tlumiče k sport. pružinám - průser!!!

Moderátor:phofy
richiis
Nováček
Nováček

tlumiče k sport. pružinám - průser!!!

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 10:22

Zdravím,

Svoje Mondeo sem si dotáh z DE a zatím spokojenost, ale mám jeden průser co mě dost žere...
Auto má sportovní pružiny, ALE!! sériové tlumiče -- kdo tuto prasárnu zná tak asi ví o čem mluvím
na německý silnicích kde nemaj tolik děr a sou rovný to možná nevadí, ale u nás stim jezdit je hotová tragédie
Prostě tlumiče sou K.O. a poskakuje to jak koza :lol: chtěl bych se Vás dotázat zda postačí koupit opět nové sériové tlumiče, nebo
koupit nějaké sportovní?? Opravdu se vtom nevyznám a ani nevím jakou značku mám zvolit,
Popravdě bych nejradši ty pružiny vyhodil a dal tam koplet sériovej, ale snížený Mondeo se mi opravdu zalíbilo
a chtěl bych ho mít i nadále u země :D nehledě nato, že v zatáčkách při dobrý silnici to prostě sedí jak přilepený... :palec_nahoru:
Doporučíte mi nějaký konkrétní model podvozku (pouze tlumiče) prosím :oops: :wink: Rád bych se vešel do 8tis. a čím méně tím lépe samozřejmě :-)
Nebo tam mám koupit zase sériový tlumiče --- jak dlouho vydrží s kombinací těch pružin??
MONDEO 2,0 TDDI - GHIA - dost snížený :-)

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Re: tlumiče k sport. pružinám - průser!!!

Příspěvek od r0mik » 27.01.2011 10:27

v prve rade napis o kolik mas snizeno

do tech 4cm je jeste v norme pouziti seriovych tlumicu
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

richiis
Nováček
Nováček

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 10:41

No tak to je právě ten průser, kdybych to věděl tak sem rovnou napíšu, přijde mi to že ty 4cm to určo budou!!!
Jak jsem již napsal takhle se auto už stím koupil takže přesně to opravdu nevim :oops: :(
A Ty stím máš nějakou zkušenost, že do -4cm budou stačit origo tlumiče??
Nerad bych dal nějakých 6-7 tis. za tlumiče a za půl roku to samé :-/
Jinak děkuji za bleskovou reakci
Pro ilustraci obrázek auta mám v galerce, ale zatím jen z bazaru :
http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... b5285edd8e

Ztěch fotek to není zcela patrné, ale když stojím veldel Mondea se sériovým podvozkem tak je to citelný rozdíl!!!!!

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 27.01.2011 10:53

na svych focusech jsem vystridal nevim kolik podvozku (serie, serie sport, pruziny -4cm, pruziny -6cm, stavitelny podvozek jedne firmy, stavitelny podvozek dalsi firmy)

Zjisti o kolik mas snizeno. Sundej kolo, ocisti pruzinu a hledej alespon vyrobce, nebo vyrobni kod.
Takhle by se tu varilo jen z vody s tim vyberem vhodnych tlumicu na tve Mondeo

Mozna tam mas stavitelny podvozek, mozna komplet sadu. V prve rade to chce zjistit.
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.01.2011 11:00

pokud máš snížení do 4cm v pohodě stačí origo tlumiče, jako prvovýroba na mondeu MKIII jsou použité SACHS, které se nechají sehnat za pěkné peníze nové, pokud bys chtěl vsadit na jistotu tak bych volil KYB . Do nějakých pseudo sportovních bych asi nešel :idea: :wink:

richiis
Nováček
Nováček

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 11:12

No určitě stavitelný neni, jediný co vím tak že pružiny sou červený, ale to nic neřekne a v tomle marastu se mi to ani nechce zjišťovat, za 14 dní jedu na výměnu oleje atd. tak tam možná sundáme kolo a zkusim to opucovat a zjistit víc.!!
Na kolik vyjde komplet sada tlumičů na mé mondeo 2,0TDDI 2001??
Popř. máte někdo možnost sehnat? Autokelly mi nepříde zrovna levný totiž :-/

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.01.2011 11:29

netuším jak je to v kelly, ale z vlastní zkušenosti třeba originál zadní ložisko vyjde ve fordu levněji jak v neorigo dílech
třeba tady je http://www.rajautodilu.cz/zbozi/359/Tlu ... hs-SUP.htm

richiis
Nováček
Nováček

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 13:24

Tak ty tlumiče natom linku co si sem hodil mi přijdou fakt drahý, možná to autokelly je i levnější... :-D
No každopádně, kdybyste někdo věděl o tlumičích na Mondeo za nějakou rozumnější cenu byl bych vděčen
CO mi hrozí když nato dám origo tlumiče? BUde se to chovat líp, nebo to bude furt tak plavat??

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.01.2011 13:44

Chceš bezpečí a kvalitu ? nebo chceš ušetřit za každou cenu ?? Je potřeba si uvědomit, že právě tlumiče jsou důležitý prvek který tě v krizové situaci může buď zachránit či poslat "někam".
Sachs je originál :idea: :wink: , můžeš to klidně vyřešit tlumičema monroe za cca 1500kč/ks, ale pak můžeš po třech tisících km začít psát to samé :idea: :!: , pak máš ještě možnost sehnat někde z vrakáče za hubičku s 50% šancí, že máš tlumiče po smrti i když sachs po smrti a monroe fung je uplně to samé, takže asi tak.
Je to jen na tobě. Osobně si myslim, že tam máš origo tlumiče a na nich pružiny a tlumiče jsou po smrti.

richiis
Nováček
Nováček

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 14:07

Moc dobře si uvědomuju jak důležitý jsou tlumiče!!!! Myslel sem to tak jestli nejdou sehnat někde levnějc!?!
Z vrakáče bych tlumiče nekoupil to mi přijde jako vyhozený peníze... chci jen pomoc s výběrem a dobrým
,poměrem CENA/Výkon ( životnost)

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.01.2011 15:21

skoč do fordu poptat co by vyšli origo nový a pak můžeš laborovat dál, jak jsem už napsal porovnání třeba sachs a monroe je jako mercedes a trabant a to samé platí u tlumičů KYB a AL-KO, spíš otevřeně řekni co do toho seš ochoten max pustit a od toho se bude odvíjet něco dál, základy už jsou tu dobře popsaný. Další věc ještě sám nevíš co máš na autě, takže stejně nemůžeš říct jestli chceš takový nebo makový a další věc je to, že když máš dobrý kontakt na vrakovišti seženeš tlumiče takřka nový. Třeba rumcajs odemne má na zadku defakto funglovky :wink:

richiis
Nováček
Nováček

Příspěvek od richiis » 27.01.2011 16:56

Tak popravdě bych se rád vešel s tlumičema do 7000, samozřejmě, že když je zaty peníze neseženu dám do toho tolik kolik bude potřeba
nechci to nějak šulit, nikdy sem na těhle věcech nešetřil, ale teď sem zrovna v situaci, kdy toho potřebuju víc a tak loudim rozumy kde se dá....
Takže je lze možnost sehnat dobrý tlumiče i z vrakáče?? Mám to kousek do Zlivy....
Jinak jak jsem již psal, za pár dní mě čeká výměna oleje a filtrů, tak se rovnou pokusím zjistit i co tam mám za péra....

ZonixX
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZonixX » 27.01.2011 17:02

tolik "průserů" kvuli pruzinam, to jsem jeste nevidel... :)

k veci - jak si poznal, ze mas KO tlumice? Teda krome toho, ze auto mnohem hur filtruje nerovnosti a nadskakuje (coz je prave kvuli tem pruzinam)... jizda je jak na houpacce? Vic se naklani? Tecou? Nebo co jim je?
Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10

ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200

Spyke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spyke » 27.01.2011 19:49

Zeptám se ohledně tlumičů a pružin na něco jiného. Praskla mi pružina, mám objednané Kyb, ale chci se zeptat na demontáž tlumiče s pružinou. Je potřeba povolovat poloosu nebo to sundávat ze spodního ramene? Jednu stranu, kde byla prasklá mám, stačilo srazit čep řízení a stabiku, sundat brzdič a vysunout tlumič z těhlice. Ale tam byla prasklá pružina a nejsem si jistý, jestli to na druhé straně půjde tak snadno. Mám pocit, že rameno nepůjde tak nízko, abych to vyndal z podběhu a budu muset řešit i spodní čep a poloosu. Dík za rady.
Ford Mondeo 2.0i/107 kW rok 2002 Ghia

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.01.2011 19:59

Hochu asi tě zklamu, mě se to nepodařilo, dělal jsem to minulý týden, když jsem chtěl přehodit pružiny z ST220, nakonec se museli "jen" vyhodit ze spodního čepu a čepu řízení, pak to šlo. na jedné straně jsem pracně nasadil stahovák pružin s doměnkou, že to půjde snáž, ale nešlo :wink:
K těm tlumičům bych asi zvolil následovný postup, vyhledal bych nějaký servis co má měření tlumičů a za pár stokorun zjistí jestli je nutné vůbec něco měnit :idea: , možná lepší jak pokusně přehazovat díly.

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“