mám u auta dost nepříjemný problém, který asi budu muset řešit. Místní fórum jsem pročítal dlouho, ale pořád si nevím kloudně rady:
Auto: '02 TDCI 96kW, osobní dovoz ze SRN, historie jasná (kompletní faktury, TP, serviska atd), najeto cca 220tkm. Na 160tkm kompletní výměna vstřiků, ježděné jen na německou naftu nebo českou s VIFem. Palivový filtr vyměněný před 20tkm, vzduchový prakticky nový, nedávno měněná hadice od mezichladiče do sání. Auto nijak netrápím, nechávám ho zahřát, dochladit turbo a takové ty věci kolem

Problém: při jízdě občas (velice zřídka) dojde k naskočení nouzového režimu. Tomu většinou předchází jízda stálou rychlostí, ubrání a opětovné přidání plynu - například při odbočování na dálnici: jedu hodinu 160 km/h, sundám nohu z plynu, sjedu exitem na jiný dálniční směr, mírně přidávám ze 100 km/h, připojím se z průběžného, na 130 km/h to sešlápnu, najednou lehké cuknutí z motorového prostoru, blikající spirála a auto ztrácí tah. Jakmile vypnu motor a znova nastartuju, je všechno OK. Stalo se mi to asi 5x za posledních 10 tkm, což možná nezní tak tragicky, ale denně jezdím 100km po okreskách a už 3x se to stalo při předjíždění (nevěřil bych, jak rychle jde motor zhasnout a zase nastartovat), takže to musím nějak řešit.
S autem jsem byl ve Fordu: paměť závad prázdná, čidlo plnícího tlaku turba OK, regulace lopatek OK. Teď jak začaly tepla, jezdím s klimou a auto má mírně nepravidelný tah + je celkem znát že je klima zapnutá, třeba je tam taky souvislost?
Nevím moc co dál s tím. Zkusím vyčistit EGR ventil a dát auto někam na kompletní diagnostiku, ale budu rád za každou radu.
Předem dík,
Martin