No, asi bys chtěl slyšet, že je to bezva a že je to v pohodě. Nemám tolik informací o tom autě jako ty a nakonec to budeš muset rozhodnout sám. Koupě ojetého auta má vždycky svá úskalí, i když dovoz z Německa a ještě přes autorizovaného dealera by měl být zárukou seriózního jednání. Větší obavy bych měl z tuzemských autobazarů. Ideální by bylo se na na auto osobně podívat nejlépe s někým, kdo tomu rozumí.
Tohle jsi tady ale můžeš přečíst na každé stránce alespoň dvakrát.
Kromě toho sis na radu nevybral toho pravého, já jsem auto kupoval víceméně naslepo, důvěřoval jsem českému dovozci, na kterého jsem měl dobré reference (více jak 10 let na trhu). Auto jsem viděl na fotkách na serveru mobile.de. Informace o stavu jsem měl jen od prodejce po telefonu. Přesto jsem do toho šel. Chlapi od dovozce volali z Německa, že auto projeli a že je v pořádku. Tak jsem dal souhlas a oni ho naložili a přivezli (ze Saarlouis). Auto bylo opravdu v dobrém stavu, jen mělo chycený lemy dveří (o tom mě dovozce předem informoval). To se stalo skoro před dvěma lety, korozi se mi podařilo reklamovat (LZ dveře výměna, ostatní oprava) a najel jsem s ním skoro 40 tisíc km bez poruchy a jsem v podstatě spokojený majitel FoFo. Od prodejce jsem dostal protokol z německé STK (TÜV Rheinland Group), v kupní smlouvě byly uvedeny ujeté km. Jestli ujeté km jsou pravé nebo ne jsem neřešil, jen předpokládám, že pokud jsem uspěl s reklamací u Fordu, tak historii auta asi trochu prověřovali.
To ale není důležité, auto jezdí, koroze momentálně není, olej se neztrácí, nikde nic neklepe, všechno funguje a tak si svého Focuska jen užívám. Doufám, že ještě chvíli mi to vydrží
Víc ti k tomu asi neřeknu, možná jsem měl jen štěstí, možná je to normální průběh. Každopádně ti přeju dobrý výběr, alespoň takový, jako jsem měl já.