spojka u focuse 1,6
- zahys
- Nováček
spojka u focuse 1,6
Ahoj. Mam na focusu takovej problem, od jistého dne se mi z ničeho nic změnil chod spojky. Dřív šla spojka o vrchu pěkně stejnoměrně sešlápnout a z ničeho nic mi půl pedálu jde dosti volno a spojka začíná zabírat níž skoro až úplně na dorazu u koberce. Nevíte co se mohlo stát??? díky za rady. 

- zahys
- Nováček
Tak dnes při nastartovaným motoru už ani nezařadím. Nevím co s tím. Díval jsem se v nádobce na brzdovku, a bylo tam dosti málo kapaliny, ale kontrolka nesvítila, tak jsem dolil, ale nic se nezlepšilo. Je možný že je spojka nejak zavzdusnena, je tam nejakej ovzdusnovák, nebo je prostě v celá v háji???

- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Převodovka iB5zahys píše:a kde je drivere prosim ten ovzdušnovák a jak se to odvzdušnuje. Potřeboval bych to dneska zkusit odvzdušnit, abych mohl zitra vyjet. Jak na potvoru se to stalo v neděli. Díky moc
- Vymontovat vzduchový filtr i se sací hadicí a spojovacím hrdlem
- Vysát brzdovou kapalinu ze zásobní nádržky až po rysku MIN
- Zvednout a zajistit předek vozidla
- Do nádobky odvzdušňovací soupravy naplnit cca 100 ml brzdové kapaliny
DOT 4
- Sejmou čepičku z odvzdušňovacího šroubu na hlavním hydraulickém válci spojky a připojit odvzdšňovací hadičku. Nádržka musí být pod úrovní odvzdušňovací šroubu.
- Opatrně povolit očkovým klíčem o 1 otáčku odvzdušňovací šroub.
- Vypumpovat ze systému cca 80 ml brzdové kapaliny
- Potom odvzdušňovací šroub utáhneme momentem 10Nm.
- Spustíme vozidlo na kola.
-Provést dodatečné odvzdušnění pedálem spojky. Pedál 4x až 5x pomalu
sešlápneme až na podlahu, necháme ho vrátit až nahoru.
- Namontovat zpět vzduchový filtr i se sací hadicí a spojovacím hrdlem.
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85 kW, 2002, silver
- zahys
- Nováček
Tak už vím co způsobilo problém spojky. Vedle odvzdušnováku je hadička namontovaná v takovým šestihranu, aten na jedné plošce je podélně prasklej, takže když zmáčknu spojku, kapalina trhlinou protéká. Musím se zítra zeptat ve fordu, zda se to dá objednat a kolik to bude stát. Nevíte někdo jak je ten šestihran v bloku nasazenej? Je to jakýsi volný a vypadá to, jako by to držela jen nějaká sponka.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny.Mám takový problémek a potřeboval bych radu.Jak ja na spojkovém pedálu takový ten hydr.váleček, tak při povolování pedálu mi táhlo z tohoto válečku vytáhne kapku brzdové kapaliny a te mi teče na kobereček.Dá se sehnat jen nějaká nová manžeta, nebo se musí koupit celý váleček? Díky za info.
FF 1.8 TDCi 115HP 2002
-
- Junior
- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: