za jazdy mi zhasol motor, kontrolky zhasli, žhavenie blikalo
-
- Nováček
za jazdy mi zhasol motor, kontrolky zhasli, žhavenie blikalo
mam fofa 1.8 TDCI r. v. 11.2001. Za jazdy mi zhasol motor. Všetky kontrolky zhasli až na kontrolku žhavenia, ktorá blikala. Ostal som vyplašeny, že čo sa deje, kedže také niečo sa mi ešte nestalo. Vypol som kľúčik a znovu naštartoval. Keď som sa pohol, chyba sa zopakovala. Počkal som asi 2min. a znovu naštartoval. Potom som prešiel asi 30km a pohoda. Na fore som sa dočítal, že pri TDDi je takáto závada spôsobená vadným plynovým pedálom, Platí to aj pre TDCI??? Dík za radu.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: za jazdy mi zhasol motor, kontrolky zhasli, žhavenie blikalo
ja bych si typnul cidlo polohy vacky , pri vadnem pedalu by to bezelo ale neslo by pridat plyn .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Mam podobny problem, neda se s tim neco delat? Kdyz je auto studene (FF I, r.v2004, 1,8 TDCi), tak kdyz treba v krizovatce spadnou otacky pri razeni, tak motor zhasne, samozrejme nejdou posilovace, mam toho plne ruce. Uz to znam, tak hned klicek, nastartovat a jede se dal. Ale u jineho auta jsem se s tim nesetkal, tak jen jestli se s tim da neco delat? Jasne, ze pokud je motor studeny, muze chcipnout pri nizkych otackach, ale je fakt, ze to dela jen u tohohle auta, jinak ne. Dik za rady.
-
- Nováček
tak dneska som bol na diagnostike a tam mi povedali, že práve to čidlo vačky je špatne a treba ho vymeniť aj s príslušnou kabelážou. Oznámili mi aj cenu 145 EUR. No a dneska mi porucha sa zopakovala tri krát a potom som už ani nenaštartoval. Rovno som ho odtiahol do servisu FORD. Výsledok opravy dám vedieť v pondelok alebo utorok.
Ak niekto viete ešte niečo o tejto závade, tak dajte vedieť, podla možnosti OBRATOM.
Ak niekto viete ešte niečo o tejto závade, tak dajte vedieť, podla možnosti OBRATOM.
- globe
- Test driver
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
vidis mel jsem pravdu , a cislo stoji 762kc = 30,5euro , juj ja bych chtel byt mechanik na slovensku .Fige píše:tak dneska som bol na diagnostike a tam mi povedali, že práve to čidlo vačky je špatne a treba ho vymeniť aj s príslušnou kabelážou. Oznámili mi aj cenu 145 EUR. .

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- lukyfa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Fige píše:mam fofa 1.8 TDCI r. v. 11.2001. Za jazdy mi zhasol motor. Všetky kontrolky zhasli až na kontrolku žhavenia, ktorá blikala. Ostal som vyplašeny, že čo sa deje, kedže také niečo sa mi ešte nestalo. Vypol som kľúčik a znovu naštartoval. Keď som sa pohol, chyba sa zopakovala. Počkal som asi 2min. a znovu naštartoval. Potom som prešiel asi 30km a pohoda. Na fore som sa dočítal, že pri TDDi je takáto závada spôsobená vadným plynovým pedálom, Platí to aj pre TDCI??? Dík za radu.
to Fige-Kolik máš najeto??? Mám jen o měsíc starší auto, tak abych byl připravený

Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), r.v. 10/2001, zelená metla
"Lidé si nezaslouží žít." -"Ale zaslouží si udělat tohle rozhodnutí sami."
"Lidé si nezaslouží žít." -"Ale zaslouží si udělat tohle rozhodnutí sami."
-
- Nováček
no za cidlo mi narachal cca 35eura, kable k tomu 89eura-ked som sa ho opytal na tie kable tak že maju pozlatene kotakty???menia ich za povodne-nevyhovovalifoki píše:vidis mel jsem pravdu , a cislo stoji 762kc = 30,5euro , juj ja bych chtel byt mechanik na slovensku .Fige píše:tak dneska som bol na diagnostike a tam mi povedali, že práve to čidlo vačky je špatne a treba ho vymeniť aj s príslušnou kabelážou. Oznámili mi aj cenu 145 EUR. .mit za 10 min prace 120euro . to nemam ani za den

-
- Nováček
no cca 130000km...lukyfa píše:
to Fige-Kolik máš najeto??? Mám jen o měsíc starší auto, tak abych byl připravený
-
- Nováček
nazdar foki pri diagnostike mi zistili vadne čidlo vačkovej hriadele, ako som už písal v príspevku. Je k tomu potrebne meniť aj kabeláž
. ktorá je fajne drahá-cca 85eura
. Kto o tom niečo viete sem s tým, čím skôr, lebo v utorok mám ísť do servisu. DíK.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim ze ne protoze cidla jsem ted objednaval a nikdy jsem kabelaz nekupoval .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
foki - dik takže sa na to zajtra opytam na dôvod a dam vediet
zdravím ťa -foki- tak a mam to za sebou. V pondelok som bol v servise a spravil som to bez tej kabelaže a v pohode- vymenil iba to čidlo a v pohode a 100€ usetrene. Na moju otazku co ta kabelaz, tak mi odpovedal, že oni to s tým cidlom najradsej menia spolu-cely komplet.
zdravím ťa -foki- tak a mam to za sebou. V pondelok som bol v servise a spravil som to bez tej kabelaže a v pohode- vymenil iba to čidlo a v pohode a 100€ usetrene. Na moju otazku co ta kabelaz, tak mi odpovedal, že oni to s tým cidlom najradsej menia spolu-cely komplet.
-
- Nováček
Aj ja som v lete menil čidlo vačky. cena 50€ aj s kurierom. oprava cca 3 min a to mám obe ruky lavé. myslím, že ťa natiahli. najskor mali otestovať s novým čidlom a až potom meniť káble...
Ford focus turnier, 2003, TDCi 74kw, 170 000km
-
- Nováček
Tak mám stejný problém a musel jsem zajet do originál servisu. Právě mi volali, že po připojení na PC to ukazuje vadné vstřikovače což je na Tdci docela palba. další info podám pio dokončení oprav.
- Rusty-DC
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mne sa toto stalo tiez. focus ma najazdenych zhruba 168tisic km, je to 1.8TDCi. Velke podozrenie pada na vstreky, ale bolo v tom aj cerpadlo, ale zevraj je ok. tak uvidime, teraz cakam na posudok, lebo 3dni v servise nesla elektrika
to tiez komedia tam. Chyba sa prejavovala uplne tak isto ako je nadpis tohto vlakna. Uvidime kolko tyzdnov este budem imobilny