Příspěvek
od jardoslavd » 09.11.2011 21:44
Zdař lidi, já mám podobnej problém. Začalo to před pár dnima. Sem měl za autem docela naloženej vozejk a hrabal jsem se do kopce po trávě a hlíně. Povedlo se mně to teda až na poněkolikátý. Mezi každým pokusem byla úprava terénu, useknutí kořenu a tak. (Později jsem si řekl, že kdybych vypnul ESP, možná by to bylo lepší, že mně to možná někde přibržďovalo. Kamoš se takhle vyhrabal s pole líp.) Nakonec jsem se vyhrabal. Kola se pěkně protáčela, kontrolka blikala jak vzteklá.
Od té doby: Při startu bliknou kontrolky ABS a ESP normálně, během jízdy nic nesvítí, dokud nešlápnu na brzdu. Při mírným dobržďování nic, jen když přišlápnu víc - zpomalení, zastavení (ale ne do smyku, jen normálně) – tak se rožnou obě kontrolky ABS i ESP. Pokud při startu držím víc brzdu, svítí kontrolky od začátku. Brzdy jdou výborné, ABS nefunguje, ESP nejde vypnout. A hlavně nesvítí mně brzdová světla! A zároveň nejde ovládání od topení. Mám digiklimu, funguje tak jak byla naposledy nastavená, jen displej nic neukazuje a tlačítka nereagují. Může to být náhoda, ale všiml jsem si toho zároveň s těma brzdama. Napovídá to na pojistky. Vedle baterky jsou všechny v pořádku, pod volantem jsem kontroloval zatím jen ty co by s tím měly mít něco společnýho a jsou v pořádku. Ještě prohlídnu ostatní, jak se na to dostanu. Jinak příští týden chci zkontrolovat všechno možný – kabely, čidla, a tak. Jen s tím nemám žádnou zkušenost – ABS. Nevíte na co se ještě podívat, co by s tím mohlo souviset? Něco v těch brzdách? Já vím akorát o čidlech v kole a nějaká ta „krabička“ pod brzdovým válcem.
Mondeo Combi 2.0 TDCI 96kW 2006 Ghia 340 000 km