Střešní nosiče lyží - rada
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Střešní nosiče lyží - rada
mám Alu příčníky s T drážkou a sháním držák na lyže - poraďte jaké (osobní zkušenost výtána)
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Střešní nosiče lyží - rada
hergot tak co je? tady nikdo nejezdí na hory lyžovat nebo co?

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ale jistě jezdí.Proto nesedí na prdeli u počítače a nepíšou...
Každopádně bych doporučil značkový,který tu T drážku podporuje.Osobně jsem si ověřil ,že kompatibilita těchto systémů je velký komfort a značky jako Thule apod.to mají zmáknuté na jedničku.Pokud na ty hory pojedeš jednou za rok,za dva,tak pak bych sáhnul po nějakém za pár korun z aukra.Hodně záleží na četnosti používání.
Nebo pak rovnou jít do rakve,která má výhodu v možnosti použití i při letní dovolené...

Každopádně bych doporučil značkový,který tu T drážku podporuje.Osobně jsem si ověřil ,že kompatibilita těchto systémů je velký komfort a značky jako Thule apod.to mají zmáknuté na jedničku.Pokud na ty hory pojedeš jednou za rok,za dva,tak pak bych sáhnul po nějakém za pár korun z aukra.Hodně záleží na četnosti používání.
Nebo pak rovnou jít do rakve,která má výhodu v možnosti použití i při letní dovolené...
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
na hory jezdím jednou dvakrát za měsíc, no ale tenhle týden když to klapne tak v pátek pojedu znova, páč sem byl v pondělí na severáku
takže mě spíš zajímal konkrétní model a typ, s tou rakví to není blbej nápad ale na ty lyže spíš ty držáky

takže mě spíš zajímal konkrétní model a typ, s tou rakví to není blbej nápad ale na ty lyže spíš ty držáky

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přímo typ držáků neporadím,protože mám tu rakev.V rakvi máš úchyty a ty lyže krásně stahneš k sobě,aby nejezdily...
Jinak při tom držáku bych požadoval zamykání(to je bez debat,zvlášť v ČR),pozor na počet lyží,které budeš převážet.A osobně bych šáhnul po značce thule nebo o něco levnější,ale české....hakr.Víc nevím....
Jinak při tom držáku bych požadoval zamykání(to je bez debat,zvlášť v ČR),pozor na počet lyží,které budeš převážet.A osobně bych šáhnul po značce thule nebo o něco levnější,ale české....hakr.Víc nevím....

- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mě se samozřejmě ty THULE líbí víc ale ten HAKR je o polovic i víc lacinější, ale mám problém že mám lyže poměrně hodně široký a vysoký díky carve podložkám (lyže jsou fischer RADAR RC)takže jedině vázáním nahoru a vedle sebe 

- KubaU
- Junior
Thule má určitě i zvýšený typ držáku, právě pro vyšší vázání.
- ondora
- Nováček
můžu doporučit thule-snadná montáž a obsluha, na stránkách je to dobře popsaný a mají velký výběr.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak asi vyhraje box
opravdu móóóc se mi líbí THULE Ocean 500-700 ale téééén ranééééc 

- racetiger
- Junior
Kup si rakev,vozit lyze na strese v drzakach je spatny(prasecina) trpi vazani i skluznice
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ranééééc to je,ale za kvalitu se platí.Já mám 200 oceana a to uchycení pomocí těch čelistí.Sranda na minutu.Když si představim,že bych to měl chytat těma U třmenama.Dej pokoj!Já jsem za tuto investici rád.A vydrží mi hodně dlouho!!! 

- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jak je ten Ocean 200 dlouhej a širokej? já se koukal po Ocean 500, jo a co si za něj dal?

- truman
- Nováček
Nosič ještě nemám, ale uvažuju o něm.Neví někdo jaký typ se hodí na FoFo2 hatchback

- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ja mam komplet HAKR priecniky aj nosic lyzi v alu prevedeni. Montaz rychla jednoducha zamykanie tam je. Vyslo to o dost menej nez thule a pritom je to skoro to iste (viacery povedali ze to hark okopiroval od thule) Je to na 6 lyzi ale carvinovich 6 sa tam asi narvat neda zatial som mal najviac 2 boardy a 2 pary lyzi. Daju sa tam dokupit aj zvysovacie podlozky. Ja mam skor problem s boardami lebo vacina vazani je tak ze su polozene (dotykaju sa) tym kovovym na strechu. Tak to zatial riesim tak ze dam naspodok lyze a na to boardy.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no snad se tady něco dovíme a budem zkušenější, já sem zatím na vážkách mezi Boxem a držáky, nejdříve jsem chtěl držáky no ale teď?!truman píše:Nosič ještě nemám, ale uvažuju o něm.Neví někdo jaký typ se hodí na FoFo2 hatchback![]()