Přidám se taky se svou trochou do mlýna. Auto mi do středy jezdilo úplně normálně, jízda i volnoběh naprosto v pohodě, akorát to pomalejší padání otáček při řazení, ale to už jsem přestal řešit. Ve středu ráno jsem přišel k autu a po nastartování mi to nedrželo volnoběh, otáčky někde kolem 500, celé auto se třáslo, netáhlo to, při dojíždění ke křižovatce a vyšlápnutí spojky vyletěly otáčky někam ke 4000, po zastavení to zase chtělo zdechnout, prostě hrůza

Tak jsem otevřel motor a první co jsem objevil, byl okousaný krajíc chleba někde v rohu pod skříňkou s relátky, takže jsem usoudil, že mi něco v noci vlezlo do motoru (kuna, potkan...?)

Řekl jsem si, že možná jak tam něco lezlo po motoru, něco to tam buď ulomilo, nebo prokousalo apod. Tak jsem začal všechno kontrolovat a když jsem sáhl na tu podtlakovou trubičku co je ukončená na obou stranách gumovým kolínkem (o pár příspěvků výš je popsaná a nakreslená) tak na dvou místech praskla a upadla. Šel jsem do Forda aby mi řekli, jestli se dá koupit a přípaaně kolik stojí. Pán mi ji ochotně našel v katalogu a řekl mi, že stojí krásných 890,- Kč Sám mi ale poradil, že pokud nechci dávat tolik peněz a mám obě gumová kolýnka v pořádku, ať si koupím vzduchovou tlakovou trubičku, je to myslím vnější průměr 5mm, a vyměním jen tu. Udělal jsem to podle výše popsaného postupu a přitom jsem ješte osahal obě plastové záslepky vzadu na sání, pod škrtící klapkou. Umístění zde:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 79#p731779
Byly obě totálně v háji, tak jsem je nahradil takovými čepičkami (popisuji v uvedeném vlákně) a auto zase jede tak jak má

Snad tím někomu pomohu

Až budu mít chvilku, můžu sem hodit fotky hadičky a záslepek, jestli bude zájem.