Začal brblat výfuk :-(
- FocusCombi
- Nováček
Začal brblat výfuk :-(
Mám dotaz včera mi z ničeho nic začal brblat vejfuk hned někde za motorem vpředu, kompenzátor se mi zdá OK, připadá mi to jako by to bylo někde u parohů(svodů) pod tím šus plechem a tak se chci zeptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost, abych popřípadě měl trošku náskok než to pujdu rozebrat.
díky moc za každou radu.

-
- Test driver
Re: Začal brblat výfuk :-(
Nemuže to byt pletenec? V servise mi řekli, že ho mam špatný a až se rozpadne začne hučet, tak jestlito není ono.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mam aktualne (od predvcera) rovnaky problem. Je to deravy pletenec/vlnovec. Uz dlhsie bol hrdzavy a drzalo to len vnutro ale zrejme prasklo uz aj to. V pondelok volam do servisu a pojde na vymenu.
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Don
- Junior
Já jsem měl prasklé svody v místě, kde se spojují čtyři trubky od hlavy válců do jedné trubky. Musel jsem dát jiné, protože se v tomto místě nedá dost dobře svářet. Cena nových přes 6000 Kč, na vrakáči, můj případ, 1500 Kč. Pokud máš prasklý vlnovec, tak ten se dá vyříznout a navařit místo něj nový, který koupíš v jakékoliv prodejně ND.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic
- FocusCombi
- Nováček
Děkuji všem....je to pletenec.....hned ze strany za motorem....ve středu jsem se s autem konečně dostal na jámu a příští čtvrtek jedu ke známýmu na navaření nového....
ješte jen jaký má být rozměr?? dle mých odhadů by tam měl jít bezproblémů 50x230mm jelikož trubka výfuku je cca 48mm a dlouhý je 225mm.

- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Rozmery su tu: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... it=vlnovec
Inak mne ho tiez tento tyzden menili. Vyslo to dokopy na 58 eur ...
Inak mne ho tiez tento tyzden menili. Vyslo to dokopy na 58 eur ...
- FocusCombi
- Nováček
Tk už mám tké vyměněno..ale objevil se problem v tom ze pokud jedu a dosahnu 3000 otacek tk mi zacne neco v predu na vejfuku rincet......to pred vymenou nedelalo
výfuk ale nefouka nikde...stredak a koncak je novej...tk nwim cim to muze byt.....je to neprijemnej zvuk.....s roustocima otackama se zvysuje jeho sila rinceni...

-
- Nováček
drnčení výfuku takovej divnej plechovej zvuk by mohl dělat rosypanej katalyzator.ale nechci tě strašit.
- FocusCombi
- Nováček
Ne kat to neni....je to od ty vymeny pletence a zjistil jsem ze to dela samotnej pletenec pri urcitejch otackach.....njn neni nad original.....marvys píše:drnčení výfuku takovej divnej plechovej zvuk by mohl dělat rosypanej katalyzator.ale nechci tě strašit.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ak je dobre privareny tak nemoze drncat ... podla mna to bude skor nieco ine
Mne po vymene pletenca zacal trochu rezonovat zadny tlmic. Zvonku vyzera ako novy ale pri vymene pletenca sa po vyfuku pri demontazi buchalo kladivom cize zvnutra mohla opadat hrdza a teraz tam robi neplechu ...

- FocusCombi
- Nováček
maxo111 píše:Ak je dobre privareny tak nemoze drncat ... podla mna to bude skor nieco ineMne po vymene pletenca zacal trochu rezonovat zadny tlmic. Zvonku vyzera ako novy ale pri vymene pletenca sa po vyfuku pri demontazi buchalo kladivom cize zvnutra mohla opadat hrdza a teraz tam robi neplechu ...
me rikal znamej, co to delal ze takhle se mu to stalo uz na 3focusich a vzdycky 1,6ka benzin...u jednoho ze 2x vymenil celej vejfuk(novy-od ruznejch vyrobcu), tky myslel ze je to treba uvolnena pricka nebo tak) a delalo to porad......je to ale divny no uz sem si na to zvykl dulezity je ze zvenci to nikde neni ocouzeny..tkze to nefouka..najel sem s tim uz 800km a tak si na to zacinam pomalu zvykat....hlavni je ze spotreba zustava nizka....
-
- Nováček
je fakt že ten zadní tlumič při sešlápnutí plynu vydává někdy docela zajimavej takovej brutálně rezonujicí zvuk.jako když je ve vnitř rozsypanej ale zvenku je v pohodě.známýmu na fokusu drnčeli ty plechy kolem vejfukovýho potrubí.ale nic extrémního.
-
- Junior
A dělalo mu to nějaký problémy? Mě se asi taky rozpadla nějaká přepážka v tlumiči a při volnoběhu (jinak jsem to poslechnout nemohl) mi výfuk cinká. Tak hledám, co mě čeká... Dík.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, čím svařujete výfuky? Autogenem nebo COčkem? Mám k dispozici autogen, tak se ptám abych zbytečně nesháněl CO. 

Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Škoda Octavia Combi L&K 1.8T RS Look - solidní svezení
Ford Focus 1.4
Renault 25
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Je tu někdo kdo si pletenec navařoval sám?Pepi píše:Chlapi, čím svařujete výfuky? Autogenem nebo COčkem? Mám k dispozici autogen, tak se ptám abych zbytečně nesháněl CO.

Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25