Něco rachtá v interieru Mondea
-
- Nováček
Něco rachtá v interieru Mondea
Kluci mám na vás dotaz,něco mě rachtá v interieru,přišlo mě že jde zvuk od ventilátoru pod přednim oknem,ale když mam off na klimě a je tedy vyplá tak to děla taky což je divný
Dále jsem zjistil že to vždycky začne rachotit jen když přidám plyn,když dám nohu z plynu tak to rachotit přestane,ale zase to rachtá jenom při jízdě a s nohou na plynu,když zastavím a dám neutrál a přídám plyn tak to nerachtá.Je to divné ale dělá to jenom při jízdě.Nevíte někdo co by to mohlo dělat??

- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Něco rachtá v interieru Mondea
a je to určitě v interieru 

Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

-
- Nováček
No nespiš to jde s interieru protože ve vnitř to je slyšet dobře,a kdyby to šlo s motoroveho prostoru tak bych to nejspiše nelyšel protože to zas tak hlasitý není,když dáš hlasitost radia na 5 až 6 tak to neslyším ani interieru.davemomo píše:a je to určitě v interieru
-
- Nováček
A kdyby to šlo z motoroveho prostoru tak co by to mohlo být???
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no nevim třeba dvouhmota, ale to rachtá hlavně při rozjezdu v nízkejch otáčkách, ale to bys asi jako rachot v interieru neoznačil, možná ti jenom něco drnčí v kastlu, třeba když má motor nízký otáčky 

-
- Nováček
Mysliš drnčení v kastliku???Jestli ano tak kastlik mam prázdnej:)a s dvouhmotou nestraš.jak říkam při přidani plynu v neutralu to nic nedělá.Jinak jak poznam že začína odcháze dvouhmota???davemomo píše:no nevim třeba dvouhmota, ale to rachtá hlavně při rozjezdu v nízkejch otáčkách, ale to bys asi jako rachot v interieru neoznačil, možná ti jenom něco drnčí v kastlu, třeba když má motor nízký otáčky
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak dvouhmota ti i docela rozhodí chod motoru při rozjezdu a tak a spíš jakoby klepe, ale to by sis asi s rachtánim interieru nespletl..... já si spíš myslim že to bude třeba někde uvolněnej kablík někde za palubkou a při nízkejch otáčkách když auto zabírá (a motor duní) se rozdrnčí, jenom střílim od boku a nevim kde přesně to je, já bych neměl asi problém to zjistit pustil bych cd s ňákym nízkym kmitočtem (testovací cd nebo tak) a mělo by se to rozdrnčet, ale já tam mám suby který ho sou schopný zahrát a dostatečně nahlas 

-
- Nováček
No jeslti to je kablik nevím,ale možné je všechno.Problém je ten že to je hledání v kupce sena.Ještě jsem neřekl že když jedu ustálenou rychlostí tak to taky nerachotí,jenom prostě když přidám plyn tak to začne rachotit
,ale jakmile dám nohu s plynu tak je po problemech z rachtáním,takže vážně nevím,A do servisu se mě neche ani nahodou protože přesně vím co mě řeknou-nechaji si ho tam dva dny ja potom vysolím 5000 tis kč za to že se v tom poštourali,a ve finále mě řeknou že zavodu nenašli
Cokoliv co by tě mohlo napadnout čím by to mohlo byt,tak mě to prosím ě napiš,díky moc.

Cokoliv co by tě mohlo napadnout čím by to mohlo byt,tak mě to prosím ě napiš,díky moc.
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
...zkus poklepat při rachtání (razantněji) na mřížku od ventilátoru pod předním oknem.....
jenom střílím do tmy..

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chce to jednoho k sobě ať za jízdy poslouchá odkud to de 

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..nebo jedno do sebe (vtip) 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
-
- Nováček
Ahoj to už jsme udělali,ale prostě nic jsme nenašli bohužel pro mědavemomo píše:chce to jednoho k sobě ať za jízdy poslouchá odkud to de

Je mě divný proč to reaguje na šlapnutí na plyn,ale když držím stálou rychlost tak to nerachtá,už si začínám říkat (že to nebyl dobrej napad koupit mondeo).Koukal jsem do kastliku tam taky nic nerachtá protože tam nic není!!!
Takže fakt nevím prostě mě to fakt dost sere

- v.marty
- Pokročilý
Hele neber to, jako ze z tebe delam trubku, ale me se treba jednou na mazde stalo, ze vypadl gumovej spunt v pricce mezi motorem a vnitrkem (za pedalama) a rachoceni byl opravdu jen zvuk motoru pronikajici dovnitr... Jinak zkus auto zvednou a zkontrolovat treba vlnovec a vejfuk u motoru. Ja mel v pytli vlnovec a zvuk se nes dovnitr. Nebo tam treba jen rezonuje nejakej uvolnenej sroub. Dela to i kdyz stojis? Jestli ano, zkus nekoho dostat za plyn a mrkni do motoru.
Hodne zdaru a stesti s hledanim!
Hodne zdaru a stesti s hledanim!

Ford Mondeo V6 3.0 Ghia 2004 150kW @ 162kW
- Vitalish
- Zkušený
mě taky takhle rachtalo u předního okna po návštěvě servisu.... nakonec jsem po delším pátrání přišel na to, že je to zapomenutá 17tka klíč v motorovym prostoru pod oknem 

- PaWel
- Junior
Přesně vím, jak ti to otravuje život. Mrkni na můj problém viz. http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 1&start=30 , třeba se něčeho dočteš. 

Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě