Decat
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Decat
Četl jsem pár anglických webů a už delší dobu se zajímám o nahrazení katalyzátoru, pouze ocelovou trubkou o určitém proůměru, prý to nijak nenavýší emise, přidá ač minimálně tak nějakého koníka a bude slyšet odfuk turba.... Jen mě teoreticky zajímá jestli to už někdo někde viděl atd.
Viz video : http://www.youtube.com/watch?v=QF8XzuhT ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=raxvqKHdE-M&NR=1
Podle mě ten odfuk, co je slyšet po přidání plynu zapřičiňuje právě vyndání katalyzátorů, protože běh spalin nic nezpomaluje ( až na tlumiče)...
Viz video : http://www.youtube.com/watch?v=QF8XzuhT ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=raxvqKHdE-M&NR=1
Podle mě ten odfuk, co je slyšet po přidání plynu zapřičiňuje právě vyndání katalyzátorů, protože běh spalin nic nezpomaluje ( až na tlumiče)...
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Decat
Mě to přijde docela stejný, ty videa jsem dával jen pro příklad. Za předpokladu, že se ten cat dá pryč, tak je jen víc slyšet turbo nic víc.... alespoň si myslím... Na druhou stranu mě se to líbí 

- killerhammer
- Test driver
s decatom nemas sancu prejst cez emisku

a tiez sa priprav, ze ti asi bude svietit kontrolka motora, lambda sonda bude signalizovat emisie mimo normu

a tiez sa priprav, ze ti asi bude svietit kontrolka motora, lambda sonda bude signalizovat emisie mimo normu
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
KH nemusí dá se napáchat takzvaný O2cheater a je vše jak má 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
http://www.fordmondeo.org/forum/showtop ... id/774965/
Pročetl jsem to celý, a nikdo se nezmínil o problémech s motorem, já to řeším jen teoreticky.... Každopádně, co tam kluci zmiňujou jsem psal výše ( nějaký koník navíc, zvuk turba atd), a pokud jsem to pochopil, ten katalyzátor se dá vrátit, on se nekuchá jen se koupí "special" trubka z ebay přímo na mondeo a vymění se to, takhle tomu rozumím já.... třeba se mýlím
Pročetl jsem to celý, a nikdo se nezmínil o problémech s motorem, já to řeším jen teoreticky.... Každopádně, co tam kluci zmiňujou jsem psal výše ( nějaký koník navíc, zvuk turba atd), a pokud jsem to pochopil, ten katalyzátor se dá vrátit, on se nekuchá jen se koupí "special" trubka z ebay přímo na mondeo a vymění se to, takhle tomu rozumím já.... třeba se mýlím
- killerhammer
- Test driver
samozrejme, to je ale uprava RJ aby ta kontrolka nesvietilaBoban píše:KH nemusí dá se napáchat takzvaný O2cheater a je vše jak má
cize dalsie peniaze navyse za cip

- killerhammer
- Test driver
no len aby pod tymi slovami "vymenit decat tam a naspat" sa nerozumelo rozpilit a nazvarat tam decat a rozpilit a nazvarat zasa naspat seriovy catHonza89 píše:a pokud jsem to pochopil, ten katalyzátor se dá vrátit, on se nekuchá jen se koupí "special" trubka z ebay přímo na mondeo a vymění se to, takhle tomu rozumím já....

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To KH: Já právě doufam, že ne
jinak je to na nic a rovnou se může vykuchat katalyzátor.... tam je prý potom potíž, něco s tlakem, že pokud se odstraní vnitřek bude tam jiný tlak a tím pádem to udělá spíš paseku než užitek....

- ghostx5844
- Pokročilý
Kazdy kto ma na mondeu decat presiel cez STK bez problemov.killerhammer píše:s decatom nemas sancu prejst cez emisku
A to sa len cele vymeni, drzi to na par skrutkach. A tak isto ziadne problemy s motorom.
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- killerhammer
- Test driver
tak s tymi dizlami je to stale take volnejsie na kontrolach
ako nerozumiem naco sa potom hrame na nejake euroN normy 
bee na benzine si dal renomovany miltek sport cat a nepresiel emiskou, na dizli cat uplne vyhodis, das tam trubku a prejdes

bee na benzine si dal renomovany miltek sport cat a nepresiel emiskou, na dizli cat uplne vyhodis, das tam trubku a prejdes

- iggyrock
- Junior
Volnější to určitě není. Je tam hlavně rozdíl ve vstřikování paliva! Zkus porovnat tlaky paliva u benzínu (150-200bar) a CR dieselu (1600-2000bar) a hned je jasné proč tomu tak jekillerhammer píše:tak s tymi dizlami je to stale take volnejsie na kontrolachako nerozumiem naco sa potom hrame na nejake euroN normy

Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
- ghostx5844
- Pokročilý
Jo, zpatky z dovolenky. Mam o tom vela info, lebo sa chystam nato mozno aj ja. Inak jeden manik ma decat a este aj zaslepeny EGR a namerali mu super emisie, udajne ma take maloktory diesel. Mozno to bude tym ze dava dost aditiva do nafty. Ide o 2.2TDCi EURO 4, a este aj chipnute bluefinom na cca 185BHP.
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1