EGR ventil 1.8 TDCi
- Hans69
- Nováček
EGR ventil 1.8 TDCi
Je to EGR ventil,nebo ne?Navštívil jsem servis a spolu s gumovou hadicí k turbu mě to stálo 16415 kaček.

- rob45
- Nováček
EGR ventil u fofo 2 1,8 tdci r.v 2006
ahoj muze mi prosim nekdo rict kde bych nasel egr ventil u tohodle motoru prolezl jsem celi motor a nevim kde ho hledat a nikde jsem se poradne nedocetl jak vypada a jak kokretne tenhle vyradit diky
Focus 2013-, 1.0L EcoBoost 120PS/125PS - Fox, Lunar Sky
Ford focus 2 18.TDCI 85kw r.v 2006
- Hans69
- Nováček
Re: EGR ventil 1.8 TDCi
To jsme na tom úplně stejně.Taky jsem to tady nikde nenašel.
to je ono je to soucast sani. na stary 1.8 pred cca2004 to bylo taky tak akorat tam to stoji 6000,-
- jery
- Nováček
- rob45
- Nováček
tak tady bude asi problem ho nejak vyradit
Focus 2013-, 1.0L EcoBoost 120PS/125PS - Fox, Lunar Sky
nevim o zpusobu jak ho vyradit jednotka to pozna pres MAF kdyz ho zaslepis. tot moje informace
-
- Nováček
Tak jsem na to tak nějak shůry koukal a napadlo mě čistě laickycy rozpojit přívod mezi výfukovým potrubím a EGR ventilem a dát tam nějaký vzduch. filtr ať to přisává místo výfuk. plynů čistý vzduch. Druhý konec od výfuk. potrubí zaslepit. MAF by to snad poznat neměl. EGR bude chodit jak má a nezasere se! Zdraví Palko 

palko píše:Tak jsem na to tak nějak shůry koukal a napadlo mě čistě laickycy rozpojit přívod mezi výfukovým potrubím a EGR ventilem a dát tam nějaký vzduch. filtr ať to přisává místo výfuk. plynů čistý vzduch. Druhý konec od výfuk. potrubí zaslepit. MAF by to snad poznat neměl. EGR bude chodit jak má a nezasere se! Zdraví Palko

jde o to ze to ma turbo. to nebude fungovat
-
- Nováček
papouch22 píše:palko píše:Tak jsem na to tak nějak shůry koukal a napadlo mě čistě laickycy rozpojit přívod mezi výfukovým potrubím a EGR ventilem a dát tam nějaký vzduch. filtr ať to přisává místo výfuk. plynů čistý vzduch. Druhý konec od výfuk. potrubí zaslepit. MAF by to snad poznat neměl. EGR bude chodit jak má a nezasere se! Zdraví Palko![]()
to že splodiny roztáčí turbo,které následně tlačí vzduch do motoru je jasné,ale jak by to zaslepení přívodu k EGR ventilu mohlo ovlivnit funkci turba?
tak si to precti poradne a jestli na to prijdespalko píše:papouch22 píše:palko píše:Tak jsem na to tak nějak shůry koukal a napadlo mě čistě laickycy rozpojit přívod mezi výfukovým potrubím a EGR ventilem a dát tam nějaký vzduch. filtr ať to přisává místo výfuk. plynů čistý vzduch. Druhý konec od výfuk. potrubí zaslepit. MAF by to snad poznat neměl. EGR bude chodit jak má a nezasere se! Zdraví Palko![]()
to že splodiny roztáčí turbo,které následně tlačí vzduch do motoru je jasné,ale jak by to zaslepení přívodu k EGR ventilu mohlo ovlivnit funkci turba?

-
- Nováček
ještě jeden laický dotaz- jak to,že si to přisává výfuk. zplodiny a přitom turbo nefouka do výfuk. potrubí? nepřisává ty zplodiny ještě před turbem a za ním je už kompletní směs tlačená do motoru? jestli se ptám nějak blbě tak sorry! 

na strane vyfuku je vetsi tlak nez na strane sani proto kdyz egr otevre tak tam spaliny leti a egr je funkcni pouze na volnobeh a v malym zatizenim cim vic auto tocis tak tim min egr otevira a pousti tam ten teply shorely a spinavy a hnusny vzduch. jinak si to vygoogli nekde to je i s krasnym videem jak to funguje 

-
- Nováček
Dobrý den
potřeboval bych poradit co je tohle za součást motoru mechanik mi tvrdil ze je to AGR
potřeboval bych poradit co je tohle za součást motoru mechanik mi tvrdil ze je to AGR