Klepání motoru
-
- Nováček
Klepání motoru
Ahoj, mám FF 1,8 TDCI 74 kW, r.v. 9/2002. Z motoru se ozvá pravidelné klepání, na volnoběch je to nepatrné se zvyšujícími se otáčkami zřetelnější. Za jizdy (bez puštěného rádia) je to slyšet, nejvíce na 3 při 50 - 60km/h a při přidávání. Auto je po výměně všech filtrů, oleje a rozvodů. Dík moc za radu.
Ford Focus 1,8 TDCI 74kW, r.v. 9/2002
-
- Test driver
Re: Klepání motoru
A co tak pohladat v uz zalozenych prispevkoch
http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... mit=Hledat

http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... mit=Hledat
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tezko rict , muze to byt spatne nastavene , muze tam byt neco volneho .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
dneska se mi zdálo, že je to lepší. Sice to pořád slyším, ale nebylo to tak zřetelné. Možná se ted zeptám blbě, ale nemůže to mít souvislost s venkovní teplotou? pamatuju si kdy to žačalo klepat a to zrovna začalo řádně mrznout. Jsem z vysočiny a faktem je že při těchto teplototách (nemyslím dnešních) a tom marastu co venku byvá se nedá pořádně jet a motor se dost dlouho zařívá. Další zajímavá věc se mi stala při tom velkém mrazu co byl minulí týden. Ráno (venku -25 ale auto je v garáži, kde asi o pár stupnů mín bude) jsem bez problémů nastartoval (ještě jsem si pochvaloval jak mám dobré auto) jel jsem hned natankovat protože jsem byl skoro nasuchu. Natankoval jsem Vervu a vyrazil do práce asi po cca 12 km najenou blikání kontrolky žhavení. Zastavil jsem vypnul motor nastartoval po chvillce znovu kontrolka a auto zdechlo, naštěstí mi zastavil jeden týpek který mě výtahl kousíček k jedné vsi kde jsem se domluvil v jednom ZD aby mi auto dali na pár hodin auto do "vytápěné" garáže po 3h jsem to zkusil ujel jsem asi 5 km a znovu to spadlo dál jsem to už nepokoušel. Druhý den bylo podstatně tepleji a bez problémů jsem odjel. Netušil jsem že mě nafta může takhle zrádně vypéct.
pripomina mi vypraveni asi tak 14 dni stary jednoho znamyho ktery jezdi s MB nakladakem bere naftu za 3petky u znackovych pump leje aditiva a stejne pri minus 20 nenastartoval protoze nafta do minus 25 v minus 20 zamrzla. nekde je hold chyba. ale nikdo nema chut s tim hnout jeste ze kdyz je mraz tak svoje tdci ukreju do tepla a starinka S felicia1.3 na brnk at je minus kolik chce uz 14 let za minimalni investice v provozuSharone píše:dneska se mi zdálo, že je to lepší. Sice to pořád slyším, ale nebylo to tak zřetelné. Možná se ted zeptám blbě, ale nemůže to mít souvislost s venkovní teplotou? pamatuju si kdy to žačalo klepat a to zrovna začalo řádně mrznout. Jsem z vysočiny a faktem je že při těchto teplototách (nemyslím dnešních) a tom marastu co venku byvá se nedá pořádně jet a motor se dost dlouho zařívá. Další zajímavá věc se mi stala při tom velkém mrazu co byl minulí týden. Ráno (venku -25 ale auto je v garáži, kde asi o pár stupnů mín bude) jsem bez problémů nastartoval (ještě jsem si pochvaloval jak mám dobré auto) jel jsem hned natankovat protože jsem byl skoro nasuchu. Natankoval jsem Vervu a vyrazil do práce asi po cca 12 km najenou blikání kontrolky žhavení. Zastavil jsem vypnul motor nastartoval po chvillce znovu kontrolka a auto zdechlo, naštěstí mi zastavil jeden týpek který mě výtahl kousíček k jedné vsi kde jsem se domluvil v jednom ZD aby mi auto dali na pár hodin auto do "vytápěné" garáže po 3h jsem to zkusil ujel jsem asi 5 km a znovu to spadlo dál jsem to už nepokoušel. Druhý den bylo podstatně tepleji a bez problémů jsem odjel. Netušil jsem že mě nafta může takhle zrádně vypéct.
- M.P
- Nováček
Naprosto stejný ... ke všem těm problémům co mám mi zamrzla nafta od BENZINY , nebyla to teda Verva ale Top Q ...a taky po zhruba 12 - 15 kilometrech jízdy . U nás bylo -22°C . Že by Benzina něco ošidila ???Sharone píše:Natankoval jsem Vervu a vyrazil do práce asi po cca 12 km najenou blikání kontrolky žhavení. Zastavil jsem vypnul motor nastartoval po chvillce znovu kontrolka a auto zdechlo,
https://imageshack.us/a/img99/3748/90436961.jpg
EXkáry :
Ford Focus Combi 1.8 TDCi - 85 kW / 2003
Citroën Xsara 1.9 TD / 1998
Součastnost :
Citroën C5 Break 2.0 HDi / 2004
EXkáry :
Ford Focus Combi 1.8 TDCi - 85 kW / 2003

Citroën Xsara 1.9 TD / 1998

Součastnost :
Citroën C5 Break 2.0 HDi / 2004

-
- Nováček
tak si začínám opravdu myslet, že to klepání opravdu souvisí s venkovní teplotou. Dneska když jsem jel z práce bylo tak kolem 0 C a klepání v podstatě žádné. Včera bylo pár stupnů pod nulou a klepání byl zřetelné, ale nebylo to tak hrozné. Jsem zvědavý na příští týden teploty mají jít pod -10C 

-
- Nováček
Tak jsem si dneska udělal čas a zaposlouchal jsem se do toho klepání (na volnoběh) zdá se že to jde z levé strany (stojím čelem k autu) a když jsem si lehl k levému kolu bylo to slyšet o dost zřetelněji. Tak mě napadla kladka na klinovém řemenu. Ale ta je i s řemenicí a řemenem asi 2 měsíce stará. Tak nevím. Co by se mohlo na této straně ještě způsobovat pravidelné klepání?
nejsem si jist jestli ma TDCI dvouhmotovou remenici kliky paklize ano mohla by to byt ona. musis se na ni podivat to poznas jestli je z 1 kusu nebo ze 2 a ve prostred guma
-
- Nováček
no myslím, že řemenici o které píšeš je před 2 měsíci měněná. Je jak píšeš ze kusu mezi je guma. Byla dost volná a taky způsobovala klepání ovšem podstatně horší, nechal jsem to měnit i napínací kladkou. Otázkou je jestli to že je tam ted nová řemenice s novou napínací kladkou a řemenem nezpůspůsobí, že odejde nějaká jíná součást (ložisko nebo něco podobného) která se při výměně jevila jako v pořádku, ale už mohla být nějakým způsobem poškozená?
-
- Nováček
Tak poslední poznatky: v pondělí jsem vyjel, žádné klepání až v jednom kopci, když jsem musel hodně zpomalit (kamion) tak při vytáčení dvojky a trojky to klepalo, pak to bylo slyšet vždy ve stejných situací pří rozjezdech 1,2,3 u 4 už to není zřetelné. Když jsem jel domů tak to klepalo celou cestu a bylo to zřetelnější. Zítra si domluvím servis a uvidím.
-
- Nováček
tak dnes sme riesili podobny problem-motor začatl trosku klepkat a postupne do neznesitelna. motor 1,8 tddi 66kw-v olejovej vani su kovove špony-ojnične ložisko v haji
Uplne bez pricin odišlo. Oleja 10-40w dostatok-noveho tak 2mesiace jazdeneho cca3000km motor neprehriaty. km 114 000. pred tym som mal Punto JTD ktore malo cez 300 000km a žiaden problem. nechapem ze sa na normalnom motore nieco taketo može stat bezdvovodne. poradte kolko ma bude stat oprava? 

-
- Nováček
Tak jsem v pátek byl v servisu. Za celou cestu do servisu motor v podstatě nezaklepal (asi se vyděsil, nebo to je fakt tou teplotou, protože u nás byl asi jen 1 pod nulou) Objednaný jsem byl na 12:00, což byla asi chyba, protože se na přijmu začala dohadovat paní která tam sedí se svým kolegou kdo tam kvůli mě má zůstat a kdo půjde na oběd. Nakonec se mě ujala paní, která ovšem po vysvětlení mých problémů a konstatování, že dneska mi to neklepe šla zpět pro svého kolegu s tím že neví co s tím. Její kolega po vysvětlení mých problémů vystřelil od pasu "aby to nebyli vstřiky" Nakonec si to šel poslechnou na volnoběch nic neslyšel a dohodli jsme se, že jakmile to bude klepat mám přijet bez objednání aby si to mohl poslechnout. Večer jsem jel z práce a samozřejmě to pěkně klepalo. Ze začátku to skoro nebylo slyšet po ujetí cca 6 km to bylo slyšet zřetelněji. Vždy je při akceleraci. Ke všemu se mi ted zhoršilo startování. Doposud bez problému tet tak na 2x a po naskočení motoru cca 5s nepavidelný chod.
-
- Nováček
Jo ještě když jsem mu řekl, že mi to klepání přijde jako od klínového řemenu (je i řemenicí a kladkou nově měněný) tak říkál, že je možné když je řemen zmrzej tak to nějak špatně funguje a může to klepat. Je vůbec něco takového možné?
-
- Nováček
Dneska jsem to dal kámošovy do servisu (samozřejmě když jsem jel tak to neklepalo) projeli se s tím 3 maníci a všichni prohlásili, že tomu autu nic není. Takže problém zatím "vyřešen", jen se bojím aby to pak nevylezlo v nejméně vhodné situaci. Jedno z možných řešení které mi řekl bylo, že vstřiky mohli špatne roztřikovat (např voda v nádrži) a tím pádem to mohlo klepat. prý si mám do nádrže nalít 2 litry benzínu (do toho se mi teda moc nechce) a mám prý tomu víc šlapat na krk.