zkusenosti s prodejem

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

zkusenosti s prodejem

Příspěvek od foki » 26.01.2006 08:31

dlouho jsem se rozhodoval toto zalozit ale ted prisla ta pravá chvile . nejak mi nedochazi kdyz jsem treba prodaval bouracku tak nekdo zavola a chtel by auto ktere se prodava min za 270 tak aby ho vyslo do 170 . ale ja to v nemecku nedostanu zadarmo a na kazdem aute se setri tim ze je bourane nebo ma najeto "mars a zpet" .

jinak nejmenovany clovek tady u nas v kraji vozi auta ktera jsou z holandska nebo z nemecka , vsechno ma najeto min 180-200t km ne-li vic a prodává to jak rohliky na krame . na bazaru to ma 80-90t km a lidi to berou protoze je to nebourane , ma to vycistene vypadaji pekne ale az se jim zacne neco sr..t tak se budou divit .

jiz nekolikrat a bylo to i tady jsem se setkal s tim ze si kupujici stanovi jakýsi limit a radsi si koupi starsi drazsi nez mladsi o neco levnejsi v(v porovnáná k roku a vybave). zrovna ted jsem to rešil . a v porovnaní se jednalo o :
1.moznost - 1,8 r 99 kombi vybava - ghia , okna central ABS 4airbagy klima

cena 199.000 ,-

2.moznost - 1,6 r 2002 kombi vybava - okna , central , ABS , 4airbagy pocitac , alu kola ,

cena 230 000,-

osobne si myslim ze 30000k neni zas tak moc na to aby clovek mel novy model s lepsi vybavou na kolech atd . to je muj nazor . ja kdyz bych jel do nemecka a vydel tam o 3 roky mladsi a drazsi o 1000 e taky bych nevahal .

dále si myslím ze plno lidi koupi auto v takové jakesi nouzy ze uz neco musi mít a kdyz jsem videl s čím mi sem prijedou na servis - to bych se stydel prodat . videl jsem i TDI co melo plastove podbehy pridratovane , plast pod steracema chybel - rozbil ho ventil na sani , neobrousene body po svařování , pode dverma zbytky nezabrouseneho kitu , spatne zapojene kabely (pri rozsviceni litali pojistky ) atd atd . a tohle s i lidi koupi o neco levneji nez je normalni a pak posloucham , kdyz jim reknu co by stalo uvedst to do stavu aby to nejak vypadalo , ze to si to mohli koupit normalne . jeden znamy neco podobneho koupil za 250t kc , rok si pojezdil nacpal do toho asi 30t kc pak mu odeslo cerpadlo a ted to prodal za 160t a byl rad . kdyz to kupoval tak byl hrrr a pak se prijel pochlubit co koupil za pasqil

tesim se na vase nazory pri rozhodování co si vybrat , přešvihnute finanční limity atd atd
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zirafak
Test driver
Test driver

skusenosti z predajom

Příspěvek od zirafak » 26.01.2006 10:12

Pridam svoju skusenost aj ja.
V roku 2004 januar som si kupil Renault Clio.Strasne som chcel sice Focusa,lebo ho mali rodicia/veru som im aj zavidel,aj ked to bolo iba obycajny zaklad 1,4 bez nicoho/,ale financne moznosti v tom case ma vyssie nepustili.Clio malo 20 mesiacov,najazdene 22 000 km,v super vybavicke/dazdovy senzor,klima,ESP,xenony.Bolo burane na lavy blatnik a svetlo ,tak cena bola vyhodna.Nie ze by som s nim bol nespokojny,ale moja tuzba po Focuse sa stupnovala.Cely cas som potajomky pokukoval po Focusoch,z coho byvala moja priatelka niekedy dost na nervy.Clio bolo totiz ciernej farby/metaliza/kopec chromovych doplnkov v interiery aj exteriery.15 hlinikace..proste pre nu to bolo najkrasie auticko na svete.Koncom roka 2004 som sa rozhodol a zacal snorit po inzeratoch.Ani si neviete predstavit na aku hrozu som v Slovenskych bazaroch narazil.Ze boli tie auta burane....este beriem,ale tak odpackana praca/myslim,ze aj burane auto sa da slusne opravit,ked sa aspon trosku chce/ a este Vas idu presviedcat,ze to bolo neburane,ma to po 3,alebo 4 rokoch jazdenia v Nemecku,alebo Holandsku 28 000 km,odstava zadna kapota,nedoliehaju dvere,nedopasovane svetlo.......no katastrofa.Bazary som teda zavrhol.Skusil som sukromne inzetaty.Cakala ma vsak este Vacsia katastrofa.Nasiel so focusa 2002,3 dverak,xenony,ESP,AUTO klima....no proste to,o com som vzdy snival.24 000 km po skoro 3 rokoch ma sice zarazilo,cena 370 000 sk ma s uvedenou vybavou tahala ako magnet.
Ked som vsak auto detailnejsie zacal pozerat,bolo jasne ze to bolo rozbite na totalku.Snival som teda dalej o Focuse,nemienil som vsak moje Clio vymenit za vrak zo srotoviska.
Prisiel vsak januar 2005 a na Slovensku mal prist od marca do predaja novy Focus.Ford prisiel z akciou na posledne modely Focusa 1 v slusnej vybave a cene.Ford Focus Gold +,cena 527 400 sk,1,6 16 V benzinak,vybava,4x abg,el.okna,el.zrkadla + vyhrievanie,abs,central na dialku,alarm s ochranou vonkajsieho a vnutorneho preistoru,automaticka klima+palubny pocitac,radio cd 6000 + ovladanie na volante,15"hlinikove kolesa,metaliza...a bolo rozhodnute.12 januara som sa stal stastnym majitelom vysnivaneho focusa.Mam ho nieco vyse roka.Spokojnost zatial maximalna.Ci som urobil dobre,alebo nie,ukaze cas.Viem vsak,ze jazdim na aute,do ktoreho som sadol a urobil prve km ja,takze az nieco nebude ok,budem sa hnevat iba sam na seba......./aj ked zo zavistou,ale nie v zlom myslenou pozeram na auto vo Fokiho bazare,ktore ma xenony/
Nemozem vsak mat vsetko....mozno nabuduce. Zirafak

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 26.01.2006 16:04

Já už jsem fórum ohledně koupě/prodeje založil před časem.......docela fungovalo, tak by se dalo navázat.....
je to ve Fóru bazar o dvě témata pod tímto. :idea:
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 26.01.2006 22:28

tohle je z pohledu prodejce - clovek az zasne co pak lidi koupi ale jak pise zirafak , hodne aut po bazarech jsou zubožené totalky ale najdou se lide kteri to koupi . nebo se najdou taci co z pohodlnosti jdou a koupi prvni co se jim namane a pres nejake zavady a predrazeni to koupi - to uz nepochopim vubec .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 26.01.2006 23:14

Já kdybych se na ty diskuze o koupi a prodeji dostal dřív, tak si snad radši nic nekoupím....je to hrůza.
I když mi kámoš objížděl Fordíky sám, tak přijel s tím, že všechno je po bouračce, i když tvrdili, že není.....

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 26.01.2006 23:23

to je jednoduche , kazdej se snazi uhandlovat co jde a kdyz je tady trh tak nizko ze se to neda normalne koupit tak pak se to resi bourackou nebo kilometrama - nebourane .

ale ted je novinka - vcera mi to rikal znamej . koupil cca pred pul rokem jedno auto , nebudu uvadet ktery ale ford to nebyl .

koupil to za super penize , liboval si jak dobre nekoupil , a ted ho zastavili policajti a nejak zjistili ze to auto ma bratricka - to same uz jezdi jedno v cechach . ted mi psal ze to jeho je asi v pr.... protoze mu ho sebrali a to druhe jezdi dal . nevim jak to bylo s dokladama , jestli mel duplikat nebo jak to nevim , akorat vim ze rikal ze ten dotycnej nic nema a nevi jak z neho dostane ty penize . koupil si na to kola , muziku a o vsechno prisel . pry mu rikali ze to je asi 20 pripad a ze jich bude jeste vic . proto ja si to radsi koupim v nemecku protoze tam nehrozi podobne jednani .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 27.01.2006 10:40

Přidám zkušenost mého švagra - koupil auto v našem největší bazaru - všichni víme o který jde +++(čti A). Měl vlastně štěstí v neštěstí. Asi po 5Km od bazaru se rozhodl natankovat a ze zadu do něho najela Fabie - nic moc ale odskákala to pravá lampa, a nevěřili by jste co s tama vypadlo - náhradní klíče a kupodivu pasovali do švagrova nového auta.
Kdyby mi to někdo jen vyprávěl neuvěřím, ale byl jsem u toho.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 27.01.2006 11:49

TAK TO JE HUSTÝÝÝ!!! 8O :evil:
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.01.2006 20:43

To je neskutečný.......... :evil: :evil: :evil:

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 27.01.2006 21:39

tak to je mazec.
To abych si prolezl auto,jestli tam nemám taky někde schované náhradní klíče,abych pak nepřišel a auto nikde,mimochodem mám auto z největšího bazaru u nás(snad budete vědět,nebudu jim dělat reklamu).

Baggio
Junior
Junior

Příspěvek od Baggio » 27.01.2006 22:13

Všechny vaše názory a rady jsou jistě k nezaplacení ,ale čím déle sleduji tyto stránky,tak tím méně se mi zdá ,že se mužu stát majitelem Focuse.Né že bych Fokuse nechtěl,právě naopak. S moji ženou je to náš největší sen,ale jak čtu tak podle vašich rad a zkušeností člověk ,který nemá 230 tis. a více tak nemá šanci koupit dobrého Focuse.Já jsem napřiklad v situaci,že mám 140 tis. v hotovosti a k tomu musím dát Felicii na protiučet. To znamená,že to např. udělá 190 -195 tis. No a to se dostanu na tu částku za kterou se podle vás neda asi nic dobrého koupit. NO, ALE CO DELAT :( :( :( l

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Příspěvek od AdsBot [Google] » 27.01.2006 22:36

Já mám zase velice špatnou zkušenost se soukromou osobou pøi koupování mého prvního auta.Samozøejmì jsem na vše pøišel až po týdnu. Auto bylo po bouraèce k tomu ještì firemní a podle kámošu mìlo dost najeto. Pak jsem zajel do ser. a tam další šok oprava vážných závad 20tis.No a nakonec pøišel tech. prukaz a já s hruzou zjistil,že jsem 6 majitel.No a jak to chodí boreèka jsem nahánìl pøes mìsíc. :evil:

Baggio
Junior
Junior

Příspěvek od Baggio » 27.01.2006 22:40

Pardon já se zapomněl přihlasit :oops:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.01.2006 23:04

ja to beru jinak , kdyz si nekdo koupi u me auto tak netajim se tim ze bylo bourane - hodne lidi to odradi ale .... je mozne dat si s opravou zalezet ale to leze do penez - kazdy rad usetri takze podle toho to tak vypada .
ja radsi to udelam poradne a kdyz to vezmu v prumeru tak zisk na jednom aute se pohybuje radove okolo 10-20 tis (pri tom ze to mam v aute treba pul roku a jedna se o cca 200t kc tak nic moc ) a pak nekdo prijde a chce slevit 30 a nekdy i 50t kc (ale da se i prodelat protoze to stribrne tdci jsem koupil za 250t ) . da se to slevit ale zase tak ze se na tom aute neco ošidí . v nekolika pripadech jsem to řešil tak že jsem se s kupujícím domluvil že si to vezme bez airbagu ( cca 20000k ) a z vlastni zkusenosti vím že kdo jezdí nepripoutaný tak je to nejsnažší řešení jak zustat naživu :cry: . ale zase ten clovek o tom ví a ne neco jako říct : jo airbagy to ma a pak v pripade nehody se přepalí jen odpor pod krytkou :P . ja se snazim opravovat z originalních dílů a kdyz jsem se dival na obrat za poslednich cca 15mesicu tak mam u forda asi 290.000kc :!: jen pro zajimavost ted naposled jsem kupoval nejake filtry , svicky , remeny a par čudlíků do plastu a nechal jsem ve fordu 12t kc . jen 10 čudlů stalo asi 270 kc - na čele je jich asi 5 v kufru 8 a u spolujezdce 3 . a jsou lidi kteří nez aby dali tolik penez za trochu plastu tak tam daji samořez .
dale kdyz je treba nejaky problem na aute ode me tak se k tomu nestavim zady ale snazim se vyhovet - pokud je to chyba moje tak jde vse na me , pokud chyba zakaznika - tak se snazim sehnat levne veci a pomoci levne opravit aby to tolik financne nebolelo .

to se tyka i servisu - vim ze se da servis udelat treba nevím do 6000 k . ale ne s vecma od forda . tady je treba seznam veci a prace je to treba vynasobit cca 40x a vyjde to v kc ( kurz - zdrazeni - dan ) a vyjde vam servis ve fordu ( jeste tam mam zadany olej treba za 10 euro ale stoji cca 450kc )

Obrázek

a myslim že treba Agin , Radek 1,8 16V nebo Pema01 muzou jen potvrdit to co jsem nahore popsal . zitra se doufam mezi ne pridá Focusini
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Mohi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mohi » 17.02.2006 23:09

Rad by som prispel svojou skusenostou s kupou mojho focusa.
Na pociatku som vyberal auto vyzorovo, tak aby sa pacilo mne aj mojej polovicke, pricom som mal na vyber viac typou aut. Nakoniec myslim ze na nahliehanie mojej polovicky sme vybrali Focus. Je to auto ktore dizajnersky predstihlo dobu a myslim ze aj preto sa tak dobre predava. Takze som sa zacal obzerat po Focusoch, ale akosi ich bolo vsade velmi malo a hlavne vsade ponukali malo muziky za vela penazi, takze som sa neponahlal a hladal dalej, az som narazil na jeden sukromny inzerat a to bolo ono. Rok vyroby 2000, garazovany najazdenych 65000, neburany, chybala uz len vybava GHIA. Na obhliadku som bol zo svojim znamym zo servisu, ktory mi len potvrdil, ze ked ten Focus nezoberiem, tak on ho berie urcite, to ma presvedcilo, i ked cena bola o nieco vyssia ako som plannoval, no s odstupom casu som spokojny a nelutujem ze som si priplatil, pretoze auticko slape ako hodinky.
Takto som sa teda dostal k svojmu prvemu autu, ktore sa stalo ihned nasou rodinnou srdcovou zalezitostou.
Pre ostatnych ktory si chcu kupit jazdeneho Focusa mozem kupu len odporucat, no musia ratat s tym ze budu potrebovat velku davku trpezlivosti a hlavne byt velmi obozretny pri kupe.
Mohi
Ford Focus 2.0i 16V HTB made2k Pacific Green
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“