Rizeni se chova divne
-
- Nováček
Rizeni se chova divne
Zdravim,
mam takovej problem. Kdyz jedu rano se studenym autem, tak se rizeni chova jinak nez pak za tepla. Mam volant rovne, otocim doprava o cca 5°, nic se jakoby nedeje (i kdyz smer se trosku zmeni, takze vule to neni), jde to trosku ztuha a pak to jakoby povoli a dal uz jde tocit normalne volne (stejne jako doleva). Proste jakobych prekonaval nakej odpor tech prvnich par stupnu. Za tepla uz je to pak ok. Setkal se nekdo s necim podobnym?
mam takovej problem. Kdyz jedu rano se studenym autem, tak se rizeni chova jinak nez pak za tepla. Mam volant rovne, otocim doprava o cca 5°, nic se jakoby nedeje (i kdyz smer se trosku zmeni, takze vule to neni), jde to trosku ztuha a pak to jakoby povoli a dal uz jde tocit normalne volne (stejne jako doleva). Proste jakobych prekonaval nakej odpor tech prvnich par stupnu. Za tepla uz je to pak ok. Setkal se nekdo s necim podobnym?
.: Můj náklaďáček :. Ford Mondeo Kombi 2.2 TDCi, 2006, Ghia
- Mattel_LBC
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rizeni za studena se chova "divne"
Jestli správně chápu ten popis, tak mám stejný problém. Jen se mi teda nezdá, že by to bylo jenom za studena. Ale je to jakoby by byly měkký kola, nebo prostě fakt musím nejdřív překonat nějaký odpor, než to začně zatáčet... Dělalo mi to dřív, pak se měnili tlumiče a všechno v pohodě, tak jsem myslel, že to mělo spojitost s tím, ty tlumiče byly úplně ko... Ale teď se to zase asi po 4.000 od výměny tlumičů objevilo... Kola se neměnily, tlak ok... Zatím jsem to teda moc neřešil 

Ford Mondeo kombi / 2.0 TDCI / 2004 / tmavě modrá / Trend + xenony, výhřev sedadel, parkovací senzory...
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
co horní uložení tlumičů?
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

- Mattel_LBC
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nevím?
nee, tak tlumiče jsem měnil, tak právě předpokládám, že by na to kármekánik přišel, je to známej a docela se snaží... No za týden za ním jedu kvůli jedný kravině, tak se ho zeptám a ať se na to případně koukne...
BTW jak jsem říkal, měnili se tlumiče, protože zadní už tloukly šíleně, pak tam pořád něco bouchalo, takže se potvrdilo podezření na uvolněnou "kost", která se taky vyměnila a teď se mi zdá, že tam zas něco rachtá vzadu. Asi mi z toho jebne, nějaké tipy? Ještě se chci o víkendu podívat na rezervu, jestli není volná, dával jsem tam nějaký krámy...

