Výměna motoru ford mondeo 2.0 TDci 96 KW

Odpovědět
Jira66
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Výměna motoru ford mondeo 2.0 TDci 96 KW

Příspěvek od Jira66 » 31.01.2011 09:59

Ahoj všem, mám na Vás dotaz, snad mi ho někdo pomůže zodpovědět. Byl bych moc vděčný.
Po předchozích problémech s turbem, kdy mi při prvním vysazení turba došlo až nasátí oleje do válců a motor se podařilo zachránit jen o fous, opravením hlavy a zabroušením ventilů a kompletním přetěsnění, se mi před čtrnácti dny opět rozezněl motor zajímavými cinkajícími zvuky. Po konzulatci s mechanikem mi bylo řečeno, že můj původní motor se jaksi odporoučel a pro přesné zjištění závady ho musím opět celý vyndat ven a rozhodit. Tajkže jsem se rozhodl, že ho už radši rovnou celý vyměním. Předchozí opravy se dost podepsaly na mé peněžence a navíc už mu prostě nevěřím. Jenže sehnat motor na modeo typ FMBA je prostě problém, na který jsem narazil už před rokem a půl, kdy jsem to naposledy řešil.
Nicméně se mi o víkendu poštěstilo a mám možnost pořídit mírně jetý motor typ N7BA. Je to obsahově i typově stejný motor. Má stejné vstřikování a další věci, je prostě jen o rok novější než ten můj původní. Nicméně rozdílem zůstává ovládání turba. U FMBA je turbo řízeno podtlakově, kdežto u N7BA už je řízené elektronicky. Podle prvních zjištění by toto měl být jedinný rozdíl mezi oběma motory.
Nicméně vzhledem k tomu, že jsem stavař a v autech se moc nehrabu, kort po motorické stránce, tak bych se rád tady zeptal jestli nikdo nemáte podobné zkušenosti a nevíte jestli výměna motoru FMBA za N7BA je možná a pokud ano, tak za jakých podmínek.
Opravdu by mi to moc pomohlo. Každopádně Všem předem děkuju. Ahoj Jirka

Brehowicz
Test driver
Test driver

Re: Výměna motoru ford mondeo 2.0 TDci 96 KW

Příspěvek od Brehowicz » 31.01.2011 11:21

Nevím jestli se dočkáš opravdové odpovědí dost totiž pochybuju že by se tu našel někdo kdo podobnou výměnou prošel ,myslím tím u dislu,benzín tady měnil Boban ale ropa je trošku jiná.
Pokud máš celý motor i turbem tak by to neměl být problém, ale asi by to chtělo i řídíci jednodku z toho auta kde byl ten motor a to kvuli mapám napasovaným k tomu motoru,tvoje řídíci jednotka bude mít určitě jiné mapy už jen proto rozdílné ovl. turba a nevím jestli by někde zmákli nahrát to tak aby to fachalo i s jiným motorem.

Jira66
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motoru ford mondeo 2.0 TDci 96 KW

Příspěvek od Jira66 » 31.01.2011 17:00

Ahoj,
rád bych poděkoval všem, kteří se k mému dotazu dostali a pokusili se nějak reagovat. Po celodenním pátrání a vysení na telefonu jsem se právě dobral odpovědi a nutno říct, že je pro mě dost uspokojivá. takže pokud by někdo řešil obdobný problém jako já.
Výměna motoru Ford Mondeo (2.0 TDci, 96 KW) typ FMBA s podtlakově řízeným turbem je možná s typem N7BA (2.0 TDci, 96 KW) s elektronicky řízeným turbem. Musí se však do nového motoru přehodit i palivové čerpadlo a podtlakové turbo včetně sání. Tedy musí se vyměnit pouze holý motor kus za kus. Po výměně je pak ještě nutné napsat elektronicky žádost na homologační centrum Ford motor company na stránkách Ford.cz v oddělení servisních služeb. Po zaslání jejich papíru se sohlasem přestavby motoru už stačí pouze provést evidenční prohlídku a zápis do velkého techničáku.
Takže pokud by někdo řešil obdobný problém jako já, tak snad vám můj popis trošičku pomůže. Další informace přidám po skončení prací na autě a vyřízení všech nutnách papírů.
Všem ahoj Jirka

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“