Bouchání v motoru
-
- Nováček
Bouchání v motoru
Mám problém zničeho nic mi začalo silně bouchat v motoru nepoznal jsem při jízdě žádny rozdíl kromě nepříjemného a hlasitého zvuku. Na druhý den když jsem chtěl jet do servisu tak jsem nastartoval a jel asi 1 km a naráz mi tam zarachotilo a motor zhasl. Nevíte někdo co by s tím mohlo být? Odtáhl jsem to do opravny a čekám až se na to podívají. Sami to odhaduji že se pokřivily ventilky nebo něco podobného. Tak nevím největší obavy mám kolik bude stát oprava!!! Pokud se vám něco takového stalo nebo tušíte či víte co by to mohlo být tak mi napíšte. Díky Ljuk
Ford Focus 1.8 TDDi Kombi Ghia r.v 1999
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bouchání v motoru
no bylo tam dost oleje ? to vypada jako by se to pridrelo a ten konec - asi ze vyletla ojnice blokem ven . pokud se tohle stalo tak bude bud za starterem nebo zezadu za vyfukem dira do bloku . (stane se to na 4tem valci )
pokud by se to potkalo , tak jsou to ventily ale to by to nebylo predtím hlucne .
pokud to bude motor tak pocitej 15-25t motor + prace + treba nove rozvody ,olej ,fitry
pokud by se to potkalo , tak jsou to ventily ale to by to nebylo predtím hlucne .
pokud to bude motor tak pocitej 15-25t motor + prace + treba nove rozvody ,olej ,fitry
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Foki dnes se mi ozvaly ze servisu a máš naprostou pravdu vyletěla ojnice přes blok ven. Auto mám 1 rok a 2 měsíce o auto jsem se staral velmi dobře ja osobně jsem tam dal originál ford olej z autorizovaného servisu Ford ale nevím jak se staral předchozí majitel. Neporadil bys mi kde bych mohl sehnat tento motor. A dá se poznat stav motoru koupeného např. autovrakoviště či inzerát? Nerad bych se opět spálil. Dík Ljuk
-
- Nováček
Jo a jště mám jeden dotaz ve velkém techničáku mám napsaný typ motoru 1.8 endura di C9DC je nějaký rozdíl když jsem našel na internetu typ 1.8 endura di C9DA - myslím hlavně kompatibilitu. Jestli by tam šel namontovat. Dík Ljuk
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
namontovat tam pujde akorat budes mit problem na technicke
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
poznat se to nedaLjuk píše:Foki dnes se mi ozvaly ze servisu a máš naprostou pravdu vyletěla ojnice přes blok ven. Auto mám 1 rok a 2 měsíce o auto jsem se staral velmi dobře ja osobně jsem tam dal originál ford olej z autorizovaného servisu Ford ale nevím jak se staral předchozí majitel. Neporadil bys mi kde bych mohl sehnat tento motor. A dá se poznat stav motoru koupeného např. autovrakoviště či inzerát? Nerad bych se opět spálil. Dík Ljuk
bud jsi mel promacklou vanu a salo to malo oleje nebo ti zacala odchazet olejova pumpa . to jsou duvody te zavady
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Tak sehnal jsem si ojetý motor který ma najeto "38 600" v dnešní době kdo ví cena motoru je 20 000 kč + práce 6 000 kč + olej, filtr, nové rozvody. tak doufám že všechno bude O.K . Jak to bude všechno v provozu tak se ozvu držte mi palce.
-
- Nováček
každopádně tohle nejsou normální závady, které by se staly z ničeho nic..
pokud vyletěla ojnice, protože se přetrhla, tak to muselo mlátit už dlouho předtím, vůle na ojničním oku se neudělá tak rychle, a zvětšuje se pomalu, až do fatálního konce, na ulicích je slyšet jezdit dost aut s mlátícíma motorama a ojnice jim při jízdě z bloku nevyskakují...
pokud byla promáčklá vana nebo odešlo čerpadlo, musela svítit kontrolka mazání.
motor, o který bylo dobře pečováno, zněl dobře a neměl podivné projevy jako olej ve výfuku, neodchází náhle.
pokud vyletěla ojnice, protože se přetrhla, tak to muselo mlátit už dlouho předtím, vůle na ojničním oku se neudělá tak rychle, a zvětšuje se pomalu, až do fatálního konce, na ulicích je slyšet jezdit dost aut s mlátícíma motorama a ojnice jim při jízdě z bloku nevyskakují...
pokud byla promáčklá vana nebo odešlo čerpadlo, musela svítit kontrolka mazání.
motor, o který bylo dobře pečováno, zněl dobře a neměl podivné projevy jako olej ve výfuku, neodchází náhle.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
-
- Nováček
a u vyndaného motoru se dá změřit komprese, nejlépe pokud je i s převodovkou, ale nevím jestli to jsou na vrakáči ochotni dělat.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
-
- Nováček
Pravidelne klepani v motoru
Koupil sem si Fofíka pred dvema mesici r.v. 99 podle tachometru nalitano
100000 km.
po koupi samozrejme vymena oleju, baterky a mustku u altiku a jelo se
najel sem 2000 km a vcera mi zacalo klepat v motoru a to dost brutalne http://www.sysoft.org/minterier.wav .
tak dnes do servisu a motor ven
volali mi ze v oleji mam spony at dojedu.
Kdyz sem ty "spony" videl tak sem myslel ze mne vomejou. 2cm dlouhe a pripadaly mi jak vystylka loziska. Tak uvidime co se z toho vyvine.
100000 km.
po koupi samozrejme vymena oleju, baterky a mustku u altiku a jelo se

najel sem 2000 km a vcera mi zacalo klepat v motoru a to dost brutalne http://www.sysoft.org/minterier.wav .
tak dnes do servisu a motor ven
volali mi ze v oleji mam spony at dojedu.
Kdyz sem ty "spony" videl tak sem myslel ze mne vomejou. 2cm dlouhe a pripadaly mi jak vystylka loziska. Tak uvidime co se z toho vyvine.
FoFo 1.8 TDDi zelenáč
- hihi
- Zkušený
Mam stejne auto. Muj mechanik ho pritahl pred lety z Nemecka s cca 35tis km. Byla serviska, servisni znamky po aute. Dalo se tomu navic i verit. Koupil jsem ho ve 110tis. Nijak moc nejezdim, pouze rodinne vylety a mam dneska 172 tisic. Tim chci rict, ze 100tis. je pravdepodobne stocene a neni divu, ze v oleji je, co tam je. Lidi se o to, co chteji "dobre" prodat moc nestaraji. Btw: cerpadlo mam nove... Ja bych hoodne rychle skouknul vyrobni cislo a prohledal zdejsi diskuse.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pravidelne klepani v motoru
hm nekdo si koupi diesel aby najel 800km mesicne .sysoft píše:Koupil sem si Fofíka pred dvema mesici r.v. 99 podle tachometru nalitano
100000 km.

ty bazarnici si nedaji pokoj a nedaji

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- viperk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:

Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust

-
- Nováček
tak shanim motor. v servisu se jen zasmali ze to ma najeto minimalne 1x tolik a navic uz se pisty potkaly s ventily
bylo to lozisko na 4tem valci. jen nevim jak tezke je najit motor s oznacenim C9DC co mam v technicaku. pripadne jak velky je to problem kdyz sezenu nejaky jiny co tam taky bude "pasovat"
update:
tak motor sem sehnal na vrakaci. zitra tam jedu s mechanikem kde mam odstavene auto. za holy motor chcou 15000 bez DPH a servis si za demontaz a rozebrani motoru uz uctuje cca 8000 tak uvidim na kolik se to vysplha
od koupe auta sem najel 2000km je nejaky realna sance dostat nejaky "prispevek" od autobazaru kde jsem auto poridil ? v paragrafech se nevyznam ale snad by to nejak slo. neresil nekdo neco podobneho ?

update:
tak motor sem sehnal na vrakaci. zitra tam jedu s mechanikem kde mam odstavene auto. za holy motor chcou 15000 bez DPH a servis si za demontaz a rozebrani motoru uz uctuje cca 8000 tak uvidim na kolik se to vysplha

od koupe auta sem najel 2000km je nejaky realna sance dostat nejaky "prispevek" od autobazaru kde jsem auto poridil ? v paragrafech se nevyznam ale snad by to nejak slo. neresil nekdo neco podobneho ?
FoFo 1.8 TDDi zelenáč
- hihi
- Zkušený
Každopádně bych býval auto okamžitě vzal, odtáhl do bazaru a reklamoval skryté vady.
Rozhodně se to dá udělat i teď. Byť to bude veliký problém (domluva, právník, soud, ostré lokty... - na netu je toho spousta).
IMHO jakýkoliv zásah do něj v servisu (mimo odborné posouzení stavu) však znamená, že "jste si to způsobil sám". Bohužel, diesel 10let starý se 100kkm je prostě blbost (viz. Foki).... Ta koupě byla na pováženou. K tomu je bohužel dobré rovnou přičíst čerpadlo, možná turbo, vstřiky (nevím, kolik to dělá, typnu 50k). Možná se podívat po jiném autě....
Rozhodně se to dá udělat i teď. Byť to bude veliký problém (domluva, právník, soud, ostré lokty... - na netu je toho spousta).
IMHO jakýkoliv zásah do něj v servisu (mimo odborné posouzení stavu) však znamená, že "jste si to způsobil sám". Bohužel, diesel 10let starý se 100kkm je prostě blbost (viz. Foki).... Ta koupě byla na pováženou. K tomu je bohužel dobré rovnou přičíst čerpadlo, možná turbo, vstřiky (nevím, kolik to dělá, typnu 50k). Možná se podívat po jiném autě....
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW