geometria
- pema01
- Nováček
geometria
Potreboval by som poradiť, či sa dá spraviť na Focuse odklon zadných kolies. Opotrebovávali sa mi zadné pneumatiky z vnútornej strany. Dal som zimné pneu a nerád by som bol aby sa mi zničili aj tieto. Geometriu som si dal nastaviť tu u nás, pretože je tu laserová, ale akosi sa mi to nastavenie nezdá. Podľa výpisa z geometrie všetko mi nastavili, ale až doma som zistil, že ten odklon mi vôbec nenastavili takže teraz neviem, či sa to dá alebo sa na to vykašlali a neviem, či to mám ísť reklamovať. Dík. Predpísaný odklon je 02 st. a 18 min.a ja mám 01 st. 11 min.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pema01
- Nováček
Foki rozumiem ti ale nie je mi jasné, či sa dá nastaviť ten odklon, pretože podĺa toho výpisu z geometrie sa nevejdem ani do tej tolerancie. Vo výpise z geometrie mám aj napísané, aké sú presné nastavenia a aj aká môže byť tolerancia. Zbiehavosť mám nastavenú podľa výpisu v tolerancií, prednú aj zadnú ale po nastavení geometrie som si všimol počas jazdy,že stopu drží dobre ale volant mám natočený jemne dolava, keď ide auto rovno. Neviem, či sa to dá nejak vycentrovať, alebo nie. A ten odklon kedže je zlý asi preto my to zodralo zvnútra pneumatiky. Tak neviem , či keď kolesá na zadnej náprave zostali naklonené rovnako a nie sú ani v tej tolerancií, či mi to nebude robiť, teda drať tie gumy aj naďalej aj keď celková geometria je OK. Myslím, že som spravil chybu, že som nešiel do Fordu aj keď je trocha ďalej, ale išiel som tu u nás. Keď som sa bol pýtať povedali mi, že majú tabuľky na nadstavenie, ale keď som prišiel s autom bol som prekvapený keď som im musel povedať, kde sa nastavuje zadná náprava. Mechanik musel volať druhého aby to našli. Ak by sa dal nastaviť aj ten odklon išiel by som to zreklamovať, keď už musím kupovať letné gumy aby som nemusel kupovať aj nové zimné. Ak by si vedel prosím o radu, čo s tým volantom a odklonom.Vyhodil som 1100,-sk za geometriu a vyzerá to, že moc mi nepomohli a keďže som už vyhodil tieto peniaze tak nerád by som platil ešte vo Forde.Dík
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
no u nás stoji geometrie 550k , jinak kdyz to delaji tak si nastavi predek pak udela zadek , k nemu doladi predek a kdyz to nesedi tak to sladuje tak dlouho dokud to je OK
tady mas protokol od jednoho meho focuse

tady mas protokol od jednoho meho focuse

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pema01
- Nováček
Dík za pomoc a ochotu tá tvoja geometria je spracovaná prehľadne a zrozumiteľne. To čo dali mne tak tomu rozumie asi len ten, čo to robil. Ale vďaka tvojmu výpisu som to pochopil, čo to tam vlastne je. Len dúfam ,že to nastavenie, čo mi spravili je na správny typ, pretože som zistil podľa tvojho výpisu, že ty máš predpísané iné hodnoty. Mne to robil podľa ročnika výroby a podľa toho našiel program. Ešte by ma zaujímalo, čo s tým volantom, či sa to dá vycentrovať, pretože sa mi nezdá aby geometria bola OK a volant bol pri rovnej jazde jemne otočený do ľava. Až tak mi to nevadí, ale pri jazde je to taky divný pocit. Stále viac a viac ma udivuje rozdiel v cenách u vás a u nás. Nuž čo, asi budem musieť chodiť do ČR a ešte ušetrím. Niekedy, keď pôjdeš do SR daj vedieť a dohodneme sa na tom klúči. Čau a ešte raz dík.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pema01
- Nováček
OK stači poslať e-mail prípadne sms a ak by som ešte niečo potreboval dovtedy dám vedieť. Potreboval by som, ak máš ešte tie krytky čo mi chýbajú k hmlovkám. Ten klúč ako sme sa rozprávali chcel by som komplet. Pýtal som sa u nás vo Forde, že by som si ho doniesol a povedali mi, že mi to spravia ale moc sa im nechcelo. Možno skočím potom s tým do Hodonína. Ešte som sa chcel opýtať na predné zásterky. Pýtal som sa vo Forde, ale povedali mi v Bratislave, že keď tam mám platové podbehy tak sa tam nedajú dať už originál ford. U nás je v zime na cestách dosť kameňov a obíjajú podvozok, tak som ich tam chcel dať. Nevieš náhodou, či sa predsa nejaké tam nešiknu. Prípadne tam dám univerzály. čau
- pema01
- Nováček
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zasterky se delaji , maji vykroj na ten plastovej prak , ja se podivam jestli je nemam
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Macek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem na geometrii a zjistil jsem že mám záklon čepu pod nominální hodnotou tolerance. Když jsem se technika ptal čím to může být tak mi řekl: "může být třeba trochu ohnutá náprava". Tím mě trochu vyděsil.
Co konkrétně by mělo být ohnuté, nechce se mi tomu moc věřit
Co konkrétně by mělo být ohnuté, nechce se mi tomu moc věřit

Naposledy upravil(a) Macek dne 03.08.2006 13:04, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus III kombi, 1.5 EB, 110 kW, 2016, caribou
Ford Focus combi, 1,8TDCi, 115PS, 2001, polar silver
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Macek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ale záklon čepu se přeci nenastavuje, je nastavený od výrobce. Maximálně se jeho hodnota trošičku změní v závoslosti na nastavení sbíhavosti??? Nebo to tak není???? Myslíš teda zajet někam jinam a nechat to přeměřit????
Ford Focus III kombi, 1.5 EB, 110 kW, 2016, caribou
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to jo ale ono to meri jakoby uhel od svisle osy a jak je tlumic zaklonen dozadu , a kdyz si tou sondou lehce pootoci dozadu tak vlastne zmensi ten uhel . takhle mi to vysvetlil ten clovek co to dela u nas .Macek píše:Ale záklon čepu se přeci nenastavuje, je nastavený od výrobce. Maximálně se jeho hodnota trošičku změní v závoslosti na nastavení sbíhavosti??? Nebo to tak není???? Myslíš teda zajet někam jinam a nechat to přeměřit????
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé