turbo efekt
-
- Nováček
turbo efekt
Hojas, mám problém s turbem na Mondeu 2tdci 96kw myslel sem si, že když vyčistím regulaci turba a EGR ventil a sání na motoru od karbonu tak by to mělo jít výrazně poznat ,ale tedka stím jezdím ale moc velký tah motoru nevidím.....když dám za 1 a vytočím to přes 2500otáček tak necím skoro žádný tah u 2 taky žádná sláva u 3 je to už lepší u 4a 5 už nějakej tah cítím ale 200 stoho vytáhnu zachvilku ale vubec mě to nezařezává dosedaček .... myslím že ten výkon zdaleka neodpovídá na 96kw .......zdá se mi že to turbo nereaguje tak rychle na přidávání plynu .....takže turbo efekt a právě nevím jestli to má ford tak schválně protože u oktávek ty turba tahají výborně už od spodních otáček a na plyn reagují rychle....Poradte někdo předem díky .....
Ford Mondeo 2002 TDCI 96KW
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: turbo efekt
no , moja skusenost je taka ze moje tdci taha plynulo bez turbodiery. u oktavie po zoslapnuti plynu je chvilu nic a potom ta to zatlaci do sedacky. myslim ze u fordu to taha lepsie... vsetci vyrobcovia sa snazia zbavit turboefektu, lebo ten je nanic...
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- Rumcajs1
- Test driver
markussius: vím o čem mluvíš, já mám taky pocit že by mých 85 kw mělo táhnout lépe, ale nevím, s jiným dieselem nemám zkušenost
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Nováček
kurva ale co stím ..třeba to může být už špatným turbem ......
- ErikCartmen
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
u TDCi 100kw mám turboefekt minimální, opravdu jen zlomek času po přidání plynu a potom táhne plynule jako tank až do dalšího přeřazení. Jel jsem s Passatem 1.9TDi 96kw i z OII 103KW ale projev mého motoru mi příde značně kulturnější bez nepříjemných nakopnutí a dynamicky absolutně srovnatelný!
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
taktak eric, presne to som mal na mysli, tdci taha plynule a nekope tak ako tdi ale akceleracia je stejna...
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- SilverGhost
- Junior
Jen bych upřesnil, že ne všechny tdci a tdi se takto dají okomentovat.
-
- Nováček
No možná zkusím rozebrat soustavu turba ale ještě nevím jak..... jestli není někde ještě zanešený karbonem a jestli není kouslí nějaký ložisko nebo nějaká vrtulka vprdeli.....
- iggyrock
- Junior
Zkus nejdřív zkontrolovat hadice od turba do sání - moc rády praskají! Vlastní turbo bych nechal až nakonec. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
-
- Nováček
jj na ty hadice se podívám a ještě by mě zajímalo jak vypadá original turbo na Ford mondeo 2002 tdci 96kw pač to turbo co tam mám se mi nezdá je možný že bývylý majitel tam mohl strčit třeba slabší verzi jestli semu posral ten original .....potřeboval bych foto nemůžete někdo vyfotit???
- Rumcajs1
- Test driver
to markussisus: A nechtěl by jsi si do podpisu doplnit co máš za motor, rok a nějaký info o autě aby jsme věděli o co přesně se jedná?
-
- Nováček
-
- Nováček
Já jsem měl minulý týden tento probém:
Jel z Prahy na Moravu a natankoval jsem plnou nádrž v Průhonicích Benzina Verva Diesel. Normálně jsem jel až zhruba k Jihlavě a pak mi začal motor zlobit. Dělalo to to, že při přidání plynu auto velice pomalu akcelerovalo. Při 2000 otáčkách bylo cítit při sešlápnutí pedálu turbo, ale pak se to zase jako kdyby dusilo a táhlo to jako nějaká stará Felicie. Dotankoval jsem nádrž v Rousínově zase Verva Diesel, měl to teda tak 3 minuty zdechnutý a zase to samé. Vůbec žádná akcelerace. Při najetí na dálnici jsem chtěl předjet truck a v podstatě jsem zrychloval stejně jako on. Příšerný!!! Poté jsem přijel do Holešova, tam jsem byl tak 15 minut a potom zase všechno v pořádku, auto jede normálně. Nechápu to. Prvně jsem si myslel, že to mohlo být tou naftou, ale teď už je to zase normální. Nesetkal se s tím někdo? Mám z toho docela strach....