BTW jak jsem říkal, měnili se tlumiče, protože zadní už tloukly šíleně, pak tam pořád něco bouchalo, takže se potvrdilo podezření na uvolněnou "kost", která se taky vyměnila a teď se mi zdá, že tam zas něco rachtá vzadu. Asi mi z toho jebne, nějaké tipy? Ještě se chci o víkendu podívat na rezervu, jestli není volná, dával jsem tam nějaký krámy...
Ford Mondeo kombi / 2.0 TDCI / 2004 / tmavě modrá / Trend + xenony, výhřev sedadel, parkovací senzory...
- johnyram
- Junior
Tak mě to začalo někdy dělat taky poslední dobou, mám taky podezření na horní ložiska tlumičů. Uvidím, jak se to bude vyvíjet, když se to zhorší tak na to mrknu, popř. vyměním.
Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...
- /sm/
- Nováček
Mám stejný problém s řízením. Problém ustane po několikerém otočení volantu v průběhu jízdy. Navíc se mi zdá, že občas při zatočení (např. na místě) se ozývá "lupnutí". Nemůže být v řízení problém? Zatím neřeším.
Pokud se týká druhého problému s rachtáním vzadu, tak to řeším už dva roky. Rezerva nehrká, ani klíč v rezervě, v servisu vyloučili stabilizátory a i tlumiče, demontovali zadní nápravu a vypodložili ji gumou. Postupnou eliminací různých zdrojů mám podezření na zadní nárazník - budˇje blbě přibastlený (již z výroby) anebo předchozí majitel s ním něco provedl, protože je mírně poškozený.
Zkus zavřít páté dveře (u kombi nevím) a zároveň šáhni zboku na zadní nárazník a uvidiš jaké šílené zvuky vydává.
Hodně dlouhou dobu jsem řešil "lupání" a praskáním někde vzadu. Nakonec jsem zjistil, že to vydává brzdové lanko v úchytu na podvozku před pravým zadním kolem (to je taková ta vlnka, která je vidět zboku Mondea) Stačilo promazat a je klid.
Pokud se týká druhého problému s rachtáním vzadu, tak to řeším už dva roky. Rezerva nehrká, ani klíč v rezervě, v servisu vyloučili stabilizátory a i tlumiče, demontovali zadní nápravu a vypodložili ji gumou. Postupnou eliminací různých zdrojů mám podezření na zadní nárazník - budˇje blbě přibastlený (již z výroby) anebo předchozí majitel s ním něco provedl, protože je mírně poškozený.
Zkus zavřít páté dveře (u kombi nevím) a zároveň šáhni zboku na zadní nárazník a uvidiš jaké šílené zvuky vydává.
Hodně dlouhou dobu jsem řešil "lupání" a praskáním někde vzadu. Nakonec jsem zjistil, že to vydává brzdové lanko v úchytu na podvozku před pravým zadním kolem (to je taková ta vlnka, která je vidět zboku Mondea) Stačilo promazat a je klid.
Mondeo 2.2 TDCi Ghia, 06/2006

-
- Nováček
jj, to je presny. Zatocim dvakrat, trikrat a je to pryc. Lupnuti spis citim, nez ze bych ho slysel. Kazdopadne taky zatim neresim .../sm/ píše:Mám stejný problém s řízením. Problém ustane po několikerém otočení volantu v průběhu jízdy. Navíc se mi zdá, že občas při zatočení (např. na místě) se ozývá "lupnutí". Nemůže být v řízení problém? Zatím neřeším.
Rachtani vzadu mi prijde, ze mam spis nekde pod spolujezdcem (naradi pod sedackou to neni

-
- Zkušený
Hrkani vzadu jsem taky dlouho resil...v servisu i sam. Nakonec to byly volne trmeny zadnich brzd, kdyz se za ne rukou vzalo, tak kovove mlatily. Nacpal jsem do cepu vazelinu a je to tiche.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
- /sm/
- Nováček
Nasadil jsem zimní pneu a problém ustal.shrap píše:Zdravim,

-
- Nováček
heh, ja sem na tom podobne. Problem sice neustal uplne, ale driv to delalo vic do pravy zatacky, ted do levy
uz to neresim ...

- /sm/
- Nováček
Zimní kola jsem si měnil doma. Při té příležitosti jsem se mrknul, kde by mohl být problém. Našel jsem čepy od řízení a dle mně se chovají divně. Když s ním chceš zahýbat na stranu, tak chvilku klade odpor a pak ucukne správným směrem. Tzn., že může být vyčvachtaný a pozná se to jenom na ojetých pneu (na letních), které kladou řízení větší odpor než zimáky?

- Mattel_LBC
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak u mě se tenhle problém zase z ničeho nic objevil... Byl jsem dneska u mechanika, jel s tím kousek a říkal, že to taky cejtí (aspoň to není jen můj pocit
ale, že se s tím zatím nesetkal u Forda. U škodovek to prej dělá nějaký ložisko na konci tlumiče, díky kterýmu se dá otáček kolem (nevím jestli je to pochopitelné, říkal mi nějaký název, který už samozřejmě nevím:) a že je možný, že je to v hajzlu tady taky a pak to dělá tohle. Ale neměl jsem čas, aby to nějak koukal... Každopádně odpoledne už to zase zatáčelo normálně, prostě jak se mu chce 

-
- Test driver
Tak v tom případě je to horní uložení ne 

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Mattel_LBC
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo to bude česky řečeno ono 

- johnyram
- Junior
Vždyť to o pár řádků nahoru píšu 

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...