Potřebuji radu při koupi forda focuse

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
marsepl
Nováček
Nováček

Potřebuji radu při koupi forda focuse

Příspěvek od marsepl » 23.08.2010 11:24

Chci si koupit forda focus, bohužel nemám až tak penízků na koupení nějakýho novějšího, ale třeba tenhle mě zaujal
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... us/8263305
Potřebuju poradit jestli je dobrý a tak,potřebuju spolehlivý autíčko, ale víc jak 70tisíc Kc do něj dát nemůžu, sem teď zvyklá na felicii combi 1,9D, ale klidně by mi stačil i krátký fofo(líbí se mi víc),ale kombíku se nebráním. Poradíte někdo, kde by se dalo sehnat něco prověřenýho,r.v. aspoň 2000 a aby neměl moc najeto a klidně diesel, jezdím hodně často a diesel mi vyhovuje, sem bohužel uplný laik :) díky

Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: Potřebuji radu při koupi forda focuse

Příspěvek od Infinter » 23.08.2010 14:07

Kapota mi přijde že násedí, celkově jsou ty fotky takové jako pastelové. Přední světla už to má po FL,tak je otázka jestli to byl nadšenec, nebo bouračka :?:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

marsepl
Nováček
Nováček

Příspěvek od marsepl » 23.08.2010 18:21

Takže potřebuju poradit, kde by se dal sehnat fofo trochu pověřený, přes autobazary se pořád bojím, ale co mámdělat auto bych potřebovala, co nejdřív, a nemám žádného odborníka, který by mi poradil.
Jak se vám zdá tenhle
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... us/8256026
a tenhle sice benzín
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... us/8261977
nebo tenhle není špatný
http://www.vyzkouseno.cz/showcar.php?id=189940

Prosím poraďte mi, jsem fakt bezradná, nenabízí někdo tady na fóru nějaký autíčko téhle kategorie a hlavně prověřený od někoho důvěryhodnýho, nebo nebo mi poradte, který bazary jsou dobrý.díky za každou radu budu moc vděčná :)

marsepl
Nováček
Nováček

Příspěvek od marsepl » 23.08.2010 18:41

Tak ještě tady mám pár autíček
tohle je sice benzín, ale líbí se mi
http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C13990242
nebo tohle
http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C14554319
ještě přidávám tohle
http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C13748039
a u tohohle je dokonce VIN
http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C14359147

Prosím poraďte mi, jsem ochotná si pro to auto jet po celé čr, kdybyste mi dali nějaký skvělý tip, díky za všecky rady

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 23.08.2010 19:04

No, jsem v podobne situaci, shanim Focuse kombika, tak 2000-2001. Jedno vim jiste, v CR to ale kupovat nebudu. A dostal jsem tyto rady, od lidi, kteri o Focusech neco vi :]

- zasadne motor 1.6 16V. Ten se fordum povedl. 1.4 je na kombik slaba, 1.8 uz moc zere.
- diesel radeji nebrat, ac s tim tady asi nebude par lidi souhlasit, dokud se nezacaly prodavat tdci, tak to za ty problemy u jetych aut nestoji
- 150t km je maximum. Obvykle to pry byva hranice, kdy 'se zacinaji veci na Focusu sr..kazit'

Netvrdim, ze to je univerzalni pravda, at tak ci onak, ale ja se tim pri vyberu radeji ridim :]. Stastnou ruku pri vyberu!
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 23.08.2010 19:47

marsepl: přes internet se ti bude líbit spoustu aut, ale když se na některé přijedeš podívat nebudeš věřit vlastním očím. co poradit??? pokud bazar, tak například takový který spolupracuje s autorizovanými prodejci vozů a bere od nich vozy, které zákazníci nechávají v salonech jako protiúčty. ani to však nezaručuje tebou požadovanou kvalitu vozu. prostě mechanik je potřeba i když ho budeš muset zaplatit.... toť můj laický názor

spachal: 150tis. km max. :?: mluvíš asi o benzínu. vím v poslední době o Focusu v combi r.v.2002, pravda v naftě s 230tis. a v perfektní kondici s pravidelným servisem .... prodal se za 85tis. úplně v pohodě. v neseriózním bazaru by ti toho samýho třeba prodali s těma tvýma požadovanýma 150tis. km - co by pro zákazníka neudělali že?! Ale neměl bys k dispozici historii a kupu faktur od všeho, co se na autě dělalo, tzn. z tvé strany preventivní investice do rozvodů apod.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Ac1D
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ac1D » 23.08.2010 20:03

