Focus nebo Astra?
- Alonso68
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Focus nebo Astra?
Zdravím, pořád se nemůžu rozhoupat. Chci kombíka, motor 1.6, r.v. 2003, kolem 100tkm a 250t Kč, najedu do 15t km za rok. Focus se mi líbí, jenže máme doma už Corsu a je s ní spokojenost, takže beru do úvahy i Astru. Mám pročtená fora na internetu, oba typy mají své mouchy. Je mi jasné, že doporučíte Focuse, spíš by mě zajímalo srovnání. Focus má lepší jízdní vlastnosti, levnější většinu orig. dílů, ale co třeba výhled při couvání, hluk při přejezdu nerovností, hluk motoru, spotřeba, koroze karoserie a další věci, které jsem teď nevzpomněl. Astra vychází při stejné výbavě malinko levněji.
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Tak ty by si si mal podla mena vyberat skor medzi Renaultom
...ale nie.Srandujem.
Preco Focus/okrem tych pozitiv,ktore si sam spomenul/
Vyhlad pri cuvani...jeden z najlepsich v triede
Motor...jeden z najtichsich a najlepsich motorov za posledne roky v triede
Podvozok...myslim,ze odhlucneny na velmi slusnej urovni
Spotreba...zalezi,aku tazku mas nohu,ale mam sam odskusane,ze sa da jazdit s motorom 1,6 velmi slusne ekonomicky,moj osobny rekord 5,4 l/100 km na 16" palcovych kolesach
Negativom bude asi ta korozia u Focusa/u modelov od 2002 by sa vyskytovat nemala.Neviem to vsak porovnat s Astrou.l
Pises,ze Astra je pri rovnakej vybave trosku lacnejsia,avsak v buducnosti Focusa predas za podstatne lepsie peniaze,ako Astru.

...ale nie.Srandujem.
Preco Focus/okrem tych pozitiv,ktore si sam spomenul/
Vyhlad pri cuvani...jeden z najlepsich v triede
Motor...jeden z najtichsich a najlepsich motorov za posledne roky v triede
Podvozok...myslim,ze odhlucneny na velmi slusnej urovni
Spotreba...zalezi,aku tazku mas nohu,ale mam sam odskusane,ze sa da jazdit s motorom 1,6 velmi slusne ekonomicky,moj osobny rekord 5,4 l/100 km na 16" palcovych kolesach
Negativom bude asi ta korozia u Focusa/u modelov od 2002 by sa vyskytovat nemala.Neviem to vsak porovnat s Astrou.l
Pises,ze Astra je pri rovnakej vybave trosku lacnejsia,avsak v buducnosti Focusa predas za podstatne lepsie peniaze,ako Astru.
- kanzy
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Damon
- Test driver
Upřímně bych rád viděl člověka z klubu který tady napíše že by raději Astru než FOFO. Kdyby jsi slyšel názory lidí od nás z firmy kteří Astru měli v 1,6 tak by jsi se na ní ani nepodíval. Hlavně co se týká spolehlivosti a sprotřeby oleje a podobně.Samozdřejmně věc názoru.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co Astra, ale známej má Vectru a pořád na ní nadává."Ještě nikdy jsem do žádnýho auta nenacpal tolik peněz jako do tohohle", to mi říkal včera.
Má 1.6 16V, stejnej motor jako já(skoro), takže se mu pořád směju
Design a jízdní vlastnosti jsou jasný, ale myslim, že zbytek záleží na tom, jak se k tomu autu choval předchozí majitel.
Má 1.6 16V, stejnej motor jako já(skoro), takže se mu pořád směju

Design a jízdní vlastnosti jsou jasný, ale myslim, že zbytek záleží na tom, jak se k tomu autu choval předchozí majitel.
- Alonso68
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jezdil jsem s obojím (byť v Astře jako spolujezdec) a takto to vidím...
Astra:
+ nižší spotřeba
+ tišší v nižších otáčkách (rozhodně není Focus nejtišší ve své třídě, tady myslím hrajou prim Frantíci)
- archaický vnitřek, který se od doby kadetta nezměnil
- použitý materiál v interiéru
Focus:
+ mnohem mnohem hezčí interiér (i když někomu se nelíbí)
+ komfortnější a lepší podvozek
+ spolehlivější
+ 1.6 16V je dobrý pružný motor
- nedomyšlený systém klimatizace kabiny (dle mého názoru, nejde ofuk čelního skla i kabiny zároveň, auto se mlží, při ofuku pouze čelního skla se nesmyslně od r.v. cca 2000 zapíná automaticky manuální klima)
- spotřeba
Astra:
+ nižší spotřeba
+ tišší v nižších otáčkách (rozhodně není Focus nejtišší ve své třídě, tady myslím hrajou prim Frantíci)
- archaický vnitřek, který se od doby kadetta nezměnil
- použitý materiál v interiéru
Focus:
+ mnohem mnohem hezčí interiér (i když někomu se nelíbí)
+ komfortnější a lepší podvozek
+ spolehlivější
+ 1.6 16V je dobrý pružný motor
- nedomyšlený systém klimatizace kabiny (dle mého názoru, nejde ofuk čelního skla i kabiny zároveň, auto se mlží, při ofuku pouze čelního skla se nesmyslně od r.v. cca 2000 zapíná automaticky manuální klima)
- spotřeba
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- Damon
- Test driver
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- hide
- Pokročilý
Taky jsem se rozmýšlel mezi Astrou a Focusem, někde jsem potom četl srovnávací recenzi a ta mi trochu pomohla. Focus je modernější. Ta recenze je tady: http://fordfocus.ic.cz/testy/astra_focus.htm
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
v tom testu mě zaujalo, že astra má mít lepší podvozek než Focus - to mně teda nepřišlo. Ne že by se v ní jelo špatně, ale jistější si připadám hlavně ve vyšší rychlosti a v ostrých zatáčkách ve Focusu. No ale jak jsem psal, více jsem v Astře najel jako spolujezdec a to je jinej pocit než za volantem
a co se týče koroze, mám Fíka těsně před faceliftem (8/2001) a vůbec nikde nic. známej má 99ku a korozi má na 5tých dveřích u té Ghia lišty
a co se týče koroze, mám Fíka těsně před faceliftem (8/2001) a vůbec nikde nic. známej má 99ku a korozi má na 5tých dveřích u té Ghia lišty
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem to dočetl a taky mě to docela překvapilo.Už si nevzpomenu kde to bylo, ale četl jsem, že Focus má ve svý třídě podvozek nejlepší.Foqus píše:v tom testu mě zaujalo, že astra má mít lepší podvozek než Focus - to mně teda nepřišlo. Ne že by se v ní jelo špatně, ale jistější si připadám hlavně ve vyšší rychlosti a v ostrých zatáčkách ve Focusu. No ale jak jsem psal, více jsem v Astře najel jako spolujezdec a to je jinej pocit než za volantem
A jednoznačně s tím souhlasím, nemám rád "houpačky".
-
- Test driver
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
FoFo No.1
Nenapisem v com je Focus lepsi/horsi ako Astra,lebo s Astrou nemam skusenosti a najazdene km ale mne sa osobne nepaci interier Astry. Take hranate tvary,ziadne ovaly ci pekne prechody ako vo Focuse. To je vsak moj skromny nazor a tyka sa len interieru. 

Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza