Svítí žlutá kontrolka motoru
- Lašty
- Junior
Svítí žlutá kontrolka motoru
Zdravím dneska se mi rozsvítila žlutá kontrolka motoru a nevím co to znamená
z ničeho nic ráno pohodička nastartování cesta do práce a zpět. Odpoledne jsem chtěl ject nakupovat a rozsvítila se mi kontrolka žlutá motoru a nevím co by to mohlo být. Nemáte s tím někdo zkušenost??? Motor běžel úplně normálně jakoby se nic nedělo.... Nevím jestli toto téma tu není, ale bych moc vděčný za radu.....

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- Lašty
- Junior
Re: Svítí žlutá kontrolka motoru
Tak hlásím, že je všechno v pohodě
zase.. Kontrolka po hodině odstávky, vystydnutí motoru sama zhasla a ani po projetí vozu se nerozsvítila. Ale stejně mi vrtá hlavou proč to bylo??? Nemáte s tímdle někdo zkušenost??? Je to přesně rok se mi todle stalo úplně na vlas stejně a pak byl klid 

- pzi
- Test driver
Může to být lamba sonda,jinak bych to pích na diagnostiku, tam to bude stoprocentně uložené co je to závadu.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
- cev
- Nováček
Ahoj,těchto témat je tu hodně stačí hledat.Tato kontrolka znázorňuje hodně závad.Zkus diagnostický mód přistrojové desky,ale me to nic neukazovalo tak jsem zajel na diagnostiku, což ty na 99% budeš muset taky a závada byla Snímač polohy vačkového hřídele.Je zajímavý,že svítila celej den kdykoliv jsem nastartoval a druhej den uz nesvítila tak nevím jestli to mám vyměnit nebo to byla jen nahodilá chyba.
- Lašty
- Junior
No mně s eto stalo práve dnes a bylo tam rozmezí 3 hodin a teď co jsem to zkoušel tak to nesvítícev píše:Ahoj,těchto témat je tu hodně stačí hledat.Tato kontrolka znázorňuje hodně závad.Zkus diagnostický mód přistrojové desky,ale me to nic neukazovalo tak jsem zajel na diagnostiku, což ty na 99% budeš muset taky a závada byla Snímač polohy vačkového hřídele.Je zajímavý,že svítila celej den kdykoliv jsem nastartoval a druhej den uz nesvítila tak nevím jestli to mám vyměnit nebo to byla jen nahodilá chyba.

- cev
- Nováček
leda vyhlídnout nákou akci na diagnostiku.závada tam bude uložená pořád (když neodpojíš baterii).diagnostiku přístrojové desky máš zadara tam to zkus.
- Lašty
- Junior
cev píše:leda vyhlídnout nákou akci na diagnostiku.závada tam bude uložená pořád (když neodpojíš baterii).diagnostiku přístrojové desky máš zadara tam to zkus.
A ta diagnostika přístrojové desky se provídí jak??? toto slyším poprvé a nemám páru jak na to

- petulak
- Test driver
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Lašty
- Junior
Díky za odkaz test jsem provedl a nenahlásilo mo ti žádnou chybu dle testu. Takže usuzuji,že to byl asi chvilková zkouška mé trpělivosti od auta

- Lašty
- Junior
zdravím pánové potřebuji radu od zkušenějších
opět se mi rozsvítila tato kontrolka, bohužel jsem nani jel z Prahy až domu snad to nějak motoru neuškodilo... dnes jsem to nastartoval kontrolka pořád svítí a volnoběh v poho, ale při přidání plynu se auto zakucká a nechce přidávat a tak se obávám něčeho horšího. Vyndal jsem svíčky a byly černé jak boty mám podezření jestli to není cívkou ale netroufám si ji koupit, protože mám obavy aby to nebylo něčím jiným. Proto vás žádám o pomoc jestli toto nemá za následek ui něco jiného . Děkuji

- herizn
- Pokročilý
Dej si říct,jak už Ti tady radili a zapoj auto na diagnostiku 

- Lašty
- Junior
herizn píše:Dej si říct,jak už Ti tady radili a zapoj auto na diagnostiku
mám to v plánu, ale myslel jsem jestli to třeba motoru ještě motoru neuškodí něž tam dojedu. Protože do servisu to mám nějakejch 30km

- junior
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
mě se to samé stalo na Mondeu, chod motoru bez potíží, jen ta pos*ná kontrulka, na diagu to vyplivlo chybku na čidle palivových splodin či jak se to zovalo. Jinak ještě předtím jsem s tím dojel do AMB(Ford dealer) ať mi to načtou, a servisák do toho sednul, maličko proturoval, prohlásil že na diag nemá čas, ale že se nemusím bát, že to není "chyba" motoru, ale že to je elektronika - nejčastěji prej emisní systém, nebo jiný čidla, ale že se nemůže státže by se díky tomu poškodil motor - pořád cituji mechanika z fordu...nevím jestli mě chtěl jen uklidnit, nebo to tak je, každopádně ta chybka co jsem tam měl byla opravdu "emisní systém" (pak jsem si uvědomil, že jsem asi 40minut jel krokem asi metr za autobusem, tak se asi Montík nadejchal splodin
) no každopádně ta diagnostika poví víc 

JUNIOR
MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

- VH123
- Zkušený
Dokud nebliká tak to podle uživatelského manuálu není nic fatálního. 30 km bych normálně klidným důchodcovským stylem dojel. Nebo si kup za pětikilo čínskou OBD2 diagnostiku, zkoukni aspoň kód chyby a jestli to bude podobná prkotina jako posledně u mně s Focusem nebo u kamaráda s Fábií (P0420 - odcházející katalyzátor nebo lambda za ním), budeš mít aspoň klidnější cestu do servisu.Lašty píše: mám to v plánu, ale myslel jsem jestli to třeba motoru ještě motoru neuškodí něž tam dojedu. Protože do servisu to mám nějakejch 30km
Vojta
- Lašty
- Junior
Tak jsem s tím byl dneska u servisáka a ten mi ukázal Pc stálo tam obvod škrící klapky nebo tak něco přesně si to nepomatuji
tak jsem na to koukal jak z jara, ale prej je to v pohodě odmazal a projel to a zkusil to znovu a už tam nic nebylo. Řekl ať to dám do garáže vyhřívané na den a pak promažu veškeré kontakty že je tu možnost že tam je někde voda. Ale od vymazání do těd co jsem jel tak se zatím ještě nerozsvítila.. Tak mu budu věřit a zkusím jak mi poradil