Po týdnu jsem chtěl vytáhnout ST220, je v garáži, ale nevytepený! A bylo tu přes noc -18°C.
Nastartování proběhlo normálně, ale hned jsem ucítil takovej smard, jako když se něco pálí! Bohužel jsem tomu nevěnoval pozornost. Ujel jsem asi 10km a tou dobou už ST mělo začít trochu topit, ale vůbec netopilo, ani se neohřálo!
Venku pořád -13°C a když jsem šel do bankomatu, enchal jsem nastartováno, aby se auto ohřálo. No a když jsem šel okolo, tak pískal řemen, čemuž jsem taky nevěnoval pozornost!
Po ujetí dalšich 5km při kterých to auto stále netopilo se zvedla teplota! Rychle skoro na 120°C.....
Ihned jsem zastavil a koukl se do motoru, kde jsem vyděl úplně rozdrbanej řemen na vodní pumpu!
Hned jsem zavolal odtahovku a odtáhnul do FORD servisu!

Řeknu Vám čekat v promrzlým autě, když je venku -13°C asi 30min na odtahovku...

Abych to shrnul, můj názor je, že zamrzla vodní pumpa a ten řemen se protáčel, čemuž nasvědčuje ten smrad i vzhled řemenu.
Otázka je, zda to nemohlo nějak poškodit motor, protože zase během 15min v tý zimě vychladl....

Každopádně v pondělí budu vědět víc, ale servis pracuje jen do úterý takže budou svátky asi bez ST....