Couvaci svetlo
-
- Nováček
Couvaci svetlo
Ahoj,
Sorry jestli jsem ve špatný kategorii. Mám problém s couvacím světlem - nesvítí. Žárovka i objímka jsou v pořádku (pokud pouziju tu z couvaciho svetla na zadní mlhovku funguje ok). Měřil jsem to a podle mě tam teče 12V jak má žárovka, ale nic. Zkusil jsem tam místo originalni 21W (tusim - ted mozna kecam) dat 5W tak se ji vlákno trochu rozžhaví, ale rozhodne nesviti tak jak by 5W zarovka mela. Zkusil jsem nacpat draty i do konektoru a chová se to uplně stejně i tam, tzn. podle mého žárovka, objimka, konektor jsou ok.
Nemáte někdo dokument s elektroinstalací fokusu (I)? Resp. nějaký typ - co s tím, kde jinde to zmerit, mohlo by to byt nalomené (generovat odpor) a vic to lokalizovat?
Dík
Sorry jestli jsem ve špatný kategorii. Mám problém s couvacím světlem - nesvítí. Žárovka i objímka jsou v pořádku (pokud pouziju tu z couvaciho svetla na zadní mlhovku funguje ok). Měřil jsem to a podle mě tam teče 12V jak má žárovka, ale nic. Zkusil jsem tam místo originalni 21W (tusim - ted mozna kecam) dat 5W tak se ji vlákno trochu rozžhaví, ale rozhodne nesviti tak jak by 5W zarovka mela. Zkusil jsem nacpat draty i do konektoru a chová se to uplně stejně i tam, tzn. podle mého žárovka, objimka, konektor jsou ok.
Nemáte někdo dokument s elektroinstalací fokusu (I)? Resp. nějaký typ - co s tím, kde jinde to zmerit, mohlo by to byt nalomené (generovat odpor) a vic to lokalizovat?
Dík
- petulak
- Test driver
-
- Nováček
Re: Couvaci svetlo
Rekl bych ze minus je v poradku - jeste radsi prezkousim. Spis mi jde o to, kde je vedenej ten kabel s plusem, musi byt urcte nejak pripojenej k zpatecce (aby se rozsvitilo, kdy ma). Plus vedeni k zapalovani a baterii. Da se k tomu nejak jednoduse dostat?
Dik
Dik
-
- Nováček
Resp nevim jak poznat. Jsou treba barevne znaceny abych ho poznal ve svazku?jirka.fajfr píše:Rekl bych ze minus je v poradku - jeste radsi prezkousim. Spis mi jde o to, kde je vedenej ten kabel s plusem, musi byt urcte nejak pripojenej k zpatecce (aby se rozsvitilo, kdy ma). Plus vedeni k zapalovani a baterii. Da se k tomu nejak jednoduse dostat?
Dik
- bertikcertik
- Junior
Zde máš el. schema
- Přílohy
-
- Schema.pdf
- (23.63 KiB) Staženo 598 x
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
-
- Nováček
Dik ....
Btw: Left reversing light / Right reversing light?? Coto ?? FF v1 ma jen jedno couvaci svetlo co vim..
Jsem z toho ted trosku jelen. Kdyz zaradim zpatecku. Pripojim voltmetr na kontektor namerim cca 11,5V (to stejne i na mlhovce - samozdrejme nezavisle - s pustenym mlhovym svetlem). Vezmuli zarovku s objimkou z mlhovky (taky 21W a strcim ji tam) tak si ani neblikne. Kdyz tam nacpu 5W zarovku. Tak se ji rozzhavi vlakno, ale strasne malo? Nejsem zadnej expert. co to znamena ???
Btw: Left reversing light / Right reversing light?? Coto ?? FF v1 ma jen jedno couvaci svetlo co vim..
Jsem z toho ted trosku jelen. Kdyz zaradim zpatecku. Pripojim voltmetr na kontektor namerim cca 11,5V (to stejne i na mlhovce - samozdrejme nezavisle - s pustenym mlhovym svetlem). Vezmuli zarovku s objimkou z mlhovky (taky 21W a strcim ji tam) tak si ani neblikne. Kdyz tam nacpu 5W zarovku. Tak se ji rozzhavi vlakno, ale strasne malo? Nejsem zadnej expert. co to znamena ???
-
- Nováček
Čučím na to co jsi poslal. A jsem z toho ještě víc zmaten. Couvačka aspon moje FF 2001 3dv: - je porad standardni ukostreni. Plus je zavisly na poloze radici paky.bertikcertik píše:Zde máš el. schema
Pokud koukam dobre na to schema a chapu dobre značky:
Central junction box - behind left side of dash => bilej kabel uzemeni ??? Ten jde do transmision switch od nej zlutej/cernej az k svetlu.
?? Uzemeni? At merim co merim. Moje uzemeni na couvacce je "porad" proste ukostreno. A + je to co reaguje na radici paku. Tzn. absolutne nechapu, tohle schama ..
Doufam ze si vykladam GRN spravne jako GROUND..
- bertikcertik
- Junior
GRN není GROUND, ale GREEN - zelená barva.
Nevím, co na tom schematu nechápeš. K žárovce vede plusovej vodič přes spínač zpátečky z jedné strany a na druhé straně žárovky je minusovej vodič, který je uzemněn. Tím je el. okruh uzavřen a může protékat proud.
Zřejmě to máš špatně ukostřené, zvětšuje se ti přechodový odpor a proto ti protéká méně proudu. Proto 5W žárovka jen žhne a s 21W žárovkou to ani nic neudělá. Toť můj názor.
Barvy vodičů jsou zkratky jednotlivých barev - ANGLICKY!!!
Nevím, co na tom schematu nechápeš. K žárovce vede plusovej vodič přes spínač zpátečky z jedné strany a na druhé straně žárovky je minusovej vodič, který je uzemněn. Tím je el. okruh uzavřen a může protékat proud.
Zřejmě to máš špatně ukostřené, zvětšuje se ti přechodový odpor a proto ti protéká méně proudu. Proto 5W žárovka jen žhne a s 21W žárovkou to ani nic neudělá. Toť můj názor.
Naposledy upravil(a) bertikcertik dne 14.08.2010 19:44, celkem upraveno 1 x.
- spanel
- Pokročilý
Změř si, kolik tam teče ampérů. Napětí je jedna věc, ale proud druhá. Nebo zkus odpojit konektor u převodovky a napoj tam přímo žárovku, pokud je problém ve spínači, jako že bych to tipnul,pak to bude jasné, pokud ne, tak je to po cestě ke koncovému světlu, nebo jak je psáno výše, tak oxidací znehodnocené ukostření - demontovat, očistit a stříknout kontaktolem, a pak pevně spojit.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Nováček
Nejakej obrazek jak to vypada u prevodovky (konektor)? Mam to hledat u radici paky nebo u prevodovky vepredu ?
-
- Nováček
ČTI chlape!bertikcertik píše:GRN není GROUND, ale GREEN - zelená barva.
moje chybka považoval jsem to za GND. Není důvod tady psat dvacetjedna vykřičníků. Nechápu to proč tam jsou nakreslený dvoje couvačky - sedan ma 2?? Ale ok..
K tomu přechodovýmu odporu jasně: ale otázka je kde. Jak už jsem se psal vejš, nemá někdo obrázek jak vypadá konektor (kde je umistenej), kterej napojuje kabel co vede dál dozadu? Potřebuju zúžit alespoň na jednu z možností
* pojistka -> spinac u prevodovky
* spinac u prevodovky -> kabel ke kufru
* kabel ke kufru -> konektor couvacky
Btw: jinak samozdrejme moc dik za to schema.
- bertikcertik
- Junior
To schema je principiální. Není vůbec důležité, kolik couvacích světel máš. Pro Tebe platí např. jen jedno
.
Ten spínač zpátečky najdeš vpravo na převodovce. Vypadá to jako váleček a vedou z něho právě dva kabely - zelenožlutý a zelenobílý. Je vidět hned ze shora motorového prostoru.
Těch dvacetjedna vykříčníků
je tam proto, abych to zdůraznil.