marsepl píše:Tak ještě tady mám pár autíček
...
Timhle stylem sem muzes nahazet teba milion odkazu ale nikdo ti neporadi protoze to auto je potreba videt.Je lepsi si par kousku (treba 3) vyhlednout nejlepe v jednom kraji at nesjezdis celou republiku a nejakeho mechanika si vem sebou kteremu sice budes muset nejaky penizky dat ale tato investice se ti vrati protoze vi na co se zamerit a kam koukat.Nejlepsi je asi dovoz ale za ty penize co mas zadny terno to nebude.
spachal píše: 150t km je maximum
...
to si pletes s TSI ne :D Diesel ti vydrzi min oproti benzinu jen v tom pripade kdyz se k nemu chovas nesetrne (jako prase) a navic k tve teorii dodam ze 90% aut co se prodava v bazarech uz vlastne nejezdi protoze vsechny maji minimalne 200k najeto a stoceno :dih:
Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 23.08.2010 22:45

spachal píše:No, jsem v podobne situaci, shanim Focuse kombika, tak 2000-2001. Jedno vim jiste, v CR to ale kupovat nebudu. A dostal jsem tyto rady, od lidi, kteri o Focusech neco vi :]

- zasadne motor 1.6 16V. Ten se fordum povedl. 1.4 je na kombik slaba, 1.8 uz moc zere.
- diesel radeji nebrat, ac s tim tady asi nebude par lidi souhlasit, dokud se nezacaly prodavat tdci, tak to za ty problemy u jetych aut nestoji
- 150t km je maximum. Obvykle to pry byva hranice, kdy 'se zacinaji veci na Focusu sr..kazit'

Netvrdim, ze to je univerzalni pravda, at tak ci onak, ale ja se tim pri vyberu radeji ridim :]. Stastnou ruku pri vyberu!
Každý, at je svého štěstí strůjce.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 24.08.2010 01:16

Ach jo :|, mel jsem to napsat asi vice podrobneji. Nepsal jsem, ze benzinovy motor vydrzi 150t km. Psal jsem, ze podle nezavisle na sobe tri lidi, kteri Focus servisuji a pripadne i dovazeji, je nad cca 150 tisic kilometru znatelne vyssi sance, ze zacnou nektere veci v aute odchazet do vecnych lovist :/. Co je na tom pravdy, to netusim, budu verit statistice, nezbyva mi nez jim verit, alespon ja se tim ridim.
A co se tyce stoceni kilometru, to je jeden z duvodu, proc se o ceske bazary nezajimam, ani o soukromy prodej v CR. A nejen proto. Uznavam, ze uz ani v helmutove neni zadna jistota, ze auto nebude stocene, to uz davno ne, ale osobne si myslim, ze pomer sance, ze je auto stocene v DE je take nejak stejny, ze bude auto v CR nestocene ;]. Opet, nikomu nevnucuji, pouze muj nazor. A vyhybam se sledovani nabidek v Nemecku, ktere zavani prodejem od Turku, Polaku atp.

Velmi pekny clanek na (mimo jine) tohle tema je treba zde: [..]
//edit: aaa, pekna funkce, filtrovani 'konkurencnich for', asi zajimavy plugin pro phpBB. Takze koho to zajima, hledejte v google "ford JAK SE NAKUPUJE AUTO V NĚMECKU", najisto to najdete :P
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 24.08.2010 06:20

