Přední nárazník
- Havri
- Nováček
Přední nárazník
Ahojky mám dotaz lze vyměnit přední mřížku v nárazníku Ford focus 1 rok 2004 a jak bez demontáže nárazníku?Díky Havri 

- Punisher
- Nováček
Re: Přední nárazník
Ahoj, mam na Vás takovou prosbu. Můj FoFo byl kdysi lehce ťuknut na předek.
A jak to v servise davali zpet do kupy, tak tam vznikla menší mezera mezi světlama, mřížkou a naraznikem. Mezera je po celé délce předku (ve stejné šíři). Přikládam foto...
Lze to nějak zvednout a zaroven zafixovat tak, aby se mezera zmenšila nebo úlně zmizela?
Nebyl by nějaký postup? Nerad bych to ještě zhoršil.
Díky za Vaše názory a Tipy...

A jak to v servise davali zpet do kupy, tak tam vznikla menší mezera mezi světlama, mřížkou a naraznikem. Mezera je po celé délce předku (ve stejné šíři). Přikládam foto...
Lze to nějak zvednout a zaroven zafixovat tak, aby se mezera zmenšila nebo úlně zmizela?
Nebyl by nějaký postup? Nerad bych to ještě zhoršil.
Díky za Vaše názory a Tipy...

Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2003, Black Panther
- micinka
- Nováček
nevím jak po FL ale já mám FoFo mk1 pred FL a tu mezeru tam mam taky, nikdy mi neprislo ze by byla moc velka aby to vadilo na krase, ale predni naraznik, světla jsem mel rozdělané hodněkrát, takže ti řeknu že jde o plechařinu, světla jsou chyceny k blatníkům, a nárazník je opřený o nosnou konstrukci, pokud to chces dělat tak musíš udělat něco s uchycením světel, mřížka není problém posunout 

Ford Focus Combi 1,8i rv.1998
- pbjun
- Test driver
Mezera je ok
Mam ji taky a mati tez. Jedine me napada dat tam tesneni do oken 

- Punisher
- Nováček
Díky chlapi, za Vase rady. Mezery se prestanu vsimat:-) Jde jen o malickost.
Jen jsem si nebyl 100% jist, jestli to takle ma byt. Protoze muj fofo jeste nez jsem ho koupil byl udajne lehce tuknut na predek. Ale opravdu jen maloucko, aspon mi to takle vylozili ve FORDU.
Ted mam trochu jiny problem. Obcas mi na palubovce problikne kontrolka ABS.
Nekdy nesviti ani neblikne a nekdy jen problikne.
Nekolik temat jsem uz procital, melo by se jednat asi o cidlo nebo něco s hřídelí....
Jeste jsem si vzpomnel, nekdo psal, že by to mohlo být i slabší baterii, což by mohlo byt.
Už pred rokem a půl mi ve Fordu na to upozornovali(slabší). Nabil a dolil destilkou.
Pres zimu mi nikdy nenechala. Startovaní vždy na poprvé, snad jen jednou dvakrát na podruhý.
Jinak každý rok jí nabíjim aspoň 2x
Máte zkušenosti?
Zatim se mi nechce do Fordu, protože je mi jasný, že to napíchnou a asi půjde jen o to čidlo.
Díky
Jen jsem si nebyl 100% jist, jestli to takle ma byt. Protoze muj fofo jeste nez jsem ho koupil byl udajne lehce tuknut na predek. Ale opravdu jen maloucko, aspon mi to takle vylozili ve FORDU.
Ted mam trochu jiny problem. Obcas mi na palubovce problikne kontrolka ABS.
Nekdy nesviti ani neblikne a nekdy jen problikne.
Nekolik temat jsem uz procital, melo by se jednat asi o cidlo nebo něco s hřídelí....
Jeste jsem si vzpomnel, nekdo psal, že by to mohlo být i slabší baterii, což by mohlo byt.
Už pred rokem a půl mi ve Fordu na to upozornovali(slabší). Nabil a dolil destilkou.
Pres zimu mi nikdy nenechala. Startovaní vždy na poprvé, snad jen jednou dvakrát na podruhý.
Jinak každý rok jí nabíjim aspoň 2x
Máte zkušenosti?
Zatim se mi nechce do Fordu, protože je mi jasný, že to napíchnou a asi půjde jen o to čidlo.
Díky
- Punisher
- Nováček
Ahoj.
Dneska mam ale den! Jedu Focusem nakupovat vánoční dárky rychlostí cca 100 km/h na přehledné rovině, jen jeden mírnější kopeček a hned za ním mi skočily přímo do cesty dvě srnky. Byla to opravdu rychlost. První utekla, začal jsem brzdit, ale druhá mi skočila přímo na předek
Škody:
- rozštípaný přední nárazník(bude to chtít nový)
- prasklá přední-spodní mřížka(nepoužitelná)
- nakřáplá redukce levé přední mřížky na levé straně
- zohybaný přední gumový spoiler (guma lehce poškrábaná, ale jinak OK, ale ta plechová výstuha asi ne)
- pomačkaná SPZ(to mi trápí nejméně)
- a taky levé přední nadkolí(plastový vnitřní blatník)
Světla to přežily, haupna tak OK, nezbývalo moc a chladič to koupil.
Zítra obvolám autorizovaný servis nebo možná ještě lépe zajedu. Aby mi to předběžně vyhodnotily.
Potřeboval bych poradit. Kde koupím nový černý(metal) nárazník( FF, HB, 2003, 1.6 benzín) ???
Koukal jsem na net: Autokelly a další e-shopy,....možná zkusím vrakáč ford...
MÁTE NĚJAKÝ JINÝ DOBRÝ TIPY ??? Děkuji všem za radu.
Díky
PS: To mam Vánoce
Dneska mam ale den! Jedu Focusem nakupovat vánoční dárky rychlostí cca 100 km/h na přehledné rovině, jen jeden mírnější kopeček a hned za ním mi skočily přímo do cesty dvě srnky. Byla to opravdu rychlost. První utekla, začal jsem brzdit, ale druhá mi skočila přímo na předek

