Výměna mechanického zrcátka

Odpovědět
vena85
Nováček
Nováček

Výměna mechanického zrcátka

Příspěvek od vena85 » 29.06.2011 13:45

Dobrý den,

na začátku tohoto týdne jsem ráno přišel k autu a našel na něm ukopnuté zrcátko u spolujezdce. Asi nějaký hlupák(hodil by se možná i expresivnější výraz, ale nechci porušovat pravidla fóra).

Chtěl bych se zeptat, zda si myslíte, že si dokážu vyměnit zrcátko sám, za předpokladu, že jsem normálně zručný opravář, žádnej auto-profík, ale snad ani nešika? Případně, jestli mi doporučíte nějaký e-shop, kde si nové zrcátko koupím? Pár jsem jich samozřejmě našel pomocí vyhledávače, ale zkušenosti a doporučení vždy přijdou vhod. Chci opět mechanické, bohatě mi stačí a co kdyby se zas někdy někde našel nějakej nevybouřenej čutálista...

Děkuji moc za rady

VH123
Zkušený
Zkušený

Re: Výměna mechanického zrcátka

Příspěvek od VH123 » 29.06.2011 14:19

Sice na Fiestě a elektrický, ale téměř bez problémů, je to jak Lego. Vydloubneš plast ve dveřích u A sloupku, vyšroubuješ asi 3 torxy a je venku. Jen doporučuju nerozebírat ten cajk s pružinama. Jedno zrcátko jsem měnil celý, u druhýho opravoval utržené sloupky uvnitř krycího plastu a při sestavování jsem dostal od pružin co ho drží vyklopené takovou šlehu do prstů že jsem byl překvapenej kolik umim sprostejch slov.
Z cenových důvodů jednoznačně doporučuju Aukro nebo vrakáč, měl by ses vejít do pětikila - to jsem dal za vyhřívaný elektrický. Když budeš mít kliku, seženeš i v barvě.
Vojta

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 1998 - 2004“