nova FIESTA alebo ojazdeny FOCUSII?

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
wargi
Nováček
Nováček

nova FIESTA alebo ojazdeny FOCUSII?

Příspěvek od wargi » 26.01.2009 22:17

Ahojte vsetci,

rad by som Vas poprosil o radu resp o nazor.

Povodne som planoval kupit ojazdene auto len, ze cim viac som cital vsemozne clanky a fora na tuto temu, tym som z toho dostal vacsi strach. Problem je aj v tom, ze nepoznam ziadneho mechanika alebo jemu podobne skuseneho cloveka ktory by mohol ist to auto kupovat spolu so mnou a zhodnotit ho po technickej stranke ( ja osobne si na to netrufam)

Ale potom to prislo - Nova Fiesta (uprimne do tej doby som netusil co je laska na prvy pohlad :D )
Momentalne som objednany na testovaciu jazdu. Ceny u nas na Slovenksu su bezkonkurence vysoke :evil: (neriesim preco to tak je)
Takze auto chcem(chcel) kupit v CR resp PL preto si vybavujem hypoteku aby som mal hotovost...
Dnes rano som zacal hladat predajcov aby som mohol im zaslat mail so ziadostou o cenovu ponuku v tom som nasiel nasledovne

http://www.fordamb.cz/index.php?sec=men ... Ojete_vozy

http://www.autoin.cz/index.php?pager=3& ... Cprovedeni

Laska nelaska podla mna by to nebol az taky risk kupit ojazdene auto od "normalneho" predajcu teda to riziko by mohlo byt nizsie (teoreticky), alebo nie? Nemate niekto skusenosti s tymito predajnami? a ako by ste sa rozhodli vy?

Dakujem za hoc jaky nazor resp pomoc pri vyrieseni tejto dilemy :roll:
btw. mam zaujem o benzinovy motor v oboch pripadoch nakolko vacsinu casu auto bude v meste...(fiesta 1.25 60k resp Focus 1.4i)

wlk
Junior
Junior

Re: nova FIESTA alebo ojazdeny FOCUSII?

Příspěvek od wlk » 26.01.2009 22:26

mám zkušenost s auto in,focuse mám od nich taky z bazaru a vše OK.
A co se týče tvýho dilema, tak skoč do FOFO, protože fiesta je zoufale malá a vzhledem k tomu, že ho bereš na úvěr na pár let, tak bys za chvíli brečel, jak je fiesta malá apod...můžu osobně srovnávat protože můj otec má FIestu 2007 a je to opravdu suto do města-malý, všude se vlezeš, spotřeba v pohodě, akcelerace dostačující. ale na město. Jak vyjedeš na dálnici tak je to utrpení, protože je to skokan, sedíš tam jak na kočáru-hrozně vysoko, uvnitř je to takový malý, cítil jsem se tam stísněně a o akceleraci nemůže být řeč a když zaplneš klimu, tak už vůbec...samo záleží na motorizaci, já srovnávám fiesta 1,3 a focus 1,6. Tak teď si to přeber :mrgreen:
Focus combi II Trend 11/2006 1,6 74kw https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =97&t=7888
Obrázek

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 26.01.2009 22:28

ále ta nová fiesta je taková fešanda!!!! 8)
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 26.01.2009 22:31

wlk:ale fiesta 2007 a fiesta 2008 maju spoločný len ten nazov :wink:

wargi:počkaj si na testovaciu jazdu a ak aj prvý sex bude taky ako laska na prvy pohlad, tak ju ber :wink:

wlk
Junior
Junior

Příspěvek od wlk » 26.01.2009 22:32

je krásná, ale je to MALÝ :mrgreen: beru to podle sebe, focus je už teď pro mě tak tak....ale každej kombíka nepotřebuje k životu, chápu :)
Focus combi II Trend 11/2006 1,6 74kw https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =97&t=7888
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 26.01.2009 22:36

řekl bych, že srovnáváš co srovnat nejde. na co to budeš potřebovat, kde budeš jezdit, kolik lidí budeš vozit,.....
nová ochcávka v kombajnu nebo ojetá Audi q7. co by jsi si vzal a proč? :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

wargi
Nováček
Nováček

Příspěvek od wargi » 26.01.2009 22:50

Skubi: auto bude hlavne vyuzite v meste. Max leto resp vikendy dlhsie cesty (dovolenka).
Rodinu este nemam takze mne by stacila aj 3-dverova verzia - ale od priatelky to mam zakazane :roll:
Preto si myslim, ze ta fiesta(1,25) by mi stacila ale vela ludi mi vravi, ze neskor mi zacne chybat vykon...a podobne...ze budem narocnejsi...

wlk
Junior
Junior

Příspěvek od wlk » 26.01.2009 22:58

Wargi: tak se svez někde v bazaru focusem, pak si projeď novou fiestu-to už jsi objednaný a uvidíš sám co ti padne do ruky a chytne za srdce. Samozřejmě nezjistíš vše, ale určitě to napoví.
Obrázek

wargi
Nováček
Nováček

Příspěvek od wargi » 26.01.2009 23:06

wlk: ak by som sa rozhodol pre Focus co asi aj tak bude, ako je to v tom auto IN. Ide mi o to ci su seriozny, ake jednanie maju a ci su tie poskytnbute udaje pravdive konkretne tie najazdene km... Kvoli vzdialenosti by som rad siel na isototu, ze ked pridem, tak aj nieco odnesiem :) nerad by som ostal na mieste sklamany

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 27.01.2009 06:58

wargi píše:Preto si myslim, ze ta fiesta(1,25) by mi stacila ale vela ludi mi vravi, ze neskor mi zacne chybat vykon...a podobne...ze budem narocnejsi...
to urcite budes! preto by som osobne, ked uz Focus, nebral 1.4, ale aspon 1.6.. 1.4 je dost leniva, kolega v praci ho ma a lutuje ze zobral tu motorizaciu..
ale zase, nove je nove.. ja, kedze sa v autach vobec nevyznam, by som si netrufol sam kupovat auto z bazaru.. ked uz, tak od nejakeho znameno, alebo od Fokiho :) to je istota
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 27.01.2009 07:19

presne to som chcel napisat. Ked sa bojis kupit auto v bazari, tak sa skontaktuj s Fokim (odtialto z fora) a snad ti najde nieco, coho sa nebudes bat.

Osobne si myslim, ze auta velkosti Fiesta patria skor do ruk zaciatocnikov, zien alebo ked clovek jazdi po preplnenych uzkych ulickach niekde v centre. Odvezies sa s tym samozrejme aj na dlhsie trasy, ale tam sa taketo auto uz neciti dobre.
Urcite by som isiel do Focusa a este k tomu ked ides brat auto na uver, tak to je jasna vec. Teda pokial mas kde zabezpecit poriadny servis, co ti tu my v pohode poradime, kam ist.
Motorizacia 1.4 je dobra tak do Fiesty, na Focus si zober nieco vacsie. Bude to mat aj vacsiu spotrebu, ale never vsetkym hram na ciselka. 1.4 bude veeelmi slaba, 1.6 je asi tak minimum na to, aby si auto netrapil (predsa len to je uz vacsie a tazsie auto).

Takze vyber si radsej Focus 1.6, kontaktuj Fokiho, urcite ti nieco ponukne a az ked by on nemal tak to skus v bazari.

PS: Nechcem tu robit Fokimu reklamu, len uvazujem podla informacii, ktore mam k dispozicii :wink:
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 27.01.2009 07:47

Řeknu ti to takhle, když ti bude stačit velikostně Fiesta, pak nic neřeš a běž do ní. Je nová a určo budeš mít s ní méně problémů než s FoFo. Já měl Fiesta r.v. 1998 a loni sem ji prodával neb sem potřeboval větší-ted mám FoFoII novou, ale kdyby byla větší tak sem u ní zůstal. Ale počkej na zkušebku a pak uvidíš. Ale dle mého je skoro vždy lepší nový než starý.
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 27.01.2009 07:58

tazko radit,lebo sa jedna o kategoriou rozdielne auta.prevez sa na oboch a co ti viac sadne.
panther7...neviem,ako moze vediet,ze bude mat s jazdenkou viac problemov ako s novym.Fiesta je predsa len uplne novy model a tam clovek nikdy nevie,co sa poserie.Ak kupi jazdenku Focusa od niekoho,kto sa o neho s laskou staral,moze byt spokojnejsi,ako s novym.

wargi
Nováček
Nováček

Příspěvek od wargi » 27.01.2009 08:31

Zirafak: tiez to tak vnimam, kludne sa moze stat, ze aj ta fiesta je (bude) "problemova" predsa len je to nove auto a zatial je to tazko odhadnut.
Ten focus co by som zobral tak len od tych pradjcov vyssie spomenutych pride mi to bezpecnejsie :)

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 27.01.2009 08:38

Ja zdielam nazor s mehturtom...

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“