Pískanie skla pri sťahovaní a zaťahovaní
- madbugie
- Zkušený
Pískanie skla pri sťahovaní a zaťahovaní
no preliezol som tych 9 stran a nenasiel som, tak sa pytam...
predne okna mam v elektrike (kvoli klime ich aj tak moc nepouzivam), ale pri stahovani pripadne pri zatahovani sem tam akokeby zapiskaju zrejme o tie bocne gumy v rame alebo o tesniacu listu... robi to zhruba v polovici drahy tak na 5 cm a potom ked je okno skoro hore tiez tak na drahe 5 cm to piskne...
co s tym, niecim natriet ???
pripadne este podotazka je normalne ze sa zo sklom da hybat tak cca 5 mm horedole, ked je okno polostiahnute
predne okna mam v elektrike (kvoli klime ich aj tak moc nepouzivam), ale pri stahovani pripadne pri zatahovani sem tam akokeby zapiskaju zrejme o tie bocne gumy v rame alebo o tesniacu listu... robi to zhruba v polovici drahy tak na 5 cm a potom ked je okno skoro hore tiez tak na drahe 5 cm to piskne...
co s tym, niecim natriet ???
pripadne este podotazka je normalne ze sa zo sklom da hybat tak cca 5 mm horedole, ked je okno polostiahnute
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
Re: Pískanie skla pri sťahovaní a zaťahovaní
Zdravim Ta anndy2
Niekto to tu uz spominal,ze mu menili tie vodiace listy na zaruku a odvtedy to nepiska.Mazat to niecim?No neviem.
Vykyv okna je pri otvoreni normalny.

Niekto to tu uz spominal,ze mu menili tie vodiace listy na zaruku a odvtedy to nepiska.Mazat to niecim?No neviem.
Vykyv okna je pri otvoreni normalny.
- madbugie
- Zkušený
ahoj annndy3 dvakrat, ahoj annndy3 dvakrat 
tak sa na to vykaslem a ked pojdem na garancku za chvylu tak im to dopredu "nenapadne" spomeniem... uvidime ako sa k tomu postavia...

tak sa na to vykaslem a ked pojdem na garancku za chvylu tak im to dopredu "nenapadne" spomeniem... uvidime ako sa k tomu postavia...
+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
No akurat pred nimi to piskat nebude 

- Redmann
- Junior
Dnes som presne toto videl u kamarata na Galaxy. Soferovo okno pisak uplne hrozne pri stahovani. Auto ma uz po zaruke, v servise mu to vzdy natru grafitovym praskom a po chvili to vrzga znovu.
A Zirafak, to ozaj vrzga, ja nie som Andy4.
A Zirafak, to ozaj vrzga, ja nie som Andy4.

- Anndy
- Test driver
mne to tiez uz par krat povrzlo
(ale prvy krat iba). Predpokldam, ze nejaka spina. Ale to by ma nejako nesralo (kupodivu).
skor mi trosku (ale menej ako zbytok vzrgania) vadi, ak je okno (po)otvorene, tak pomerne dost drnci pri nerovnostiach - sice hrubsich, ale aj tak. Obe predne to robia.
Ale uz sa pomaly zmierujem, proste focus je focus.

skor mi trosku (ale menej ako zbytok vzrgania) vadi, ak je okno (po)otvorene, tak pomerne dost drnci pri nerovnostiach - sice hrubsich, ale aj tak. Obe predne to robia.
Ale uz sa pomaly zmierujem, proste focus je focus.
- madbugie
- Zkušený
no keby to bolo nejake nepostrehnutelne tak kaslem na to,... ale toto normalne piskne... prirovnal by som to k mysaciemu piskaniu
napada ma popri tom jedna vec... na vsetkych doterajsich autak, ked napr. na jesen su zarosene okna tak som stiahol hore dole a okno bolo zotrete...
no a tato lista co tam je aj ked sa tvari ze sa o sklo opiera tak aj ked zbehnem hore dolu tak mozno 1/3 okna zotrie zvysku sa ani nedotkne... to ma tiez trosku serka...
napada ma popri tom jedna vec... na vsetkych doterajsich autak, ked napr. na jesen su zarosene okna tak som stiahol hore dole a okno bolo zotrete...
no a tato lista co tam je aj ked sa tvari ze sa o sklo opiera tak aj ked zbehnem hore dolu tak mozno 1/3 okna zotrie zvysku sa ani nedotkne... to ma tiez trosku serka...
+ 100 fordích koníkov

- Redmann
- Junior
Mysie pisknutie? Tak to mas dobre. Kamosovi to zaznie akoby straka zaskrecala. Ozaj hnusny zvuk.
Inak to nezotretie okna pri spusteni mrzi aj mna, bol som na to dost zvyknuty, ze sa v dazdi takto dalo zotriet okno...
Inak to nezotretie okna pri spusteni mrzi aj mna, bol som na to dost zvyknuty, ze sa v dazdi takto dalo zotriet okno...
- madbugie
- Zkušený
poznatok z dnesneho rana - ked je auto "studene" tak to nepiska...
vyskusam po obede ked bude rozpalene... asi si to pre istotu natocim na videjko...
(to keby "naaaaaaaaaahodou" to v servise nepiskalo...)
vyskusam po obede ked bude rozpalene... asi si to pre istotu natocim na videjko...
(to keby "naaaaaaaaaahodou" to v servise nepiskalo...)
+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
cize to bude nejakym materialom - sa roztiahne a sucha/skre to.
- killerhammer
- Test driver
skus tam natriet (kvapnut) kusok glycerinu
setky gumene casti je dobre 1-2x do roka natriet glycerinom aby si guma zachovavala svoju prirodzenu pruznost a vlacnost aby proste nestarla
setky gumene casti je dobre 1-2x do roka natriet glycerinom aby si guma zachovavala svoju prirodzenu pruznost a vlacnost aby proste nestarla
- madbugie
- Zkušený
na gumu mam taky ten sprej od Turtle aj s UV ochranou (aj ked je to na kolesa ale sak guma ako guma) (a je to dost smyklave a odpudzuje to vodu)
len musim najprv prist na to ze odkial to ide...
nepozeral som to blizsie ale nie su tie tesnenia, tak akoby "chlpate"
kurna na starom favorite som nic nikde na ziadnej gume netento a 15 rokov to stieralo a nepiskalo jedna radost... a fordik este nema ani rok a piiiiiiiiiiiiiiiiiiiisk...
len musim najprv prist na to ze odkial to ide...
nepozeral som to blizsie ale nie su tie tesnenia, tak akoby "chlpate"
kurna na starom favorite som nic nikde na ziadnej gume netento a 15 rokov to stieralo a nepiskalo jedna radost... a fordik este nema ani rok a piiiiiiiiiiiiiiiiiiiisk...
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver
to neni dobry pripravok ten na pneu. ten ma ine vlastnosti.
urcite sa predavaju aj na gumu specialne pripravky ale najjednoduchsie je ist si to asi kupit do lekarne.
abo tam strekni kusok wd-cka ale to ti asi zasere okna
urcite sa predavaju aj na gumu specialne pripravky ale najjednoduchsie je ist si to asi kupit do lekarne.
abo tam strekni kusok wd-cka ale to ti asi zasere okna

- yuray
- Junior
toto robia predne okna aj mne, a uz aj v zavretom stave drncia...Anndy píše:skor mi trosku (ale menej ako zbytok vzrgania) vadi, ak je okno (po)otvorene, tak pomerne dost drnci pri nerovnostiach - sice hrubsich, ale aj tak. Obe predne to robia.

- funkatron
- Pokročilý
mne piskaju tiez obe okna a ked mam otvorene viac ako na polovicu, tak aj drncia
to drncanie je vraj normalne, ale to piskanie mi vadi...
co sa s tym da teda robit?
to drncanie je vraj normalne, ale to piskanie mi vadi...
co sa s tym da teda robit?
Ford S-Max Titanium X 2.0 TDCi 6/2010 120kW automat