod ovladacema vyhrevu skel je pevne v palubce, s tim nehnes
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- crueface
- Junior
Smazána zbytečná citace!
takže výměna zapalovače je pro mě nereálná, páč jsem rád,že tam přes zámek zpátečky strčím dva prsty...