Jel z Prahy na Moravu a natankoval jsem plnou nádrž v Průhonicích Benzina Verva Diesel. Normálně jsem jel až zhruba k Jihlavě a pak mi začal motor zlobit. Dělalo to to, že při přidání plynu auto velice pomalu akcelerovalo. Při 2000 otáčkách bylo cítit při sešlápnutí pedálu turbo, ale pak se to zase jako kdyby dusilo a táhlo to jako nějaká stará Felicie. Dotankoval jsem nádrž v Rousínově zase Verva Diesel, měl to teda tak 3 minuty zdechnutý a zase to samé. Vůbec žádná akcelerace. Při najetí na dálnici jsem chtěl předjet truck a v podstatě jsem zrychloval stejně jako on. Příšerný!!! Poté jsem přijel do Holešova, tam jsem byl tak 15 minut a potom zase všechno v pořádku, auto jede normálně. Nechápu to. Prvně jsem si myslel, že to mohlo být tou naftou, ale teď už je to zase normální. Nesetkal se s tím někdo? Mám z toho docela strach....
Já jsem se setkal s něčím podobným.
Loni mi z ničeho nic na cestě do Itošky mondeo přestalo táhnout, zdálo se, že čím víc přidám plyn, tím menší tah mělo. Na volnoběh to byla pohoda, žádnej náznak toho, že by bylo něco špatně, turbo taky foukalo, ale prostě to nechtělo táhnout. Nevěděl jsem co s tím. Zezačátku se to po vypnutí a zapnutí motoru vytratilo, ale po nějakých třeba 20ti km se to stalo zase. To se postupně zhoršovalo a i po vypnutí motoru už to normálně neujelo ani 2 km a přestávalo to táhnout. Bylo to jako by to padlo do nějakýho nouzáku nebo co. Nemohl jsem předjet ani blbou škodovku 120 a když, tak sjem potřeboval hodně dlouhou rovinku. Do kopce jsem musel dokonce podřazovat abych ho vyjel.
Byl jsem na diagnostice a ta neukázala nic, nikdo nic nevěděl, až mi kámoš řekl, že na náklaďáku se mu to stalo taky a že vyměnili palivovej filtr a bylo to v pohodě. Tak jsem filtr vyměnil taky a jako mávnutím proutku to zmizelo a od tý doby auto jede tak jak má, už to bude přes půl roku.
Ale neříkám že je to zrovna tohle, třeba můžeš mít problém s něčím jiným. Kdy jsi měl měněnej palivák??
Loni mi z ničeho nic na cestě do Itošky mondeo přestalo táhnout, zdálo se, že čím víc přidám plyn, tím menší tah mělo. Na volnoběh to byla pohoda, žádnej náznak toho, že by bylo něco špatně, turbo taky foukalo, ale prostě to nechtělo táhnout. Nevěděl jsem co s tím. Zezačátku se to po vypnutí a zapnutí motoru vytratilo, ale po nějakých třeba 20ti km se to stalo zase. To se postupně zhoršovalo a i po vypnutí motoru už to normálně neujelo ani 2 km a přestávalo to táhnout. Bylo to jako by to padlo do nějakýho nouzáku nebo co. Nemohl jsem předjet ani blbou škodovku 120 a když, tak sjem potřeboval hodně dlouhou rovinku. Do kopce jsem musel dokonce podřazovat abych ho vyjel.
Byl jsem na diagnostice a ta neukázala nic, nikdo nic nevěděl, až mi kámoš řekl, že na náklaďáku se mu to stalo taky a že vyměnili palivovej filtr a bylo to v pohodě. Tak jsem filtr vyměnil taky a jako mávnutím proutku to zmizelo a od tý doby auto jede tak jak má, už to bude přes půl roku.
Ale neříkám že je to zrovna tohle, třeba můžeš mít problém s něčím jiným. Kdy jsi měl měněnej palivák??
-
- Nováček
rumcajs1:Tak to je zajímavé! No abych pravdu řekl, tak jsem měnil palivový filtr 10.3.2009 a mám najeto od té doby jen 5000km. Toho 10.3. jsem tam dával origo Delphi filtr. Je to záhada. Týden zatím klid. Uvidíme. Za 14 dnů jedu zase delší štreku - do Prahy a zpět na Moravu (600km), tak uvidíme. Ale je fakt, že mám asi stejný problém jako ty - vůbec to tehdy nechtělo jet. Snad se to nebude zhoršovat, či opakovat. To by se asi špatně hledalo. Ten filtr asi tím pádem nepřipadá v úvahu, co? 

Mondeo, 2.2 Tdci 114kW, kombi, r.v. 10/05, Titanium X