Občasné zvýšení teploty
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Občasné zvýšení teploty
Po výměně vodní pumpy (asi 500km), se mi sem tam stane (zatím 2x), že se z ničeho nic začne zvyšovat teplota. Zapnu topení, sletí to dolů a pak už je to v klidu. Může to být termostatem nebo je ještě někde v trubkách nějaká vzduchová bublinka, která to čidlo ohřeje více než voda? Už jsem o tom psal "vodní pumpa". Dík za rady a názory...

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslis vetrak u chladice, ktery spina az po dosazeni vyssi teploty?Fordik píše:No já stejný,ale zároveň úplně jiný problém. Teplota mi vyleze na normál a tam zůstane, ale skoro hned po nastartování se mi sepne větrák takovým způsobem že to je slyšet i uvnitř auta/ To asi nemá být,že?!
Pak chyba u cidla teploty chladici kapaliny - rozpojene kontakty nebo prerusene cidlo (tepelne zavisly odpor). Melo by byt vzadu na hlave motoru, blizko zapalovaciho modulu. Dalsi cidlo je na prave strane hlavy vpredu blizko alternatoru. Obe cidla jsou propojena s ridici jednotkou a ovladaci rele je myslim c. 16, pod kapotou uplne vpravo dole pri pohledu od leveho blatniku.
-
- Junior
Neni to ventilator klimy? Nemas zaply ofuk predniho skla?Fordik píše:No já stejný,ale zároveň úplně jiný problém. Teplota mi vyleze na normál a tam zůstane, ale skoro hned po nastartování se mi sepne větrák takovým způsobem že to je slyšet i uvnitř auta/ To asi nemá být,že?!
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: