Při startování lítají rafičky a vynuluje se denní počitadlo

Dakouš
Nováček
Nováček

Při startování lítají rafičky a vynuluje se denní počitadlo

Příspěvek od Dakouš » 07.01.2011 01:53

Ahoj mám problém. Při startování když nenaskočí na poprvé začnou lítat rafičky v budících,vynuluje se počitadlo kilometrů - denní a rožne se kontrolka oranžová motoru :!: né lambda. Motor naskočí a vše je v pořádku až do dalšího nastartování. Pak se vše opakuje. Motor mám po výměně pístů a ventilů. Je to FF combi 1,6 benzin r.2000. Neví někdo kde je chyba. Dělá to hlavně když jsou mrazy a stají to tak 9 hodin. :(. Připadá mě jako by pokaždé restartovala řídící jednotka.

Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: Při startování lítají rafičky a vynuluje se denní počitadlo

Příspěvek od Infinter » 07.01.2011 07:16

Předpokládám že ti oznamuje baterka, že se chystá na odchod do věčných lovišť.

P.S. když příště napíšeš do vyhledávače ručičky, budíky, tachometr a vylítnou, resp. kombinace tak toho najdeš na první stránce výpisu dost :wink:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 07.01.2011 13:38

Dakouš píše: Motor mám po výměně pístů a ventilů.

to jde u 1,6 ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 07.01.2011 14:25

Jde... z nahrad a druhovyroby, vydrzi to cca 50tis km a jsi na tom stejnem a stoji to cca pulku toho co polomotor + naklady na ostatni veci ktere se musi udelat kdyz sundas hlavu...

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 07.01.2011 19:36

Taky sázím na baterku :wink:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Dakouš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakouš » 08.01.2011 01:46

foki píše:
Dakouš píše: Motor mám po výměně pístů a ventilů.

to jde u 1,6 ?
Motor mě žral olej tak se měnily původně jen kroužky ale byl propálenej píst tak se udělaly taky.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 09.01.2011 12:30

Foki spis narazel na to, ze na 1,6 ve focusu se origo dodava jen tzv polomotor za cca 22 - 27 tis kc a jednotlive dily jako pisty, kruhy ojnice se v origu sehnat nedaj...

Dakouš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakouš » 11.01.2011 01:27

zmazaná citácia

Nejsem automechanik ale opravu prováděl můj bratr a to je automechanik a má mou plnou důvěru a oprava stála 20 tisíc takže asi měl origo dily protože jsem viděl co měnil a co objednával. A na závadu jsme přišli - byla to baterka jak radili kolegové a špatný benzin. Po natankování naturálu 98 a výměně baterky auto šlape jak hodinky.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 11.01.2011 07:18

Tak jeste jednou: Pro motor 1,6 ford nedela ZADNE dily! Jen polomotor... Zajdi si do forda a rekni jim ze chces na sve auto pistni kruh nebo pist a uvidis jak rychle z tama vyletis kdyz Ti reknou ze jen polomotor 22 - 27 tis (jak kde) a nebo cely holy motor za 79 - 100tis (jak kde). Pokud menil ty dily ktere se bezne pri generalce menivaji tak to byly neoriginaly a v tom pripade pokud jeste nemas potize tak to auto urychlene prodej protoze Te v brzke dobe opet navstivi pak olejozrout a pak pan vykopavam ojnici z bloku...

Dakouš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakouš » 12.01.2011 00:54

zmazaná citácia

No já si myslím že to nebude tak horky jak píšeš. Už jsem od opravy najel 5500 km (za dva měsíce)a mám na opravu záruku dva roky nebo 100000 km takže když se to jak píšeš začne srát tak bude oprava zdarma a potom tomu uvěřím a auto prodám.Kdyby si nebyl jist že to tu dobu vydrží určitě by mě tyto garance nedal byl by sám proti sobě,nemyslíš.Dělá automechanika už 13 let tak to neni žádnej fušer a to mě věř. Kdyby to bylo jak píšeš tak by to opravil jen aby to vypadalo a řekl by mě abych to prodal,přece by ze mě nedělal blbce.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 12.01.2011 07:49

Zatim co tady na foru nechavali takto z neorigo dilu opravovat tak se po case problemy s ubytkem oleje setkali snad vsichni... A urcite bych nesel do dilu druhovyroby, ford moc dobre vi proc konkretne na tento motor vyvijeny snad s yamahou ci s kym nevyrabi dily... Ale hodne stesti at Te to nikde nenecha...

Jinak pokud mas moznost tak okopci fakturu s dilama at tady vsichni vi kde a od jakeho vyrobce se to da sehnat, treba nekdo do toho bude chtit jit taky :)

Dakouš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakouš » 13.01.2011 01:16

zmazaná citácia

Tak faktury nemám ty si nechal brácha na odečet daní. Ale byl jsem dnes ve Fordu v Brně na Bělohorské je to autorizovaný prodejce vozů Ford a dle TP jsem sháněl lak na opravu nárazníku a zrovna jsem se ptal na náhradní díly. A můj vůz je vyroben v Belgii a dle prodejce jistá firma dováží originální díly motoru pouze pro servisy z Belgie a dodají dle požadavku i písty včetně kroužků , ventily i s pouzdrama atd. Zjistim u bráchy firmu a pak ji zadám do fora. Proto sada pístů a kroužků stála 15000 Kč takže za ty prachy to asi nebude aušus.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 13.01.2011 06:45

No za ty prachy bych rekl ze to bude firma goetze coz urcite neni origo :( Ale urco to pozjistuj.
Ono ford dodava tzv polomotor (blok s pistama klikou, ojnicema a tak) a to je defakto jedine uplne spravne reseni - vymenis polomotor, nechas udelat hlavu, vymenis tesneni pod hlavou, udelas rozvody, idealne je s tim spojit i vymenu spojky a silentbloku na motoru a si v tom za tech cca 40...

Dakouš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakouš » 14.01.2011 01:34

zmazaná citácia

Tak ty díly vyrábí firma Langley/Saarlouis. Nevím kde to je ale je to montážní závod firmy Ford Werge AG Německo. Tohle bylo napsáno po překladu na krabici s písty. Jsou to originální díly pro evropské vozy Ford. Bráchovi je dováži známej přímo od výrobce. Jinak jak jsi psal samostatné díly na motor u nás neseženeš. A ptal se mě proč mě to tak zajíma,tak jsem mu to řekl jak je to s těma dílama a málem mě poslal do p..e. 5ekl mě že když mu nevěřim tak si mám dát auto do servisu a pak teprve poznám co stojí za hovno a má pravdu. Opravu provedl perfektně a ručí za svoji práci a já mu věřím. Udělál mě na autě,rozvody,brzdy,opravil servo a tak různě takže za ty prachy za které mě to dělá ( pouze za cenu dílů) bych v se servise asi nedoplatil.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 14.01.2011 16:11

Tak pokud to bude fungovat tak si myslim ze do toho pujde hodne lidi... Uvidime, myslim ze par zajemcu na foru bude :)

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“