Škody:
- rozštípaný přední nárazník(bude to chtít nový)
- prasklá přední-spodní mřížka(nepoužitelná)
- nakřáplá redukce levé přední mřížky na levé straně
- zohybaný přední gumový spoiler (guma lehce poškrábaná, ale jinak OK, ale ta plechová výstuha asi ne)
- pomačkaná SPZ(to mi trápí nejméně)
- a taky levé přední nadkolí(plastový vnitřní blatník)
Světla to přežily, haupna tak OK, nezbývalo moc a chladič to koupil.
Zítra obvolám autorizovaný servis nebo možná ještě lépe zajedu. Aby mi to předběžně vyhodnotily.
Potřeboval bych poradit. Kde koupím nový černý(metal) nárazník( FF, HB, 2003, 1.6 benzín) ???
Koukal jsem na net: Autokelly a další e-shopy,....možná zkusím vrakáč ford...
MÁTE NĚJAKÝ JINÝ DOBRÝ TIPY ??? Děkuji všem za radu.
Díky
PS: To mam Vánoce
- Punisher
- Nováček
Ahoj, tak po dlouhý době už mam auto v kupě. Předchozí oprava mi vyšla na 11 000,- cca
Ale teď mam trošku jiný problém. Není to věc s kterou by se nedalo jezdit, ale pokud někoho něco napadá....viz foto....
Na pravé straně se machanikovi úpně nepovedlo napasovat nárazník na pravé straně. Levá OK.
Máte nějaké nápady jak bych mezeru mezi kastlí a nárazníkem mohl odstranit.
Respektive nárazník přitlačit víc ke karoserii?
Nárazník je druhovýroba, a proto problém. Mechenik říkal, že by to šlo, ale musel by vyměnit nějaký "nosník" pod nárazníkem 1500-2000,- a to se mi zase jako nechce
Děkuji všem za případné zkušenosti a nápady
Ale teď mam trošku jiný problém. Není to věc s kterou by se nedalo jezdit, ale pokud někoho něco napadá....viz foto....
Na pravé straně se machanikovi úpně nepovedlo napasovat nárazník na pravé straně. Levá OK.
Máte nějaké nápady jak bych mezeru mezi kastlí a nárazníkem mohl odstranit.
Respektive nárazník přitlačit víc ke karoserii?
Nárazník je druhovýroba, a proto problém. Mechenik říkal, že by to šlo, ale musel by vyměnit nějaký "nosník" pod nárazníkem 1500-2000,- a to se mi zase jako nechce

Děkuji všem za případné zkušenosti a nápady

- pbjun
- Test driver
Vyndas svetlo a vzadu uvidis sroub narazniku a ten dotahni... Mam taky druhovyrobu a ta sedla jak prdel na hrnec, zadny nosnik menit nemusis ten s tim nema codelat, naraznik je pridelany k blatniku sroubama do hmozdin takze pokud je v hmozdine strhly zavit tak to proste nedrzi nebo pokud se mu nechtelo s tim srat - nedas tam poradne ruku tak tam treba sroub ani nedal...
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Mozna bude treba vymenit ty plastove vlozky pro samorezne srouby. Byvaji casto strzene.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- pbjun
- Test driver
No to jsou hmozdinky
da se to koupit ve fordu ale myslim ze jen po cca 10ks 

- miki21
- Test driver
Vrazíš do té vychozené díry kousek plastu (z obyč hmoždinky) a šroub tam zase bude držet.Je lepší si to připravit,jak je tam ještě přístup(světlo ven),je tam málo místa a šroubuješ po hmatu. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Punisher
- Nováček
Ahoj. Ono to bude asi tak, jak píšete... Určitě je tam stržený šroub a jemu se do toho nechtělo. A jako závěr mi vylíčil že je to kvůli druhovýrobě předního nárazníku
Jako reklamaci mně to určitě neuzná. Co mi ještě vadí je jak mi nandavali předni nárazník, tak se mi zdá, že mi lehce při kraji škrábly haupnu.
Hned jsem si toho nevšiml a teď už mu to těžko dokážu
Asi s tím teď chvíli jezdit budu a až se oteplí, tak se zkusím na to podívat.
Kolega psal něco o hmožděnce. To by nějak šlo?
Díky

Jako reklamaci mně to určitě neuzná. Co mi ještě vadí je jak mi nandavali předni nárazník, tak se mi zdá, že mi lehce při kraji škrábly haupnu.
Hned jsem si toho nevšiml a teď už mu to těžko dokážu

Asi s tím teď chvíli jezdit budu a až se oteplí, tak se zkusím na to podívat.
Kolega psal něco o hmožděnce. To by nějak šlo?
Díky