RADIO AUX výstup?
- micinka
- Nováček
RADIO AUX výstup?
Zdravím, nedávno jsem si koupil focuse(rv.98), s audiem jsem spokojený, ale rádio má pro mě jeden velký nedostatek, nemá CD přehrávač, ani USB vstup, chtěl jsem se zeptat jestli zezadu radia(jeste jsem to sám nezkoumal) Jack, nebo cinch na připojení vnějšího vztupu audia, třeba MP3jky nebo HTC kde mám svoji hudbu.
Pokud není tato možnost můžete mi prosím poradit nějaké alternativy?
Pokud není tato možnost můžete mi prosím poradit nějaké alternativy?
Ford Focus Combi 1,8i rv.1998
- Anduril
- Test driver
Re: RADIO AUX výstup?
Potrebujes aux vstup, ale ten tam neni, pokud mas std. ford radio.
Jednou s moznosti je koupit takovy modul, ktery se pripojuje pres vstup cd changeru a ma bud aux vstup nebo rovnou usb vstup. Oboje to ale neni nejak levna zalezitost a vyzaduje to podporu cd changeru.
Jednou s moznosti je koupit takovy modul, ktery se pripojuje pres vstup cd changeru a ma bud aux vstup nebo rovnou usb vstup. Oboje to ale neni nejak levna zalezitost a vyzaduje to podporu cd changeru.
- micinka
- Nováček
aha, a nemáš přehled na kolik vyjde novější model rádia který podrporuje CD nebo rovnou USB?
Ford Focus Combi 1,8i rv.1998
- Anduril
- Test driver
USB se do focusu I nedavalo. Maximum bylo cd s podporou mp3, ale je to dost vzacne.
Sehnat radio s audio cd by ale nemel byt velky problem, mrkni napr. na bazos.cz nebo aukro a podobne.
Sehnat radio s audio cd by ale nemel byt velky problem, mrkni napr. na bazos.cz nebo aukro a podobne.
- micinka
- Nováček
- jara550
- Nováček
Re: RADIO AUX vstup?
Taky se přidám, koukám na zapojení konektorů na vstupu pro CD Changer (měnič) ale nevím které piny osadit aby si rádio myslelo že je měnič v provozu (připojen), neví někdo? Resp. nechtěl by se někdo podívat na zapojení koupeného AUX adaptéru pro Focuse mk1?
Zdá se mi, že 1 500 peněz za konektor a kablíky je nějak moc.
Zdá se mi, že 1 500 peněz za konektor a kablíky je nějak moc.

Focus Ghia 1.8 TDCi 2002 Stříbro z měsíce
- VH123
- Zkušený
jara550: Changer nejde nahradit jen tak že propojíš nějaké piny v konektoru. Než se přepne rádio na vstup z changeru a začne téct audiosignál tak si obě zařízení nějakou dobu "povídají". Netvrdím že by to s nějakým jednočipem nešlo, ale otázka je jestli se to vyplatí. Používám tohle http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... 9000-rds)) a spokojenost. Možná že už se dá sehnat něco obdobného levnějšího. Já ho měl za cca 2000 jeslti se dobře pamatuju.
micinka: Hoď sem fotku rádia, jestli je to kazeťák 4000 traffic nebo 5000RDS, dá se relativně jednoduše dobastlit, u té 4000 Traffic jsem si dodělával linkový vstup ve Fiestě a funguje to bezvadně. Náklady jsou jeden stereojack, 3 drátky a v mém případě jeden minipřepínač z vykuchaného walkmana, protože se mi nelíbilo přepínat rádio a aux in zasouváním vykuchané kazety.
http://www.fordfans.cz/phpBB2/viewtopic ... 44f93fe14f
micinka: Hoď sem fotku rádia, jestli je to kazeťák 4000 traffic nebo 5000RDS, dá se relativně jednoduše dobastlit, u té 4000 Traffic jsem si dodělával linkový vstup ve Fiestě a funguje to bezvadně. Náklady jsou jeden stereojack, 3 drátky a v mém případě jeden minipřepínač z vykuchaného walkmana, protože se mi nelíbilo přepínat rádio a aux in zasouváním vykuchané kazety.
http://www.fordfans.cz/phpBB2/viewtopic ... 44f93fe14f
Vojta
- jara550
- Nováček
To VH123: Díky za odpověď, právě toho jsem se obával, že tam půjde o výměnu digitálních dat, ale doufal jsem že ne
Ten XCarlink bych za 2 tisíce bral taky, jen se bojím kvality toho přehrávače MP3, přeci jen měl jsem na to připravenou Nokii N95 a ta hraje slušně.
No nic, když budu mít dlouhý den tak to zkusím něco spájet ale kvůli těm datům tomu moc šancí nedávám...
Ten XCarlink bych za 2 tisíce bral taky, jen se bojím kvality toho přehrávače MP3, přeci jen měl jsem na to připravenou Nokii N95 a ta hraje slušně.
No nic, když budu mít dlouhý den tak to zkusím něco spájet ale kvůli těm datům tomu moc šancí nedávám...

- pkadecka
- Test driver
Ještě je tady možnost vyměnit rádio za nějaký běžný 1 DIN s USB portem, stojí asi tolik co ten adaptér xcarlink, ale přijdeš o ovládání pod volantem. Dobrej poměr cena/výkon má třeba tohle:
http://www.alza.cz/sencor-scd-7605bmr-d155081.htm
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- jara550
- Nováček
Jasně, tímto směrem se dá taky jít, takhle jsem to udělal u rodičů v autě, kde chtěli za rádio 12 000 Kč, doufal jsem že to nějak půjde přes ten měnič.pkadecka píše:Ještě je tady možnost vyměnit rádio za nějaký běžný 1 DIN s USB portem, stojí asi tolik co ten adaptér xcarlink, ale přijdeš o ovládání pod volantem. Dobrej poměr cena/výkon má třeba tohle:
-
- Nováček
Ahoj taky bych potřeboval AUX vstup do rádia ale nevím jak to vyřešít mám originál radio ford 5000RDS klidně bych si to nějak upravil abych na to moh napojit třeba ipod nebo tak.
Určítě to nějak misí jít přes ten cd mněníč jenže 2500kč nebudu dávat za ten modul co tady je níže uveden.
Určítě to nějak misí jít přes ten cd mněníč jenže 2500kč nebudu dávat za ten modul co tady je níže uveden.
- pkadecka
- Test driver
AUX vstup všichni chtějí, aby se tam dal připojit MP3 přehrávač a jsou v zásadě tři možnosti, jak to udělat:
1) Xcarlink za cca 2500, výhoda je že ti zůstane originální rádio a ovládání pod volantem. Nejjednodušší řešení, ale drahé.
2) Vyměnit rádio (viz ten Sencor) za běžný 1 DIN s MP3, k tomu musíš použít redukční rámeček na 1 DIN velikost. Složitější, stejně drahé, přijdeš o ovládání pod volantem, resp. pro některá rádia jde upravit, ale je to dost práce.
3) Napojit se v rádiu místo kazety, levné, je s tím trochu práce, musíš tam strkat nějakou kazetu, aby se na ni rádio přeplo, nebo to vyřešit jinak (přepínač). Případně, když máš rádio s CD (jako já), můžeš se napojit místo AM rozsahu rádia, ale je to jen mono vstup. Získáš tím ale jen AUX vstup a MP3 přehrávač musíš dodat extra, já ho mám schovaný v popelníku.
Jo a ještě něco - zapomeňte na to, že se stačí připojit někam na piny toho konektoru pro CD měnič a získat tak AUX vstup, tak jednoduchý to neni.
Update: jsou vlastně ještě další řešení a to různé modulátory na FM, ale tam bych si nebyl moc jistej kvalitou zvuku. A pak na kazetový rádio existují kazetové adaptéry, opět s nejistou kvalitou, jeden jsem měl, ale byl jen mono (fakt tam byla mono hlavička) a taky někdy hrál jeden kanál slabě, když se ta hlavička netrefila přesně.
1) Xcarlink za cca 2500, výhoda je že ti zůstane originální rádio a ovládání pod volantem. Nejjednodušší řešení, ale drahé.
2) Vyměnit rádio (viz ten Sencor) za běžný 1 DIN s MP3, k tomu musíš použít redukční rámeček na 1 DIN velikost. Složitější, stejně drahé, přijdeš o ovládání pod volantem, resp. pro některá rádia jde upravit, ale je to dost práce.
3) Napojit se v rádiu místo kazety, levné, je s tím trochu práce, musíš tam strkat nějakou kazetu, aby se na ni rádio přeplo, nebo to vyřešit jinak (přepínač). Případně, když máš rádio s CD (jako já), můžeš se napojit místo AM rozsahu rádia, ale je to jen mono vstup. Získáš tím ale jen AUX vstup a MP3 přehrávač musíš dodat extra, já ho mám schovaný v popelníku.
Jo a ještě něco - zapomeňte na to, že se stačí připojit někam na piny toho konektoru pro CD měnič a získat tak AUX vstup, tak jednoduchý to neni.
Update: jsou vlastně ještě další řešení a to různé modulátory na FM, ale tam bych si nebyl moc jistej kvalitou zvuku. A pak na kazetový rádio existují kazetové adaptéry, opět s nejistou kvalitou, jeden jsem měl, ale byl jen mono (fakt tam byla mono hlavička) a taky někdy hrál jeden kanál slabě, když se ta hlavička netrefila přesně.
Naposledy upravil(a) pkadecka dne 20.07.2011 15:12, celkem upraveno 2 x.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- ra-dim
- Nováček
Nedavno som kupil nieco ako xcarlink (je to asi predchodca a vola sa to bluebird), na http://tme.eu za 60€ (1400,-kc)
Funguje to uzasne. Problem je, ze som kupil posledny kus (a asi uz neobjednaju dalsi), a ostali uz len tie asi novsie za 100€ (teda cena porovnatelna s tym xcarlinkom).
http://www.tme.eu/sk/katalog/interface- ... D100612%26
investiciu nelutujem, lebo mam pekne ale pre zlodejov nelakave kazetove radio, ktore ale vie prehravat mp3
Funguje to uzasne. Problem je, ze som kupil posledny kus (a asi uz neobjednaju dalsi), a ostali uz len tie asi novsie za 100€ (teda cena porovnatelna s tym xcarlinkom).
http://www.tme.eu/sk/katalog/interface- ... D100612%26
investiciu nelutujem, lebo mam pekne ale pre zlodejov nelakave kazetove radio, ktore ale vie prehravat mp3

Ford Focus 1,8 TDCi, 85KW, 11/2001, FL, digi klima, Bc, čierny Hatchback
- jara550
- Nováček
Chtěl bych varovat případné zájemce od koupě adaptéru Aux vstupu od prodejce TME.cz - typ. HE.AUX.03
Bohužel kvalita výrobku je zcela otřesná! Zvuk je utlumený, hrají hlavně středy a to dost nevýrazně. Zvuk je mononofonní! A signál je navíc rušen velmi hlasitými impulzy - písknutí každé 2 vteřiny. Přístroj jsem vrátl hned druhý den, ale reklamace probíhá na dlouhé lokte, i když slíbili rychlou nápravu. Prostě cena skoro 900 za takový šmejd je strašná!
EDIT: peníze vrátili po 3 týdnech vč. dopravy, ale adaptér HE.AUX.03 si nekupujte stejně
Bohužel kvalita výrobku je zcela otřesná! Zvuk je utlumený, hrají hlavně středy a to dost nevýrazně. Zvuk je mononofonní! A signál je navíc rušen velmi hlasitými impulzy - písknutí každé 2 vteřiny. Přístroj jsem vrátl hned druhý den, ale reklamace probíhá na dlouhé lokte, i když slíbili rychlou nápravu. Prostě cena skoro 900 za takový šmejd je strašná!

EDIT: peníze vrátili po 3 týdnech vč. dopravy, ale adaptér HE.AUX.03 si nekupujte stejně

Naposledy upravil(a) jara550 dne 05.03.2011 19:19, celkem upraveno 1 x.
- VH123
- Zkušený
Ahoj, přikládám pár foteček s tím jak jsem na podzim pořešil aux in u rádia 4000RDS. Mám jinou revizi rádia než je v tom pdf - stejný audio šváb, ale jiný plošňák. S veškerým laborováním jsem se s tím patlal tak 3 hoďky, teď už by to byla záležitost na 30 minut. Nejvíc zabere pendlování mezi dílnou a autem a zadávání kódu rádia.
EDIT: Ještě ke kazeťáku - po zralé úvaze jsem se rozhodl že kazety už nemám a nikdy mít nebudu, tak je zbytečné poslouchat vrčení motorku. Odpojil jsem konektor od mgf hlavy, ale konektor k silové části (napájení motorku a přepínání vstupu při zastrčení kazetě - viz jedna fotka) musel zůstat zapojený. Tak jsem odpájel dráty přímo od motorku. Teoreticky by šel kazeťák znova zprovoznit, stačil oby zapojit odpojené, připájet odpájené a odpájet připájené, prolít cínem proškráblé cestičky na plošňáku, ale ruku na srdce - u rádia s tržní hodnotou 200 už to fakt význam nemá.
Jo, se zapojenou nabíječkou zapalovač->USB to relativně snesitelné píská, ale to bude problém čínské nabíječky.
EDIT: Ještě ke kazeťáku - po zralé úvaze jsem se rozhodl že kazety už nemám a nikdy mít nebudu, tak je zbytečné poslouchat vrčení motorku. Odpojil jsem konektor od mgf hlavy, ale konektor k silové části (napájení motorku a přepínání vstupu při zastrčení kazetě - viz jedna fotka) musel zůstat zapojený. Tak jsem odpájel dráty přímo od motorku. Teoreticky by šel kazeťák znova zprovoznit, stačil oby zapojit odpojené, připájet odpájené a odpájet připájené, prolít cínem proškráblé cestičky na plošňáku, ale ruku na srdce - u rádia s tržní hodnotou 200 už to fakt význam nemá.
Jo, se zapojenou nabíječkou zapalovač->USB to relativně snesitelné píská, ale to bude problém čínské nabíječky.
- Přílohy
Vojta