Problém s motorem 1,8 Tddi
- lutr84
- Nováček
Problém s motorem 1,8 Tddi
Ahoj kluci. Vlastním Fofo 1,8 Tddi a mám problém s motorem. Pokaždé když auto stojí den a druhý den s ním jedu, ujedu třeba 10km v pohodě a pak mi najednou z ničeho nic chcípne motor, rozbliká se kontrolka žhavení, budíky zůstanou viset. Stačí zastavit chvilku počkat (10s.) a znovu nažhavyt a motor běží. To se opakuje tak 2x-3x a pak už je to zase v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? Za každou radu děkuji Luboš
- Ahmed
- Test driver
Re: Problém s motorem 1,8 Tddi
Pokud ti to chcipne, tak to na 95% bude cerpadlo. Hledej a dozvis se, co to dela a nedelalutr84 píše:Ahoj kluci. Vlastním Fofo 1,8 Tddi a mám problém s motorem. Pokaždé když auto stojí den a druhý den s ním jedu, ujedu třeba 10km v pohodě a pak mi najednou z ničeho nic chcípne motor, rozbliká se kontrolka žhavení, budíky zůstanou viset. Stačí zastavit chvilku počkat (10s.) a znovu nažhavyt a motor běží. To se opakuje tak 2x-3x a pak už je to zase v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? Za každou radu děkuji Luboš

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- David 1
- Junior
Kontrolka žhavení signalizuje el.poruchu tzn. ř.j.motoru a všechmy čidla.
Před 14 dny mi odešlo čerpadlo a kontrolka žhavení neblikala.Přeji ti ,at to je něco jiného než čerpadlo,protože to je celkem drahé.
Před 14 dny mi odešlo čerpadlo a kontrolka žhavení neblikala.Přeji ti ,at to je něco jiného než čerpadlo,protože to je celkem drahé.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
- Ahmed
- Test driver
- lutr84
- Nováček
Tak a je po problému
Na diagnostice mi zjistili, že je problém mezi řídící jednotkou a čerpadlem a tak jsem se pídil a zjistil jsem že okolo konektoru na čerpadle je těsnění a to jsem měl prasklí. Stačilo očistit a nastříkat sprejem na kontakty. Už dva dny po sobě jezdím a zatím bez problému
Všem děkuji za rady

Všem děkuji za rady
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze uz to tu nekdo nedavno popisoval, ze mel proclem s konektorem a ve fordu mu vymenili cerpadlo.lutr84 píše:Tak a je po problémuNa diagnostice mi zjistili, že je problém mezi řídící jednotkou a čerpadlem a tak jsem se pídil a zjistil jsem že okolo konektoru na čerpadle je těsnění a to jsem měl prasklí. Stačilo očistit a nastříkat sprejem na kontakty. Už dva dny po sobě jezdím a zatím bez problému
![]()
![]()
![]()
Všem děkuji za rady
Mel bys co nejdrive dat do konektoru nove tesneni.

- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
čau, kde ten konektor najdu? Mám docela podobný problém a utěšuju se, ža to nebude řídíí jednotka, ano vstřikovací čerpadlu.lutr84 píše:Tak a je po problémuNa diagnostice mi zjistili, že je problém mezi řídící jednotkou a čerpadlem a tak jsem se pídil a zjistil jsem že okolo konektoru na čerpadle je těsnění a to jsem měl prasklí. Stačilo očistit a nastříkat sprejem na kontakty. Už dva dny po sobě jezdím a zatím bez problému
![]()
![]()
![]()
Všem děkuji za rady
FF 1.8 TDCi 115HP 2002
- David 1
- Junior
- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Díky, ale představ si že jsem výstavní blondýna, a koukáme se na motor a čerpadlo vidím ...kde?Davidcalek píše:Lutr84 má tddi a tam je konektor z boku čerpadla na pravé straně,ale ty máš tdci,tak nevím,jestli to máš stejné.
PS: promiň ale zvládám najít pojistkouvou skříňku, vyměnit žárovku, nebo kolo. Můj největší počin byl spojení řadícího lanovodu u převodovky a výměna klínového řemene.
FF 1.8 TDCi 115HP 2002
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja natürlich, jen ta němčina mi moc nejde, ale snad to zvládnu. Díky.pelen píše:to Singlemalt
Uz ses dival na servisni ucebnici 1,8TDCi?
http://www.focus.kvalitne.cz/down.html
FF 1.8 TDCi 115HP 2002