Podvozky na FF2

Odpovědět

Zdaju sa mi rozdiely v podvozkoch realne, alebo ide iba o misoove halucinacie ? ;-)

ano
8
67%
nie
4
33%

Celkem hlasů: 12

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Podvozky na FF2

Příspěvek od misoo » 29.11.2006 02:04

Cafte,
vyrobil som maly graf (+hlasovanie), kde porovnavam tvrdost roznych podvozkov noveho Focusa, ktore som mal moznost otestovat. Je to len taka hovadina, ale uz som to vyrobil, tak to sem zavesim... :roll: :)
Niekomu sa to mozno zide pri rozhodovani ci investovat do sport vybavy, alebo do strun, atd. Ide predovsetkym o moj subjektivny pocit. Ak ma niekto iny pocit z podvozkov, pripadne ine skusenosti s inymi podvozkami, tak nech sem hodi svoj graf, pripadne nejaky stavnaty koment :D a budeme tu mat kompletny objektivny prehlad tvrdosti podvozkov pre nasho milasika. :wink:
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Re: Podvozky na FF2

Příspěvek od zirafak » 29.11.2006 05:52

misoo píše:Cafte,
vyrobil som maly graf (+hlasovanie), kde porovnavam tvrdost roznych podvozkov noveho Focusa, ktore som mal moznost otestovat. Je to len taka hovadina, ale uz som to vyrobil, tak to sem zavesim... :roll: :)
Niekomu sa to mozno zide pri rozhodovani ci investovat do sport vybavy, alebo do strun, atd. Ide predovsetkym o moj subjektivny pocit. Ak ma niekto iny pocit z podvozkov, pripadne ine skusenosti s inymi podvozkami, tak nech sem hodi svoj graf, pripadne nejaky stavnaty koment :D a budeme tu mat kompletny objektivny prehlad tvrdosti podvozkov pre nasho milasika. :wink:
Obrázek
Misoo....a kde je tvoja varianta EIBACH struny+STANDART/seriove/ tlmice :?: :?:...lebo,ze by si mal ty sport tlmice,tak o tom neviem :idea:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 29.11.2006 09:51

no pokial viem, tak v sport vybave su ine aj tlmice, nielen struny, nie ?? 8O no teraz si ma zmiatol sakra... :oops: :D ale mali by byt aj tlmice upravene, lebo je to tak prezentovane fordom. no neviem, skusim po tom popatrat... :roll:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 29.11.2006 10:13

podla mna je vo vybave sport znizene zavesenie kolies/cca-1 cm/,ale o zmenenej charakteristike tlmicov som nic nepocul....mozno sa ale mylim :idea: :?:

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 30.11.2006 19:34

zirafak píše:podla mna je vo vybave sport znizene zavesenie kolies/cca-1 cm/,ale o zmenenej charakteristike tlmicov som nic nepocul....mozno sa ale mylim :idea: :?:
ja ked som sa rozhodoval a vyberal, tak som ziskaval vselijake informacie:
a) oficialny predajca fordu u charouza v prahe na libni mi vravel, ze Sport nema podvozok upraveny vobec!!! (pritom sa stacilo pozriet do propagacnych materialov)

b) v banskej bystrici mi chlapik vravel iba o tom, ze v Sporte je predok o 8mm nizsie a zadok o 10mm a je to iba kratsimi strunami

c) nikto nevravel nic o inych tlmicoch

Ale vzhladom na bod a) by som sa nedivil, keby tam boli aj ine tlmice.

Misoo a co je na osiach toho grafu? Ja do tych charakteristik nejak moc nevidim.... priebehove krivky vykonu a krutaku, to este ano, ale toto mi nejak nic nepovedalo :( :roll:
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 30.11.2006 21:09

omik píše:Misoo a co je na osiach toho grafu? Ja do tych charakteristik nejak moc nevidim.... priebehove krivky vykonu a krutaku, to este ano, ale toto mi nejak nic nepovedalo :( :roll:
no tiez tym predajcom verim asi ako politikom. mam podobne historky. ako som si kupoval focusa, tak auto uz dorazilo, tak som sa cely nedockavy aspon opytal ake tam mam gumy, kedze mi predtym povedali, ze sa dodavaju 4 znacky. teta sa sla pozriet, ale nic tam nenasla, ziadny napis okrem Pirelli. vraj tam bolo vela znakov, ale ziadny nazov. pritom tam svietil obrovsky napis P7... korunu dovere predajcom nasadil servisny technik (tiez summit ba) ked som sa ho pytal aky efekt spravia struny eibach co maju v katalogu, povedal, ze auto iba znizia a charakter pruzenia ostane rovnaky... co k tomu dodat... tito ludia ani nevedia ake maju stastie, ze maju taku dobru robotu, pracuju s autami... no vazia si to a vyznaju sa v tom ako hus pivu... :lol: :lol: :lol:

no co som to vlastne chcel ? aha ten popis grafu, jasne...
os X (to je tusim ta vodorovna :oops:) - dlzka stlacenia kolesa
os Y - odpor kladeny sustavou pruzenia
dufam ze som to nepoplietol.. :wink:

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 30.11.2006 21:22

Ja som nattrafil ale aj na dobreho predajcu. Mal okolo 20 rokov a robi v Prahe na Jarove v Honde. S tym chalanom sme si perfektne pokecali o novom Civicu a potom aj vedel dost rozpravat aj o dalsich hondach. Teda rozpravali sme sa len chvilu, ale bolo vidiet (pocut) ze toho vie hodne. Inak su to vsetko len predajcovia, vediia ti ukazat ako sa sklapaju sedacky :(.
No co uz. Ked si predstavim, ze by som mal predavat nejake auto, tak o nom viem vsetko. Od A do Z.

Tie grafy teda ukazuju, ze zavislost dlzky drahy stlacenia a odporu pruzenia je v pripade eibachu linerana, kdezto u klasickych strun je to skoro az exponencialne?
A vedel by si mi aj vysvetlit, aky to moze mat teoretickyy vplyv? Tvoje rpakticke hodnotenie som uz pocul a cital ;). Alebo niekto iny? vedel by niekto vysvetlit, aku to ma vyhodu po teoretickej stranke?

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 30.11.2006 22:39

omik píše:Tie grafy teda ukazuju, ze zavislost dlzky drahy stlacenia a odporu pruzenia je v pripade eibachu linerana, kdezto u klasickych strun je to skoro az exponencialne?
A vedel by si mi aj vysvetlit, aky to moze mat teoretickyy vplyv? Tvoje rpakticke hodnotenie som uz pocul a cital ;). Alebo niekto iny? vedel by niekto vysvetlit, aku to ma vyhodu po teoretickej stranke?
ani nie, linearne su tie dve rovne ciary standardneho pruzenia. eibach sa stlaca cim dalej, tym tazsie, cize odpor nenarasta linearne, ale progresivne. od toho to potom aj uvadzaju ujovia z eibachu, ze maju tie struny progresivny charakter. :idea:
ako myslis teoreticky vplyv ?? akoze vypocitat vzorce, premenne a tak ?? 8O :D to dufam ne, lebo ja som z matiky pako... :D :wink:

ten civic ma zaujima, chcel som ho pred focusom... napisem ti ale SZ aby sme neboli OT.

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 01.12.2006 08:28

misoo píše:
omik píše:Tie grafy teda ukazuju, ze zavislost dlzky drahy stlacenia a odporu pruzenia je v pripade eibachu linerana, kdezto u klasickych strun je to skoro az exponencialne?
ani nie, linearne su tie dve rovne ciary standardneho pruzenia. eibach sa stlaca cim dalej, tym tazsie, cize odpor nenarasta linearne, ale progresivne. od toho to potom aj uvadzaju ujovia z eibachu, ze maju tie struny progresivny charakter. :idea:
ako myslis teoreticky vplyv ?? akoze vypocitat vzorce, premenne a tak ?? 8O :D to dufam ne, lebo ja som z matiky pako... :D :wink:

ten civic ma zaujima, chcel som ho pred focusom... napisem ti ale SZ aby sme neboli OT.
ja som si vcera zle pozrel farby :).

vzorce ma nezaujimaju, skor vyhoda tej progresivity pruzenia

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 01.12.2006 10:40

omik píše:vzorce ma nezaujimaju, skor vyhoda tej progresivity pruzenia
vyhoda je jasna, pri beznej jazde je to celkom komfortne a pri sportovej je to tvrde. :wink:

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 01.12.2006 12:06

misoo píše:
omik píše:vzorce ma nezaujimaju, skor vyhoda tej progresivity pruzenia
vyhoda je jasna, pri beznej jazde je to celkom komfortne a pri sportovej je to tvrde. :wink:
na najblizsom zraze by si ma mohol povozit ;) aby som zistil ci chcem, ci nie ;).

Alebo ak sa stretneme skor v BA :)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 04.12.2006 19:00

omik píše:na najblizsom zraze by si ma mohol povozit ;) aby som zistil ci chcem, ci nie ;).
jasnacka, cislo mas... nevahej, zavolej... :lol:

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 05.12.2006 11:11

misoo píše:
omik píše:na najblizsom zraze by si ma mohol povozit ;) aby som zistil ci chcem, ci nie ;).
jasnacka, cislo mas... nevahej, zavolej... :lol:
budeme si musiet najst nejaku prazdnu cestu bez zelenych zlodejov....

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 06.12.2006 08:46

omik píše:budeme si musiet najst nejaku prazdnu cestu bez zelenych zlodejov....
tak tak :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 2004 - 2011“