vypmul motor
-
- Nováček
vypmul motor
Nepravidelně mi vypíná motor.Začalo to před týdnem,cca 1- za den.Motor v otáčkách,třeba do kopce na dvojku a najednou se rozsvítí kontrolky a motor nejde.otočíš klíškem,okamžitě chytí a jako by se nic nestalo.Volnoběh perfektní,starty taky.....no toto???????A navíc je to o držku.....jo a 2002 1,6,benzín
-
- Nováček
Re: vypmul motor
Takže asi po dalších 2 dnech to přestalo
prolez jsem skříńku,kabely a nic.Takže pro jistotu obejdu auto s kropenkou se svěcenou vodou a třikrát zdrávas a dvakrát otčenáš.Nic jinýho mě nenapadá.Buď v tom má prsty peklo,nebo jsem taky začal tankovat jinde a pomohlo to????????jsem z toho jelen.......

- pbjun
- Test driver
Hele mi se stalo to same.... Po vymene motoru mi borecek malo dotah kontakty na baterce a auto mi delalo presne to same
Dotah sem a hotovka...

-
- Nováček
Takže...poté,co jsm přestal tankovat u Agipu(v Písku u přejezdu) je klid .A to auto jede i líp.A mám takovej pocit,že stejnej čerpačce můžu poděkovat i za ty tranzity.End
- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
mě se stává, že mi motor(FF 1,8 85 kW, 99) zhasne při zařazené rychlosti a sešláplé spojce. Nejčastěji s tím mám problém v malých rychlostech při parkování. Než stihnu vyřadit prostě vypne. Ale už se mi stalo i to, že při dojezdu na kruháč jsem spojku vyšlápla a než jsem vyndala rychlost auto bylo chcíplý, jen na mě svítily všechny ty úžasný kontrolky. Už jsem zkoušela jestli to není jen chybou mojí, ale stalo se to i když řídil přítel. Jsem z toho lehce v depresi, protože autíčko mám chvilku. Jestli máte někdo zkušenost díky za radu.
mě se stává, že mi motor(FF 1,8 85 kW, 99) zhasne při zařazené rychlosti a sešláplé spojce. Nejčastěji s tím mám problém v malých rychlostech při parkování. Než stihnu vyřadit prostě vypne. Ale už se mi stalo i to, že při dojezdu na kruháč jsem spojku vyšlápla a než jsem vyndala rychlost auto bylo chcíplý, jen na mě svítily všechny ty úžasný kontrolky. Už jsem zkoušela jestli to není jen chybou mojí, ale stalo se to i když řídil přítel. Jsem z toho lehce v depresi, protože autíčko mám chvilku. Jestli máte někdo zkušenost díky za radu.
- sid
- Zkušený
jedna z možností je škrtící klapka
zkus se podívat např. zde :
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %AD+klapka
zkus se podívat např. zde :
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %AD+klapka
Ford focus II 1,8 HB 2007

- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
moc díky, o víkendu bude čas a snad i hezký počasí tak obleču monterky, přizvu na pomoc přítele a zkusíme dělat co půjde 

- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
takže ač nerada, opět musím přidat příspěvek. Ke klapce jsem se tenhle víkend nedostala a Fofík mi to asi nechce odpustit. Začal zlobit při řazení. Ve chvíli, kdy má držet volnoběh než přeřadíte si sám začně točit otáčky až k 5tis., bohužel se to stává při sešlápnutí plynu pro výraznější akceleraci. Srovná se to sešlápnutím spojky, ale že by mě to těšilo, to opravdu ne.
takže ač nerada, opět musím přidat příspěvek. Ke klapce jsem se tenhle víkend nedostala a Fofík mi to asi nechce odpustit. Začal zlobit při řazení. Ve chvíli, kdy má držet volnoběh než přeřadíte si sám začně točit otáčky až k 5tis., bohužel se to stává při sešlápnutí plynu pro výraznější akceleraci. Srovná se to sešlápnutím spojky, ale že by mě to těšilo, to opravdu ne.
- petulak
- Test driver
Mie--- to nemusí být jen ta klapka. Projdi vlákna-volnoběh- potíže s otáčka. atd. Psaní a čtení je tam hafo. Když tak se ozvi na SZ. Snad to nějak poštelujem.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Poli
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
me to delalo to samy...pri prerazeni najednou otacky skoro do maxu...rikam si sileny...tak sem rozdelal klapku,volnobeznej ventil...ventil sem prolil tech. benzinem, procistil vatovou tycinkou...klapku sem celou procistil a zjistil sem ze vubec netesni,takze sem ji seridil pres serizovaci sroub co je na ni...no a vida, zavada je pryc. ted si fofo drzi pekne otacky a uz si sam nepridava:) pokud budes mit nejakej dotaz, klidne napis i na mejl: honza.pohl@seznam.cz nebo na 343128785 a pokusim se poradit jak sem zavadu resil...pekne dopodrobna a s fotkama...
Škoda Fabia 1.4 TDi, r.v. 2007, elegance vybava, bila barva, pekna dracice:)
Ford Galaxy 1.9 TDi, r.v. 1999, 17" Enzo, 81kw:) .......byl
Focus 1.6, r.v. 2000, hatchback 5dv. .......byl
Focus 1.6, r.v. 1999, hatchback 5dv. .......byl
Ford Galaxy 1.9 TDi, r.v. 1999, 17" Enzo, 81kw:) .......byl
Focus 1.6, r.v. 2000, hatchback 5dv. .......byl
Focus 1.6, r.v. 1999, hatchback 5dv. .......byl
- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
kluci moc děkuju za všechny rady, ono je to trochu absurdní, když si holka hodlá opravovat auto a chce vědět co to je a nejede s tim do servisu 

- VH123
- Zkušený
Ale vůbec ne, proč by to mělo být absurdní? Rozhodně lepší přístup než má ta pipka z reklamy co neumí ani nasadit rezervu, protože má přece povinné ručení. U minulého auta dostala přítelkyně instruktáž, protože bylo ve stádiu rozkladu a uznala že je lepší vědět o pár záludnostech než stepovat pár hodin u nepojízdného auta kvůli banální závadě.
Jestli budeš vyndavat škrtící klapku, připrav si malou ráčnu a přechodku ze čtyřhranu na šestihran nebo nástrčku na bity do pravého úhlu, k jednomu šroubu se dostává dost blbě a je to docela utažený. A jestli nemáš zkušenosti s hadicovýma sponama (jako já), rovnou si v kovomatu kup šroubovací za pár korun. Ta originální jde sundat krásně, ale nasazení bez spešl kleští nebo grifu už je problém.
Jestli budeš vyndavat škrtící klapku, připrav si malou ráčnu a přechodku ze čtyřhranu na šestihran nebo nástrčku na bity do pravého úhlu, k jednomu šroubu se dostává dost blbě a je to docela utažený. A jestli nemáš zkušenosti s hadicovýma sponama (jako já), rovnou si v kovomatu kup šroubovací za pár korun. Ta originální jde sundat krásně, ale nasazení bez spešl kleští nebo grifu už je problém.
Vojta
- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
já se přiznám, že si k tomu na pomoc ještě radši vezmu přítele
víc hlav víc ví
já doufám, že Fofíkovi vážně nebude nic jinýho, než co tady píšete. Protože penízky na opravu nejsou.

já doufám, že Fofíkovi vážně nebude nic jinýho, než co tady píšete. Protože penízky na opravu nejsou.
- Mie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme mrkli Fofovi pod kapotu a jestli se přítel nemýlí, tak je to nemilé překvapení. Podle něho to vypadá na špatnou spoku. Že se snad přitavila lamela. Takže radši ani nechci vědět, kolik budu platit za opravu, jestli to tak doopravdy je.