rada s koupí FOFO

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Fakeout
Nováček
Nováček

rada s koupí FOFO

Příspěvek od Fakeout » 26.08.2010 14:17

Dobrý den,

sháním nové auto,jako náhradu za mou dosluhující Felicii. Bohužel jsem úplný laik ve vybírání auta. Proto bych potřeboval radu někoho zkušenějšího.

Našel jsem FOFO 1.8 TDDi (66kw), r.v. 2001, najeto cca 162tis. Auto bylo prý zakoupeno v Německu po 4 letém provozu (starší paní - možno i doložit německý TP) Dalších 5 let ho provozoval stávající majitel. Auto vypadá zachovale (z mého pohledu, ale neumím to pořádně posoudit), můžu někam upnout fotky.
Majitel mi řekl, že za dobu provozu bylo auto v servisu kvůli následujícím věcem:
- výměna předních brzd rok 2008
- výměna zadních brzd + lanovody ruční brzdy rok 2009
- ložiska na zadních kolech rok 2009
- test tlumičů a souběh kol rok 2009

dostal jsem i číslo na servis kde bylo auto servisováno kvůli ověření údajů. Auto si můžu prý i půjčit k provedení vlastního posouzení u mého mechanika.

Prodává ho za 85tis.

Prosím o nějaké názory a zkušenosti s tímto autem, opravdu jsem neměl možnost se sním někdy setkat. Budu vděčný za každou radu. Jediné co mě na koupi odrazuje je to stáří a možná i kilometry.

Děkuji za každou radu

soulec
Nováček
Nováček

Re: rada s koupí FOFO

Příspěvek od soulec » 30.08.2010 17:29

Auto pucit a trada za svym mechanikem.Po ceste poslechem loziska,cepy,...jizdni vlastnosti sbihavost.u mechanika to zvednout a prozkoumat radne zespod.pohledem jestli sedi spary mezi blatníkem a dvermi...Taky se koukni na rohy dveri zevnitr,to je prvni misto co koroduje,na interier jestli neni nakej dodelanej.kdyz bude vse v poradku tak mu za to 75000 dej.Ja loni kupoval 2000 nedotcenyho itala s cistopisem za 70000.mel sem sebou kamarada co dela na STK a primo tam sme si cely auto proklepli.Puvodne za nej chteli taky 85000,ale nakej pejsek se vozil v kufru a par boili a odrenin coz je u italu bezny,proto sleva,vzdycky neco musis najit,i kdyby bylo auto naprosto super.
Ford focus combi 1,8 TDDI 66kw r.v.2000 stříbrná met. https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=24251
byl opel omega 2,0i 85kw ďesnej žrout

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: rada s koupí FOFO

Příspěvek od spachal » 30.08.2010 18:11

Takhle po inetu Ti tezko nekdo poradi, vse zalezi na tom, v jakem stavu je auto. A to laik (treba ja a asi bez urazky vetsina lidi zde na foru) neposoudime. A profici po netu take moc dobre ne :].
Osobne bych Na Tvem miste zajel pro Focuse spise do helmutova, treba do Drazdan to zase tak daleko nemas. Vyhlidnout pres mobile.de nebo autoscout24.de par aut, naplanovat podle nich cestu, vzit technika a auta objet. Zabava na jeden den, tolik ten benos a jeden den technika nestoji a je hodne velka sance, ze za nizsi penize ziskas lepsi auto jak tady v CR.
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“