Vyrobne linky ford po svete
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Vyrobne linky ford po svete
Aky je rozdiel medzi vyrobeným focusom vo Španielsku a napriklad v Anglicku? Kamarat mi vravel že Španielsko je tepla krajina a mam tam použite ine materialy v aute a ked s nim budem na Slovensku jazdiť tak take 2-3 zimy a kľakne mi motor. čo je na tom pravdy? Dikeska
-
- Test driver
Re: Vyrobne linky ford po svete
Ako,vacsiu blbost som fakt davno nepocul
.Bud v klidku. 

- killerhammer
- Test driver
jasne, ze je to blbost. fabriky sa presuvaju zo zapadu na vychod postupne kvoli znizovaniu nakladov.
btw. malokto vie, ze ford uz ma montovnu aj v rusku a montuje sa tam tusim c-max ?
skorej sa debatuje o kvalite prace pri montovani, v zmysle aku motivaciu ma pri montovani rusky montaznik co zaraba v rusku na zivotne minimum a aku napr. montaznik v BMW v bavorsku kde mali montaznici este pred 3 rokmi priemerny plat cca 25k eur rocne
btw. malokto vie, ze ford uz ma montovnu aj v rusku a montuje sa tam tusim c-max ?

skorej sa debatuje o kvalite prace pri montovani, v zmysle aku motivaciu ma pri montovani rusky montaznik co zaraba v rusku na zivotne minimum a aku napr. montaznik v BMW v bavorsku kde mali montaznici este pred 3 rokmi priemerny plat cca 25k eur rocne

Naposledy upravil(a) killerhammer dne 03.07.2009 09:47, celkem upraveno 1 x.
- Quickie
- Moderátor
ťažko povedať
ešte za čias kym som jazdil MKD tak mi kolegovia vraveli, že napríklad LKW Scania dodávané pre severské krajiny boli na tom o niečo lepšie práve kvoli chladnému podnebiu. Spomínali tušim silnejšie alternátory, výkonnejšie "bufíky", tušim aj palivový systém bol inak "ošetrený" ako pre južnejšie krajiny. Je otázne či to mali odniekal z oficialneho zdroja, alebo len jedna baba povedala... Bolo to dávno, taže už nepamatam
Ale či sa to vzťahuje aj na osobné autá, ....neviem

ešte za čias kym som jazdil MKD tak mi kolegovia vraveli, že napríklad LKW Scania dodávané pre severské krajiny boli na tom o niečo lepšie práve kvoli chladnému podnebiu. Spomínali tušim silnejšie alternátory, výkonnejšie "bufíky", tušim aj palivový systém bol inak "ošetrený" ako pre južnejšie krajiny. Je otázne či to mali odniekal z oficialneho zdroja, alebo len jedna baba povedala... Bolo to dávno, taže už nepamatam

Ale či sa to vzťahuje aj na osobné autá, ....neviem
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Urcite sa moze menit vybava auta podla krajiny urcenia. Severske krajiny mozu mat zosilenu bateriu, ostrekovace svetiel, el. ohrev motora a pod...
Ale silne pochybujem, ze kvalita materialov sa podla toho rozlisuje... Dnes si automobilka maloco vyraba sama, skoro vsetko je od subdodavatelov a pochybujem, ze maju napr. rozdielne bloky valcov podla krajiny povodu. To mi pride ako dobra blbost...
Ale silne pochybujem, ze kvalita materialov sa podla toho rozlisuje... Dnes si automobilka maloco vyraba sama, skoro vsetko je od subdodavatelov a pochybujem, ze maju napr. rozdielne bloky valcov podla krajiny povodu. To mi pride ako dobra blbost...
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- killerhammer
- Test driver
aj subdodavatelia su uz globalny. ked si pozries napr. kablove zvazky, brzdy, klimy atd atd. to dodava par obrovskych firiem setkym automobilkam napriec. a potom sa cudujeme, ze tie auta sa zacinaju podobat jedno druhemu 

-
- Test driver
Ano.Taketo rozdielne specifikacie su kvoli emisnym normam,ineym technickym shvaleniam a dokonca aj inym klimatickym podmienkam,ale ja som odpovedal na otazku inych pouzitych materialov a klaknutia motora kvoli tomu a to je cista magorina.
nejde ani tak o cenu montazneho robotnika, ale bohuzial o jeho povod. zavod PSA v Trnave ma najvyssiu kvalitu v koncerne, lebo tu to montuju Slovaci. vo Francuzsku montuju pristahovalci z Afriky... bratislavsky VW montuje kvalitnejsie ako nemecky, lebo tu to montuju Slovaci, v Nemecku Turci... a tak dalej... potom mozeme rozmyslat ci ma vyssiu kvalitu rusky pracovnik alebo pracovnik v Saarlouis zase. tam by som tipol Turkov pre zmenu :o)
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
hehheeh s tymy montažnikmi mi to pripomina fínsku Nokiu
i Nokia vyrobena v rusku sa skor pokazi ako vo fínsku