Ten spínač zpátečky najdeš vpravo na převodovce. Vypadá to jako váleček a vedou z něho právě dva kabely - zelenožlutý a zelenobílý. Je vidět hned ze shora motorového prostoru.
Těch dvacetjedna vykříčníků

-
- Nováček
Děkuju. Rano na to juknubertikcertik píše:To schema je principiální. Není vůbec důležité, kolik couvacích světel máš. Pro Tebe platí např. jen jedno.
Těch dvacetjedna vykříčníků![]()
je tam proto, abych to zdůraznil.
- atm ff
- Nováček
čau focusaci potřeboval bych poradit no ja mam taky problém se spatečkou - nesviti, ale me to vyhazuje pojistku pořad pod volantem ve skřince jak tam nasadim tu objimkuse žarovkou tak se přepalí poj. ale ojimku mam novou origo ford sem z toho špatny když HB ma jen jednu zpatečku a ta mi nejde tak v noci couvat
da pořadně zabrat

- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Predvcerom mi prestala svietit spiatocka, dnes som sa k tomu konecne dostal,dal som dole paticu ziarovky,vyzerala zaoxidovane.Stavu som na konci konektora mal.
Objimku som vymenil a vsetko svieti,objimku som pouzil z FF1 prednej smerovky,este pred fl,troska sa s tym popasovat a krasne tam sedi.
Objimku som vymenil a vsetko svieti,objimku som pouzil z FF1 prednej smerovky,este pred fl,troska sa s tym popasovat a krasne tam sedi.