Nefunguje zámek řidičových dveří
-
- Nováček
Nefunguje zámek řidičových dveří
Ahoj,
Mám Focuse II 2,0i cca 2 týdny, takže zatím neznám časté poruchy a vychytávky na jejich řešení. Předtím jsem měl Fabii, Nissan Primeru a Alfu 147, s Focusem zatím maximální spokojenost, je taky v super stavu. ALE!
Dnes se mi přestali zamykat řidičovy dveře, při nastartovaným motoru počítač hlásí otevřené dveře, dálkově se auto nezamkne (ani neproblikne, přitom ale při odemykání ano), zamknout auto nejde ani klíčem, ten se sice otočí, ale nic neudělá. Jinak dveře se zabouchnou v pohodě.
Zkusil jsem to prostříkát WDčkem, ale samozřejmě to nepomohlo. Co to může být, setkali jste se s tím? Mně napadá jedině manuální porucha zámku, třeba prasklá pružinka nebo tak něco.
Prosím o radu, auto je sice v garáži, ale svítí mi podsvícení nohou a celkově přece takhle nemůžu jezdit.
Mám Focuse II 2,0i cca 2 týdny, takže zatím neznám časté poruchy a vychytávky na jejich řešení. Předtím jsem měl Fabii, Nissan Primeru a Alfu 147, s Focusem zatím maximální spokojenost, je taky v super stavu. ALE!
Dnes se mi přestali zamykat řidičovy dveře, při nastartovaným motoru počítač hlásí otevřené dveře, dálkově se auto nezamkne (ani neproblikne, přitom ale při odemykání ano), zamknout auto nejde ani klíčem, ten se sice otočí, ale nic neudělá. Jinak dveře se zabouchnou v pohodě.
Zkusil jsem to prostříkát WDčkem, ale samozřejmě to nepomohlo. Co to může být, setkali jste se s tím? Mně napadá jedině manuální porucha zámku, třeba prasklá pružinka nebo tak něco.
Prosím o radu, auto je sice v garáži, ale svítí mi podsvícení nohou a celkově přece takhle nemůžu jezdit.
-
- Nováček
Re: Nefunguje zámek řidičových dveří
Tak jsem vyměnil pojistky a nezavřené dveře to už nehlásí. Odemykání a zamykání jde, ale stále to nefunguje u řidičových dveří. Jen manuálně. Takže problém v klíčku?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem vyresil neco podobneho , hlaska na palubce , auto zamklo a hned odemklo , slo to jen manualne , sehnal jsem jiny zamek to delalo to same , tak uz jsem myslel vadna elektrika , tak jsem si pujcil jine dvere a ty fungovaly , tak jsem rozebral zamek a byl vadny jeden pruzny spoj , ale vzhledem k tomu ze to byla nitka a nemel jsem o ruce nikoho kdo by mi to opravil , tak jsem sel cestou noveho zamku , protoze ani po oprave nebyl vysledek jisty a ja jsem to potreboval aby to dneska odjelo .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Radekjo
- Zkušený
Měl jsem ten samý problém. V ŘJ (u spolujezdce) byl ulomený asi kondík. Naletoval jsem ho zpět a vše jelo jak má.
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

-
- Nováček
No já nemám jiný dveře, že bych si půjčil
Nevím no, zajímavé je, že nejde ani spustit řidičovo okno pomoci klíčku (když se podrží odemknutí, sjedou všechna)...tak právě se mi zdá, že jsem to mohl nějak rozhodit to nastavení (jak, to je otázka). Zkusím asi druhej klíč a uvidím. Jinak asi budu muset zajet na Ford se zeptat...

-
- Nováček
Co to je "kondík"Radekjo píše:Měl jsem ten samý problém. V ŘJ (u spolujezdce) byl ulomený asi kondík. Naletoval jsem ho zpět a vše jelo jak má.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
kazde dvere maji ridici jednotku pod tapicem . kondik bude kondenzator
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
foki píše:kazde dvere maji ridici jednotku pod tapicem . kondik bude kondenzator
Díky za vysvětlení, mrknu se zítra..
- Radekjo
- Zkušený
Problém byl na desce v pojistkách u spolujezdce.
FM MKV 2,0 TDCI 15