Zkušenosti s koupí - další postup...atd

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Focusini
Junior
Junior

Zkušenosti s koupí - další postup...atd

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 18:11

Protože jsem si zde několikrát přečetl o "kvalitě" u nás zakoupených Focusů, založil jsem toto téma, aby se každý mohl podělit o dobré i špatné zkušenosti a přispět tak ostatním k dobré koupi tohoto superstroje :D

Už tři měsíce jsem hledal vozidlo snů a na začátku jsem věděl přesně co chci. Focus Combi, 1,6i, 74 kW, r.2001, koupeno v ČR, najeto do 80.000 km, do 200.000,-, tm.modrá nebo stříbrná barva. Na krátkou dobu jsem se nechal zviklat na 1,8 TDI a na 1,8 TDCI. V prvním případě je prý hlučný motor, ve druhém případě jsem se zaleknul diskuzí na netu-porucha TDCI díky nekvalitní naftě může být drahou záležitostí.

Na Tipcars jsem konečně min. týden objevil přesně to co jsem hledal. Sice za 215.000,-, ale vyrobeno 10/2001, do provozu 1/2002 - no nekupte to, ještě k tomu modrá barva. Protože auto bylo v bazaru v Ostravě (já v Praze), musel jsem na místo okamžitě vyslat známého z Ostravy, který je autoklempířem a auto detailně prohlédnul, zda nebylo bourané. Potvrdil mi, že nebylo a složil zálohu 2.000,- na tři dny. Následně jsem si pro auto dojel do Ostravy, po ruce jsem měl opět známého, abych se nebál. Vše probíhalo hladce, auto jsme ještě jednou okoukli, zkusil jsem otvírat dveře, rádio..atd...udělali jsme si projížďku, vyzkoušel jsem brzdy, jízdu, otevírání oken.... Pak jsme šli podepisovat. Dle kamaráda jsem podepsal prý standardní kupní smlouvu, kde se bazar od všeho distancuje - neodpovídá za technický stav, najeté kilometry..atd. Auto jsem moc moc chtěl, takže jsem jen podepisoval. Doma jsem zjistil, že jsem ve zprávě o technickém stavu podepsal i poškozené okno a zkorodovaný výfuk - na oknech jsou dvě ďubky od kamínků (nevadí ve výhledu), výfuk mi zatím nikdo nezkontroloval..uvidíme... takže pozor na tento dokument - asi to chce více pozornosti, i když se bazar zároveň kryje...např. mě zaskočila věta, že na skrytých místech karoserie může hrozit rozpad dílů a je doporučená celková kontrola tech. stavu vozidla...no..prý standard :?
Vynikající věc - na místě jsem uzavřel povinné ručení i pojištění proti krádeži, bouračce, takže jsem odjížděl komplet pojištěn.
Auto má servisní knížku - poslední prohlídka byla při 55.000 km, všechny prohlídky dělali u Forda v Německu - pan majitel (mj. první) to tam měl asi blízko. Techničák jsem viděl, ale prý mi přijde za 3 týdny poštou..(nějaké papírování v Praze..prý to tak je OK). Čeká mě tedy prohlídka...asi u kamaráda - projede konečně všechno a řekne mi, jak to vypadá - prý mám počítat s tím, že u každé ojetiny se něco najde.

Jak vypadá současný technický stav mým pohledem - autíčko jsem strčil do myčky, u blatníku je malinkatej škrábaneček, ale jen po povrchu - asi to nechám opravit..vidím to na dvě máznutí štětečkem. Občas nestříká ostřikovač, nechápu proč, kamarád to prý profoukne, mělo by to pomoct - dneska to ale vesele stříkalo. Něco píská pod autem...působí to jako klínový řemen...přijde mi to jako pravděpodobná verze (pokud tam klíňák je). Nevrací se blinkr, tohle mi nedošlo vůbec, upozornila mě na to žena - poradím se.

Celkové prozatímní hodnocení po 6 dnech provozu - je to raketa :-)) Měl jsem Fiestu 1,1, takže je raketa vlastně všechno, ale musím to zopakovat - je to raketa !!!!! Po Fiestě jsem si na Focuse zvyknul za pár minut, všechno se ovládá podobně, intuitivně, pohodově...za auta je naprosto dokonale vidět na všechny strany a hlavně oceňuju výhled dozadu při couvání, nacouvám úplně všude a to nejsem profík. Kufr je ohromnej, na zadní sedačku se vejde autosedačka a dcera má všude plno místa na nohy. Jezdí fantasticky....je to pohoda...pohoda....táhne skvěle, jen uvažuju, jestli by motor neměl být tišší...nemám srovnání...(možná ten výfuk...nevím). Vypadá božsky....jak zvenku, tak zevnitř, palubka je krásná, cítím se jako pilot raketoplánu, Fiesta byla 14 let stará, tak mě asi pochopíte :-)))

Jestli budete mít zájem, po detailní prohlídce napíšu další zkušenosti...teď mám výčitky, že jsem se tak rozepsal...ale nešlo to jinak.

Moje doporučení - mít s sebou automechanika, který auto prohlídne - jestli není po bouračce. Kamarád předtím prošel sedm bazarů, kde mi hledal auto a všech sedm Focusů bylo po bouračce, ač tvrdili, že není. Kamarád je na bouračky expert, stejně jako Foki je kupuje, opravuje a prodává - ale myslím, že lidem říká, že to je po bouračce - bere tzv. dobře bourané, neboli tak, že to nemá vliv na geometrii a celkový stav.
Ještě jednou - bez odborníka nekupujte, jinak máte 85 % šanci, že koupíte něco po bouračce.
Věnujte pozornost kupní smlouvě a protokolu o technickém stavu vozidla...sice teď nevím jak by dopadlo vyjednávání proti alibismu bazaru, ale upozorňuji na to - auto si nekupujeme každý den.....

Uf, už nemůžu, omlouvám se za tu obsáhlost, ale já sám bych před koupí takový článek přímo hltal, tak třeba někomu pomůžu.

Všem držím při koupi palce a říkám - je to raketa, je to raketa...stojí to za to.

(až zjistím, jak sem vložit obrázky, dám sem pár fotek toho svého)

(až bude sraz, dorazím, i když to je jen klasika......)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 18:22

na fotky je popis v galerii . musis je mit nekde ulozene na strankach a pak zkopirovat link. jinak jak pises , jiz jsem se s tim taky setkal ze byly auta v bazaru evidentne bourane a bylo receno nebourane , uplne nejlepsi je kdyz to clevek vidi co tomuu je . jinak po oprave ja vzdycky delam geometrii , abych mel 100% jistotu a tu k vozu prilozim , dsle protoze jsem i dily prodaval tak vim ze lidi chteji co nejvic usetrit a davaji na auta dily ktere ja jsem mel treba vyhozene . a jinak mohu ríct a rekl jsem to nekolikrat , kdyz je auto levne tak bud: kdyz bylo nebourane tak melo najeto mars a zpet , a nebo bylo bourané . podívejte se na stranku

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... h.do?ma=24

tam si najdete sveho milacka avypadne vám cena kolik by mel stat v nemecku . je to delane podle stari a odpisu , vcetne kilometru a staci si tam zadat jinej stav km a hned je cena priznivejsi .

jinak tady mas cenu 1,6 kmbi v trend vybave bez dalsich doplnku , jen klima okna el .

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... m=80&cl=23

a tady mas to tvoje tddi s 60t km

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... km=60&cl=6

a jen pro zajímavost to same ale se 150t km

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... m=150&cl=6

a jeste s 250t km

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... m=250&cl=6

takze zde je videt ze pokud je vozidlo nebourane tak v nemecku to prodavaji podle techto tabulek a myslim si ze nikdo neda auto za ktere dostane i na vykup 250000 tak ho neda o 50000k levneji .

ale u bouracek je to individualni protoze je tam jina cena opravy nez u nas takze treba lehke pozkozeni o svodidla muze stat i 6000 euro a kdyz auto stoji podle tabulek 10000e tak zustatek je 4000 euro u nas oprava 40000k a muze byt cena okolo 200000k .

a v tom to je .

TO FOCUSINI : neber to ted s tím hodnocenim osobne jenom ukazuju co se v mnoha pripadech deje . ten tvuj focus muze byt vyjimka
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 18:49

Tak doufám, že to moje je opravdu výjimka - je to koupeno v ČR, tak by se to mělo dát snad dohledat...uvidím po prohlídce... Určitě se tam na něco přijde..to pískání mi vrtá hlavou...co to asi bude. Jinak dám vědět, jak prohlídka dopadla.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 18:51

proc delali prohlidky v nemecku kdyz je to koupene v CR ? ,prvni vec ktera by me trkla .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 18:53

Jo tak tohle je věc, kterou zatím nechápu...prý to byl manager nějaké společnosti...možná tam jezdil.......fakt nevím.....běžná věc to asi není, ale třeba to tam měl blíž.....(snad)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 18:58

manazer , hmmm kdyz nekdo dela manazera tak jezdi po svete nebo aspon po evrope , kdyz si vezmes 60t km to je rocne 15000km to je 15 cest do frankfurtu a zpet , kdyz nekdo dela manazera tak jezdi treba 1 tydne do firmy .

ted te nechci strasit jen budu pocitat :

1x tydne 1000km je 53000 rocne a 212000km za 4 roky

cena je zde

http://www.autobudget.de/autobewertung/ ... m=212&cl=6

ale jak pises muze to byt vyjimka
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 19:02

Když to půjde nějak zjistit při té prohlídce, tak se to dovím...a dám vědět, už radši nebudu teoretizovat. Prvním krokem bude prohlídka u kamaráda...nevím jak dál můžu zjistit historii toho auta....

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 19:07

mas technicak tak se zeptat puvodniho majitele . proc to servisoval v nemecku , jak casto s tím jezdil atd atd .

jak mas prohlidky v servisce ? datumy a km
Naposledy upravil(a) foki dne 27.11.2005 19:08, celkem upraveno 1 x.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 19:08

Techničák zatím nemám....až dorazí, tak to zkusím - dobrá rada.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 19:08

co ta serviska ? tu mas u sebe ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 27.11.2005 19:10

Servisku mám u sebe..........můžu si něco ověřit ?

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 19:15

napis mi datumy a km co tam je napsane ja to pak smaznu
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.11.2005 19:23

a to je to bez datumu ? tak to mohla byt poslední prohlidka po roce pak koncila zaruka a mohl jezdit nekam jinam
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele: