Kúpa Ford Focus v Summit Motors Slovakia Zlaté piesky_2009
- alokk
- Nováček
Kúpa Ford Focus v Summit Motors Slovakia Zlaté piesky_2009
Zdravím všetkých. Chystám sa kúpiť Ford Focus, po dlhom hladaní toho pravého zatiaľ padla voľba na Ford Focus 1.8 TDCi (85/116 PS) Titanium. Automobil sa nachádza v spoločnosti Summit Motors Slovakia, spol. s r. o. Tuhovská 9 (Zlaté piesky), 831 07 Bratislava. Po prečítaní viacero kritických reakcií na túto spoločnosť, konkréte servis, začínam ich trošku spochybňovať. Ale auto sa mi veľmi páči, a na 80% som rozhodnutý že ho vezmem. Poraďte mi, ak to auto nekupovať tak prečo, ak ho kúpim budem mať na neho záruku?, nakoľko sa jedná o roč. 2/2008, čo zo servisom?, musím navštevovať iba servis Summit Motors v BA?, (čo tak TT). UŽ JE MOJE, 

Naposledy upravil(a) alokk dne 29.12.2009 17:38, celkem upraveno 4 x.
Ford Focus II facelift 2/2008 titanium avalon 1,8 TDCi 85kW/115PS GALERIA
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kúpa Ford Focus v Summit Motors Slovakia Zlaté piasky_2009
ahoj , tak nejdriv vitej mezi nami .
k tvemu vyberu , servis muzes delat kde chces neni nutne jezdit do servisu kde jsi to koupil , focus vypada dobre vybava dostacujici , dvouzonova klima , vytapene celni okno . nevim jak se ted pohybujou ceny na slovensku ale podle nemecka bych si typnul ze cena je odpovidajici . jen bych si zkontroloval servisku jestli je tam udelany zaznam kolem 20000km , aby ti nepadla zaruka na korozi .
osobne tento servis neznam ale pokud je to autorizovany tak by asi nemel byt s tim autem problem protoze v nemecku a rakousku , kdyz neco prodava autorizovany servis tak to je vzdy to nejlepsi ( ale taky nejdrazsi ) .
k tvemu vyberu , servis muzes delat kde chces neni nutne jezdit do servisu kde jsi to koupil , focus vypada dobre vybava dostacujici , dvouzonova klima , vytapene celni okno . nevim jak se ted pohybujou ceny na slovensku ale podle nemecka bych si typnul ze cena je odpovidajici . jen bych si zkontroloval servisku jestli je tam udelany zaznam kolem 20000km , aby ti nepadla zaruka na korozi .
osobne tento servis neznam ale pokud je to autorizovany tak by asi nemel byt s tim autem problem protoze v nemecku a rakousku , kdyz neco prodava autorizovany servis tak to je vzdy to nejlepsi ( ale taky nejdrazsi ) .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
Re: Kúpa Ford Focus v Summit Motors Slovakia Zlaté piesky_2009
Auto vypada dobre,vybava vyborna,cena myslim velmi slusna.Rozhodol si sa spravne a vitaj
Presne,ako pise Foki.Kupa auta nieje zaroven nutenim k povinnemu servisovaniu u predajcu.Treba len kvoli zaruke servisovat v hocktorom autorizovanom.Z vlastnej skusenosti sa odporucam vyhnut aj Trnave a naopak odporucam Ford Kois,aj ked treba za servisom absolvovat pomerne dlhu cestu.
Zaruka na karoseriu,ktoru spomina Foki sa u Focusa 2 vykonava podla servisnej knizky/aspon podla mojej/ kazde 2 roky,ale pre istotu by som to u predajcu este "cekol"

Presne,ako pise Foki.Kupa auta nieje zaroven nutenim k povinnemu servisovaniu u predajcu.Treba len kvoli zaruke servisovat v hocktorom autorizovanom.Z vlastnej skusenosti sa odporucam vyhnut aj Trnave a naopak odporucam Ford Kois,aj ked treba za servisom absolvovat pomerne dlhu cestu.
Zaruka na karoseriu,ktoru spomina Foki sa u Focusa 2 vykonava podla servisnej knizky/aspon podla mojej/ kazde 2 roky,ale pre istotu by som to u predajcu este "cekol"
-
- Nováček
Ahoj,
neviem ci ti to pomoze, ale u nich som kupoval aj ja, niekedy januar-februar. Auto malo najazdene cca 29t km nieco cez rok pouzivania (este v zaruke, pouzivane zamestnancami summit-u) Tiez som cital o ich servise a ich sluzbach ale riskol som to;)
Samotna kupa prebehla v poriadku predavajuci bol velmi ochotny a trpezlivy!! (no bodaj by ne;))
Snad len nepocitali s tym, ze auto si budem chciet hned aj odniest. Ale nebol to problem a stihlo sa vsetko a za cca 5hod som bol na ceste domov v "novom" fofiku.
Technicak mi potom dodatocne poslali kurierom v termine ako sa dohodlo (+/- den;))
Prajem prijemny nakup:P
btw. auto je naozaj pekne;)
neviem ci ti to pomoze, ale u nich som kupoval aj ja, niekedy januar-februar. Auto malo najazdene cca 29t km nieco cez rok pouzivania (este v zaruke, pouzivane zamestnancami summit-u) Tiez som cital o ich servise a ich sluzbach ale riskol som to;)
Samotna kupa prebehla v poriadku predavajuci bol velmi ochotny a trpezlivy!! (no bodaj by ne;))
Snad len nepocitali s tym, ze auto si budem chciet hned aj odniest. Ale nebol to problem a stihlo sa vsetko a za cca 5hod som bol na ceste domov v "novom" fofiku.
Technicak mi potom dodatocne poslali kurierom v termine ako sa dohodlo (+/- den;))
Prajem prijemny nakup:P
btw. auto je naozaj pekne;)
- Anndy
- Test driver
Ja nemám zle skúsenosti s nimi. Kupoval som tam auto minulý august. Tak isto som ho tam servisoval a urobili mi to veľmi pekne.
Oficiálna záruka je 2 roky v sr. Ale v cr, at je možné si v dvojročnej lehote kúpiť predĺženie záruky, ktoré by malo byť akceptovateľné aj v sr.
Akho chceš, kľudne ho kup.
Oficiálna záruka je 2 roky v sr. Ale v cr, at je možné si v dvojročnej lehote kúpiť predĺženie záruky, ktoré by malo byť akceptovateľné aj v sr.
Akho chceš, kľudne ho kup.
-
- Nováček
ahojte
tak pridam skusenost z summit motors otec tam kupil min piatok t.j. 14.5.2009 novy ford focus kombi 1.6 16v v akciovej ponuke champion 16alu , tempomat, cd, abs esp ebd a neviem co vsetko. hned po prebrati som si ale vsimol auto nema ESP ani EBD ( dal som si u ineho predajcu spravit vypis vybavi podla VIN ) zatial co vsetko je zapisane v TP , je na fakture aj dokonca preberacom protokole ako sucast vybavi ESP KOD 641 napr, dalsie prekvapenie bolo ked som sa pozrel preventivne na poistkovy skrinku cela je popisana slovencinou a dake znaky a samozrejme chyba zakryvaci kobercek, nefunguje tempomat , neslo osvetlenie interieru vnutorne u vodica. tot zatial z tyzden stareho auta za takmer 500tis skk dnes sa ide auto reklamovat a nech dodaju do auta co predali a napravia co nefunguje.
tak pridam skusenost z summit motors otec tam kupil min piatok t.j. 14.5.2009 novy ford focus kombi 1.6 16v v akciovej ponuke champion 16alu , tempomat, cd, abs esp ebd a neviem co vsetko. hned po prebrati som si ale vsimol auto nema ESP ani EBD ( dal som si u ineho predajcu spravit vypis vybavi podla VIN ) zatial co vsetko je zapisane v TP , je na fakture aj dokonca preberacom protokole ako sucast vybavi ESP KOD 641 napr, dalsie prekvapenie bolo ked som sa pozrel preventivne na poistkovy skrinku cela je popisana slovencinou a dake znaky a samozrejme chyba zakryvaci kobercek, nefunguje tempomat , neslo osvetlenie interieru vnutorne u vodica. tot zatial z tyzden stareho auta za takmer 500tis skk dnes sa ide auto reklamovat a nech dodaju do auta co predali a napravia co nefunguje.
- killerhammer
- Test driver
summit motors ojazdene auta su z ich vykupu. oni vykupuju fordy v slusnom stave (bud na protiucet ked kupujes novy ford alebo aj klasicke malo jazdene) a predavaju.
navyse davaju vlastnu zaruku tusim 24 mesiacov, takze nakupovat tam je podla mna dost bez rizika.
summit je vlastne importer fordu na slovensku, tam v BA na tuhovskej sidli najvacsia predajna, najvacsi salon, najvacsi servis, lizingovka a vykup vozidiel pre znacku ford
navyse davaju vlastnu zaruku tusim 24 mesiacov, takze nakupovat tam je podla mna dost bez rizika.
summit je vlastne importer fordu na slovensku, tam v BA na tuhovskej sidli najvacsia predajna, najvacsi salon, najvacsi servis, lizingovka a vykup vozidiel pre znacku ford

- killerhammer
- Test driver
tak to Vam budu musiet to auto vymenit ?karco píše:ahojte
tak pridam skusenost z summit motors otec tam kupil min piatok t.j. 14.5.2009 novy ford focus kombi 1.6 16v v akciovej ponuke champion 16alu , tempomat, cd, abs esp ebd a neviem co vsetko. hned po prebrati som si ale vsimol auto nema ESP ani EBD

esp/ebd sa neda do auta domontovat alebo sa mylim ?
- Redmann
- Junior
Ja som kupoval pred rokom. Sluzby ak si to spatne spominam boli v pohode, ale auto servisujem v Banovciach u Koisa, kvoli pozitivnym hodnoteniam na tomto fore. A kvoli negativnym na servis v Summite tiez tu. 
Auto som kupoval ako nove, zatial bez problemov, absolutne spokojny, kazdym dnom viac a viac. Len ten vykon, keby bol vacsi...
Ale mam aj negativnu prihodu so Summitom, manzelkina teta tam kupovala Fiestu, doobjednavala si tam Construct, kvoli ktoremu musela cakat tyzden (!!) navyse aj ked bolo auto na sklade. Ked si ho prisla prevziat, pri predvadzacke ona zistila, ze Construct ZABUDLI namontovat. Takze isla zasa elektrickou domov a musela prist zasa o TYZDEN pre auto este raz. :-/

Auto som kupoval ako nove, zatial bez problemov, absolutne spokojny, kazdym dnom viac a viac. Len ten vykon, keby bol vacsi...

Ale mam aj negativnu prihodu so Summitom, manzelkina teta tam kupovala Fiestu, doobjednavala si tam Construct, kvoli ktoremu musela cakat tyzden (!!) navyse aj ked bolo auto na sklade. Ked si ho prisla prevziat, pri predvadzacke ona zistila, ze Construct ZABUDLI namontovat. Takze isla zasa elektrickou domov a musela prist zasa o TYZDEN pre auto este raz. :-/
-
- Nováček
KH: Karcoov otec tam podla textu prispevku kupoval fungel nove auto. Ze mu predali bez prvkov vybavenia, ktore mal na fakture, preberacom protokole, je zarazajuce. Na druhej strane, ked kupujuci chce ESP, tak jeho pritomnost je oznacena popisom na tlacidle na stredovej konzole.
- Forfoc
- Pokročilý
U nového Focuse, žádné tlačítko ESP na středové konzoli není. To zda má či nemá ESP, zjistí v menu počítače, kde je i nabídka zapnout či vypnout ESP. Kdyby auto nebylo systémem ESP vybaveno, nebude v nabídce počítače ani tato možnost (zap. vyp. ESP). To že by auto nemělo ESP není snad ani možné, vždyť nyní už maj všechny modely i na Slovensku ESP.Dirk píše:KH: Karcoov otec tam podla textu prispevku kupoval fungel nove auto. Ze mu predali bez prvkov vybavenia, ktore mal na fakture, preberacom protokole, je zarazajuce. Na druhej strane, ked kupujuci chce ESP, tak jeho pritomnost je oznacena popisom na tlacidle na stredovej konzole.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 22.05.2009 18:35, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ak sa nemylim, tak Fofo po FL ma ESP vypinac integrovany do palubneho pocitaca a teda na stredovej konzole nie je ziaden vypinac. Vypinac na konzole maju len STcka... 

Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- killerhammer
- Test driver
ja som to pochopilDirk píše:KH: Karcoov otec tam podla textu prispevku kupoval fungel nove auto. Ze mu predali bez prvkov vybavenia, ktore mal na fakture, preberacom protokole, je zarazajuce. Na druhej strane, ked kupujuci chce ESP, tak jeho pritomnost je oznacena popisom na tlacidle na stredovej konzole.
hned som kukol na web stranku fordu na tu akciu championX wagon
a to auto musi mat ESP (bez ESP po FL sa uz ani nepredava na slovensku).
keby nie, musia mu ho vymenit pretoze dostal nejaky iny kus

-
- Nováček
Tak uz sa vypina v menu PC? Zas viem o daco viac.
- Anndy
- Test driver
Dirk: odporúčam prečítať manual, tam je viac takých celkom zaujímavých veci