Já bych to v tom něměcku tak vesele taky neviděl, protože všichni co jsou relativně blízko našich hranic, tak vědí že ty auta si někdo odveze do čech a zařídí se podle toho. Šance na dobrý nákup v čechách nejsou moc velké, buď když znám historii vozu, nebo prostě musím prolézt complet celé auto, plus mechnik a navíc mít štěstí.
Obrázek Obrázek Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 24.08.2010 09:50

marsepl: vidim ze se koukas hlavne asi na sauto.cz, zkus prolest sbazar.cz, bazos.cz, rajaut.cz kdyz budes trpeliva, myslim ze najdes nekoho kdo prodava svoje auto, a hlavne vidis co je to za cloveka

je pravda ze za 70t Kc asi nesezenes zadnej TOP STAV, ale slusny auto se za to da kpupit

s tim dieslem by bylo dobre napsat kolik najedes, bo argument ze ses zvykla na diesel je takovej nejakej... :) no neni to argument
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 24.08.2010 10:08

spachal píše:No, jsem v podobne situaci, shanim Focuse kombika, tak 2000-2001. Jedno vim jiste, v CR to ale kupovat nebudu. A dostal jsem tyto rady, od lidi, kteri o Focusech neco vi :]

Svoje auto jsem sháněl loni, vybíral jsem podle podobnejch kritérií. Dneska bych možná vybral silnější motor než 1.6, protože na to moje ježdění je úplně jedno, jestli to žere 6 nebo 10 litrů na 100km (neni to zas tak významná položka z celkovejch nákladů na provoz) a ta 1.6 mi někdy připadá trochu líná. A možná bych vybral úplně jiný auto.

Diesel jsem nechtěl, to se vyplatí někomu, kdo toho fakt hodně najede (aspoň cca 30 tisíc ročně) - kromě toho bych se bál, že se na něm něco vysype (imho u dieselu vyšší riziko než u benzínu - nevím jak s tím jezdil původní majitel) a platit případnou opravu bych taky nechtěl. Navíc se mi ani nelíbí zvuk a vibrace dieselu (ale je pravda, že v dieslovym focusu jsem nejel).

Musíš počítat s tím, že pokud se Němec zbavuje auta se 130-150t km, asi do něj už dlouho neinvestoval žádný peníze, takže to bude chtít vyměnit rozvody a pár dalších věcí (filtry, možná svičky a kabely, brzdy podle stavu atd.).

Co ale nechápu, proč sháníš focuse 2000-2001? V roce 2002 byl facelift, máš už jiný světla a (prej) lepší ochranu karoserie proti korozi.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 24.08.2010 10:15

Já bych ted už taky šel asi do 1.8, hlavně když je člověk naložený a je puštěná klíma, tak je to místy lenoch. Já stejně jezdím přes 8l/100km. Pro FL mluví design, s lepší ochranou karoserie se mi to nezdá, přijde mi že rezne na stejných místech. Jinak já jsem koupil fofíka ve slušném stavu, ale stejně jsem radši investoval do rozvodů, spojky a celkového servisu. Protože mám klid. Ale bylo to zase skoro 20000 navrch, je potřeba mít rezervu.
Obrázek Obrázek Obrázek

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 24.08.2010 10:32

Moje auto teda zvenku nikde rezavý nebylo a to jsem ho zkoumal dost podrobně, lemy blatníků, spodní hrany dveří, prahy, nikde ani náznak, no bylo to před rokem, budu se muset kouknout, jestli to někde nezačíná ;) Jenom na kapotě mám takovou malou tečku, kde je díra v laku, už jsem si několikrát řikal, že to musim zamáznout...

Rezavý jsou jen některý šrouby (třeba ty, co držej panty pátejch dveří) a pak mi slušně zreznul vnitřek kufru - ta vana pro rezervu, protože mi tam teklo, ale to jsem snad už vyřešil (nalepil jsem těsnění na pátý dveře - vypadalo to, že tam stejkala voda po tom originál gumovým těsnění, takže teď se při zavření kufru opřou obě těsnění o sebe).
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 24.08.2010 10:54

Infinter píše:...s lepší ochranou karoserie se mi to nezdá, přijde mi že rezne na stejných místech. ...
No to me ani nerij :? ja si prave hodlam koupit 03 a predpokladal sem (a i tak sem to ze vsech stran slysel) ze ta ochrana po FL byla opravdu dost zlepsena, takze jestli bude za 2 roky kvest, tak budu dost nasranej :palec_dolu:

jinak ja predpokladam ze slecna bude jezdit vetsinou sama nebo ve dvou lidech, tak by ji ta 1.6 mohla stacit, u vas je to asi opodstatneniny ze tahae tezssi veci... no ale k tomu by se me la vyjadrit ona
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“