Vymněna oleje
-
- Nováček
Vymněna oleje
Ahoj koupil jsem si Fofo 1,6 zetec , najete podstivích 151 tisic km. Jelikož je to moje první auto tak bych nechtěl zanedbat servis auta chci se zeptat dival sem se na cedulku kdy byl mněnen olej mněl byt mněněny při 147 tisicich ale nebyl tak sem dolil olej prozatím chci se zeptat jestli zvladnu vymněnit sam olejovy filtr a olej nebo jestli je to na servis jinak jaky typ oleje doporučujete pro tento motor ja mněl na cedulce napsáno 5w40 tak sem tam dolil 5w40 plnou sintetiku . jinak stačí tento olejovy filtr http://www.filtry-oleje.cz/zbozi/20457/ ... go-jpg.htm nebo je to nějaky špatny?... a ještě jeden dotaz co nechat vše v autě ted skontrolovat jelikož je to auto koupene z rodiny tak celkem vím co kdy bylo mněněne rozvody byly při 80 tisici a vodní pumpa pul roku spátky jelikož trošku prosakovala . Díky
- pkadecka
- Test driver
Re: Vymněna oleje
Na téma olej je tu vlákno, příště zkus nejdřív hledat, než se zeptáš:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2582
I když upřímně řečeno, když se do toho začteš, tak vlastně zjistíš, že nic nevíš
Někdo tvrdí jedine 5W30 Formula F od Fordu, někdo zas že je lepší 10W40, někdo že nejlepší je 5W40...
Filtr nevim, sám jsem koupil něco asi za dvě stovky v Auto Kelly.
K vlastní výměně: asi bys to zvládnul udělat sám, ale zmažeš se u toho, musíš mít nějakou vaničku na starej olej a pak ho musíš dát někam do sběru stejně tak obal (obaly) od novýho oleje. A taky se u toho pravděpodobně zmažeš jako prase. Já jsem si nechal vyměnit olej v pneuservisu, maj tam zvedák, nechali si tam starej olej i ty pixly od novýho a chtěli za to asi 160 korun. A umazali se oni, ne já
Olej i filtr jsem si přivez vlastní.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2582
I když upřímně řečeno, když se do toho začteš, tak vlastně zjistíš, že nic nevíš

Filtr nevim, sám jsem koupil něco asi za dvě stovky v Auto Kelly.
K vlastní výměně: asi bys to zvládnul udělat sám, ale zmažeš se u toho, musíš mít nějakou vaničku na starej olej a pak ho musíš dát někam do sběru stejně tak obal (obaly) od novýho oleje. A taky se u toho pravděpodobně zmažeš jako prase. Já jsem si nechal vyměnit olej v pneuservisu, maj tam zvedák, nechali si tam starej olej i ty pixly od novýho a chtěli za to asi 160 korun. A umazali se oni, ne já

Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- Poli
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ja osobne sem daval olej nejprve 5w30 primo od fordu, ale kdyz sem zjistil, ze mi to olej trochu papa, tak sem presel na 10w40 od fordu a byla pohoda...a zajel bych s tim radej taky do servisu. je to za pakatel a navic se neumazes...

Škoda Fabia 1.4 TDi, r.v. 2007, elegance vybava, bila barva, pekna dracice:)
Ford Galaxy 1.9 TDi, r.v. 1999, 17" Enzo, 81kw:) .......byl
Focus 1.6, r.v. 2000, hatchback 5dv. .......byl
Focus 1.6, r.v. 1999, hatchback 5dv. .......byl
Ford Galaxy 1.9 TDi, r.v. 1999, 17" Enzo, 81kw:) .......byl
Focus 1.6, r.v. 2000, hatchback 5dv. .......byl
Focus 1.6, r.v. 1999, hatchback 5dv. .......byl
- stan
- Junior
chlapi, ked tak na to pozeram, ze tie 1,6 nedozivaju skoro ani 300t/ km tak mam podozrenie ze ten original lahkobezny 5w/30 mu k tomu skoremu odchodu len napomaha, odkedy ho capujem odvtedy mi z roka na rok viac zere, prve 3 roky jazdil na shell 3w 30 ktory daval priamo ford, ale syntetika, tak som presiel valvoline 5w30fe to bolo este v poho a uz 2r jazdim na formulu 5w30 , do HR mi na 1300km zozral 3l oleja (dolieval som ale z tesca Carsonn semi synt. ci ako sa vola) , naspat som dolial 1l 10w40 plna synt od INA a uz nezozral nic, mam 200t/ km, zrejme aj ten z tesca semi bol lepsi ako ten mineral a uz lahkobezny nechcem ani vidiet, prechadzam na fullsynt 10w40 dufam ze nie je neskoro, a keby som kupil novy tak po prvej vymene idem do fullsynt
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW