Kabinový filtr
- Mirek
- Nováček
Kabinový filtr
Foki,
prosím, sliboval si, jak na výměnu kabinového filtru. Mohl bys to popsat, jak to rozebrat bez újmy na tom plastovém krytu.
Moc díky.
Mirek
prosím, sliboval si, jak na výměnu kabinového filtru. Mohl bys to popsat, jak to rozebrat bez újmy na tom plastovém krytu.
Moc díky.
Mirek
-
- Junior
-
- Junior
jen snaha poradit
uz jsem to delal . mam knihu jak na to od forda. maji tam hezky clanek ale neni nad to , jednou si vyzkouset. muj postup byl ponekud zrejme zdlouhavy ale podarilo se.
odmotoval jsem oba sterece s raminky, uvolnil srouby plastoveho limce, a neprve jsem levy lipec posunul vpravo a druhy limec vlevo (ve smeru vozidla)
v kjazdem pripade doporucuji demontaz i montaz v teple dilne, jinak mas stoprocent uspechu zlomit umelohmotne perka
odmotoval jsem oba sterece s raminky, uvolnil srouby plastoveho limce, a neprve jsem levy lipec posunul vpravo a druhy limec vlevo (ve smeru vozidla)
v kjazdem pripade doporucuji demontaz i montaz v teple dilne, jinak mas stoprocent uspechu zlomit umelohmotne perka
- pema01
- Nováček
Ako píše dastyj, ak to robíš prvý krát, je to dosť zdľhavé a teda časovo náročné. Ja som to tiež robil pred dvomi týždňami a tiež prvý raz. Išiel som na to s velkým elánom, pretože som vymieňal aj zároveň vzduchový filter. Ten bol za pár minút vymenený. Ten kabínový filter som sa snažil vymeniť podľa návodu v knihe Ford Focus Jak na to? Návod myslím, že je dosť stručný a dosť dlho mi trvalo, lež som prišiel na to, čo sa v tejto knihe nepíše, že plastvý kryt kabinového filtru je ešte priskrutkovaný v prostriedku kde sa spája ľavá a pravá časť krytu skrutkou / šróbom/, ktorý je schovaný pod plastovou záslepkou.Postup je teda zhodný ako píše dastyj ale ja osobne už by som sa na to sám prvý krát nedal. Miesto pár minút, trvalo mi to pár hodín, pretože som najskôr maturoval nad rozobraním a potom som zabudol ešte na silikónový tmel, ktorý musíš dať pod plastový kryt aby ti lepšie držal a tesnil k sklu. Najlebšie ísť prvý krát do Fordu a pozrieť si to, ako to demontujú a potom už druhý krát sám , alebo to rozoberať s niekym kto to už robil. pretože sa môže stať, že tam niečo ulomíš. V knihe Ford Focus Jak na to? som sa ale nedočítal, ako často sa má tento filter meniť. Vo Forde mi povedali, že každých 20.000 km to odporúčajú oni, ale ak vie niekto presne nech mi napíše pretože manuál nemám. 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zkousel jsem to nafotit ale nejak se to nepovedlo

sundas sterace a pak se odejme to vicko srobu pod steracema ktray se vysroubuje , a vycvakaji se ty plastove hacky .
na kazdem plastu jsou dva takove kolicky (to bile na fotce )

a ty jsou zasazeny v kastli v takovem plastíku . toho fotku nemam protoze to mam pod snehem na aute
sundas sterace a pak se odejme to vicko srobu pod steracema ktray se vysroubuje , a vycvakaji se ty plastove hacky .
na kazdem plastu jsou dva takove kolicky (to bile na fotce )
a ty jsou zasazeny v kastli v takovem plastíku . toho fotku nemam protoze to mam pod snehem na aute

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Mirek
- Nováček
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Bol som tento tyzden vo Ford servise....cistenie skrtiacej klapky a napadlo ma,ze si dam vymenit pelovy filter.
Nakolko som bol zvedavy,co stvaraju s mojim autom,"nasackoval" som sa im do dielne.
Vymena peloveho filtra...zalezitost asi 10 minut.
Mechanik dal stierace do kolmej polohy/vertikalne/.Vytiahol blendu v strede plastoveho obkladu,pod ktorou sa nachadza skrutka,ktora spaja obklad,zlozeny z dvoch dielov.Odskrutkoval skrutku.Cely kryt/respektive polovicu,pod ktorou sa filter nachadza/ odklipoval a vytiahol von.Vytiahol stary a vlozil novy filter.Kryt nasadil naspat,zaklipoval,zaskrutkoval...a hotovo.
Nabuduce to uz zvladne asi aj sam......
Nakolko som bol zvedavy,co stvaraju s mojim autom,"nasackoval" som sa im do dielne.
Vymena peloveho filtra...zalezitost asi 10 minut.
Mechanik dal stierace do kolmej polohy/vertikalne/.Vytiahol blendu v strede plastoveho obkladu,pod ktorou sa nachadza skrutka,ktora spaja obklad,zlozeny z dvoch dielov.Odskrutkoval skrutku.Cely kryt/respektive polovicu,pod ktorou sa filter nachadza/ odklipoval a vytiahol von.Vytiahol stary a vlozil novy filter.Kryt nasadil naspat,zaklipoval,zaskrutkoval...a hotovo.
Nabuduce to uz zvladne asi aj sam......
- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak přesně tak jak jsi napsal, tak i já jsem měnil pilový filtr, je to asi nejrychlejší způsob.... 

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- mar_tin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
mam taku otazku: mam focusa z rakuska a predchadzajuci majitel bol zrejme fajciar a niekde do vetrania strcil nejaky vyzivny osviezovac vzduchu
. ked pustim vetranie, tak sa v aute neda velmi dychat. rad by som sa toho smradu zbavil, ale neviem, kde by mohol byt ukryty zdroj... vybral som pelovy filter, ci nie je najaky aromaticky, ale filter je obyc. poradte niekto, kde mam este patrat...

Ford Focus 1.6, 74 kW, 2002, kombi, silver
-
- Test driver
- mar_tin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
klima to nie je (nemala by byt), je to smrad presne ako z osviezovaca. pozriem este pod palubovku, alebo na ventilator, ktory by mal byt za skrinkou spolujazdca. skor tpujem ten ventilator, lebo to smrdi aj ked pustim vzduch cez predne prieduchy. urcite tam nieco strcil, len neviem zatial kde. kazdopadne je to dooost brutal. ide ma z toho porazit.
Ford Focus 1.6, 74 kW, 2002, kombi, silver
- horvatm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Plastove kryty pri prednom skle
Tak panovia moji, pustil som sa do vymeny peloveho filtra, ako tak sa mi to podarilo, ale narazil som na to ze vsetky asi 4 uchytky plastovych krytov su odtrhnute, mozno predchadzajuci majitel sa posnazil, je to v hroznom stave, neviem co s tym, ci ich vymenit alebo nejako inac uchytit, medzi sklom a plastovym krytom je dost velka skara, voda zatial nevadi ale spati to, poradte co s tym robit.
(Ten prach na skle - na ulici neustale nieco prerabaju a hrozne prasia.)

1.8 TDDI Combi r.v 99, tmavočervená - GHIA
-
- Pokročilý
Re: Plastove kryty pri prednom skle
Já kryt provrtal a dal jsem tam vruty(černé na sádrokarton)., Drží to parádně a na první pohled si toho nevšimneš. Až vruty zreznou, tak je vyměním, možnáhorvatm píše:Tak panovia moji, pustil som sa do vymeny peloveho filtra, ako tak sa mi to podarilo, ale narazil som na to ze vsetky asi 4 uchytky plastovych krytov su odtrhnute, mozno predchadzajuci majitel sa posnazil, je to v hroznom stave, neviem co s tym, ci ich vymenit alebo nejako inac uchytit, medzi sklom a plastovym krytom je dost velka skara, voda zatial nevadi ale spati to, poradte co s tym robit.

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- hihi
- Zkušený