klepanie kolies

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
JCH760310

klepanie kolies

Příspěvek od JCH760310 » 03.05.2009 22:00

Zdravim Vas.

Po prezuti pneu zo zimnych 14" 185/65 na letne 15" 195/60 ( predne som hodil na prednu napravu a naopak - letne pneu nie su nove, dezen 4-5 mm) sa mi ozyva v rozmedzi rychlosti 40-55 km/h pravidelne klepanie od prednej napravy (nie je to kovovy zvuk, mam pocit ako keby to bolo pneumatikami). Buchanie sa pri zimnych pneu neprejavovalo. Siel som do pneuservisu, 15" kolesa som dal vyvazit. Pretoze problem stale pretrvava, buduci vikend by som mal ist na geometriu.
Co mam robit dalej, ak mi aj po geometrii bude problem pretrvavat, prosim?

Dakujem za odpovede.

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: klepanie kolies

Příspěvek od Palec4 » 04.05.2009 07:33

Mozno by si mohol mat krive elektrony...skusil si prehodit poradie kolies?
ak nie este ti urco niekto poradi :wink:
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

driver_pepa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: klepanie kolies

Příspěvek od driver_pepa » 05.05.2009 08:40

Zdravím všechny,

mám stejný problém. Koupil jsem použité liťáky, nechal je vyvážit a s radostí vyrazil kola otestovat. Když jsem po chvilce sundal nohu z plynu, ztuhl mi úsměv na tváři. :( Od kol či zpodvozku se začalo ozývat dost nepříjemné hlasité klepání. :evil: Pod plynem to nedělá, ale jakmile sundám nohu z pedálu, mám pocit ze se mi auto každou chvíli rozpadne. Tak jsem postupně měnil každé kolo zpátky na plech. Intenzita klepání se snižovala, až když bylo auto zpátky komplet na zimních, klepání přestalo. :| Na STK jsem byl před 3 dny (ješte na plechových kolech) a vše bylo ok, bez závady.
Když jsem měl kola sundané, všiml jsem si že kotouče jsou naprosto volné - visí jen na čelistech (žádné pojistné šrouby). Nicméně to by přeci při řádném dotažení kola nemělo vadit. Máte někdo další podobnou zkušenost nebo napadá vás kde by mohl být problém?
Vzhledem k tomu že jsem v koncích a liťáků se vzdát nechci, plánuji zajet do autorizovného servisu s nadějí, že si budou vědět rady.

díky
Ford Focus 1999 Trend 1.8 16V 115k

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“