občas nenastartuji
-
- Nováček
občas nenastartuji
Nazdar Focusáci. Mám problém, už několikrát se mi stalo, že jsem svého focuse 1.8 benz.nenastartoval. Při otočení klíče na kontrolky neslyším čerpadlo.Startér točí motorem normálně, ale nenastartuje. Chová se divně, odpojil jsem baterku, abych ji dal do jiného auta, když jsem ji tam vrátil, čerpadlo bylo slyšet a normálně jsem nastartoval. Za jízdy mi to nikdy neudělalo.Stalo se to už 5x v průběhu půl roku, nemáte někdo stejnou zkušenost?????Mohl by to dělat třeba imobilizer???? Stalo se to i s náhradním klíčem.Poraďte, dík Charlie
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: občas nenastartuji
Spis bych tipoval ze konci cerpadlo...nekdy se neroztoci.
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
-
- Nováček
Ahoj, děkuji za odpověď, už jsem myslel, že nikdo nezareaguje. Teď zas něco k Focusu. Proč to ale udělalo vždy když jsem někam dojel a né za jízdy? Proč tomu pomohlo když jsem odpojil baterku, bez toho se to nespravilo? Stačilo na 3hod. ji odpojit a bylo po závadě. Také jsem zkoušel měřit napětí v pojistkové skříni podle rad "Jak na Focuse", napětí jsem na pojistce na čerpadlo nenašel. Po odpojení baterky a připojení tam zase bylo? Tak co dál????? Charlie
-
- Nováček
Čerpadlo spína po zapnutí klíčku na 2-3 sekundy a při startování a chodu motoru jde stále.V který okamžik si měřil pojistku?Když už běží, stane se málokdy aby přestalo.To se spíš nerozběhne.Jestli je na hraně, dělá to velice nepravidelně.Když by byl aktivní immobilizer, bude rychle blikat dioda u hodin a tuším, že ani nepoběží starter.
Ford Focus Combi TDDI 1999
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no jak rika Antony....jednou se neroztoci..a vetsinou jo. jaste bych proveril rele co ho spina. na fofu jsem tenhle problem nemel ale na Peugeotu a na mazde nekolikrat....a vzdycky to bylo cerpadlo. ale a tu diodu immo koukni az to nebude chtit nastartovat...jestli blbe neacte kod klice a nevypne to...se nepusti ani cerpadlo ale mam dojem ze starter toci normalne
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
- Ferry 1.8/16v
- Junior
Mě to dělá to samé a to sem vyměnil baterku, svíčky a bůh ví co ještě, ale prostě jednou za čas nenastartuje. Prostě starter točí, ale nenaskočí. Když vypnu klíček a znovu startuji, tak chytne. Bude to určitě nějaká kravina, tak jako vždy, ale toto fakt řešit nebudu.
Je tedy fakt, že je mi trochu trapně, když jsem někde s lidma, kteří vědí, jak o auto pečuji a ono to zrovna nechytne

Je tedy fakt, že je mi trochu trapně, když jsem někde s lidma, kteří vědí, jak o auto pečuji a ono to zrovna nechytne

Ford Focus kombi 1,8i 16V , panther schwarz met.r.v.1999Ghia