Dobrý den,
těsně po zařazení rychlosti (při nebo těsně po puštění spojky), se mi zdá, že se občas (jednou za x dní) ozve písknutí nebo něco jako kvíknutí, které trvá jen zlomek sekundy. Zaregistroval jsem to při přeřazení z neutrálu na 4, podřazení na 3, přechodu ze 3 na 4, atd. Mám dojem, že spojka jinak funguje normálně. Také se mi zdálo, že jsem to zaslechl i při průjezdu zatáčkou a nemyslím, že jsem jel natolik rychle, aby pištěly gumy. Je ale možné, že jsem v tomto okamžiku možná podřazoval - už nevím přesně.
Celé kvíknutí ale trvá tak krátce, a dost často je tak slabé, že si nejsem jistý, jestli jsem to skutečně slyšel, nebo jsem jenom paranoidní. Také nejsem schopen určit, ze kterého místa to vychází. Např. dnes se mi zdálo (měl jsem otevřená okna), že zvuk vyšel někde z pravé zadní části vozu (nebo se to jenom odrazilo od křoví, kolem kterého jsem projížděl). Najeto mám přes 75000 Km.
Četl jsem i téma o pískání při řazení trojky, ale tento popisovaný problém se mi zdá docela jasně popsaný. V mém případě si nejsem jist, jestli nemám halucinace... Napadá vás když tak nějaká rada?
Písknutí při řazení
-
- Nováček
Písknutí při řazení
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- petulak
- Test driver
Re: Písknutí při řazení
Podívej se na drážkový řemen, zda je napnutý, v horším případě vypínací ložisko spojky.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
Na ten řemen jsem se díval, subjektivně se mi jeví napnutý dostatečně, bez nějakého průhybu.
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- petulak
- Test driver
Na dálku těžká diagnostika, tak asi spoj. ložisko. Zkus v okolí nějakého automech., at ti to poslechne.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback