focus mi naříká
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
focus mi naříká
ahoj. mám takovej problém se zvukem u focuse. Když jedu v určité rychlosti cca 30-40km/hod, ozve se pazvuk. Těžko se to popisuje, není to nic ostrého, neklepe to spíše mi to připadá jko když někdo naříká. Nemá to vliv na otáčky, ani na nerovnosti, ani na to jestli zatáčím. začalo mi to dělat až dneska. Prostě se rozjedu ,zařadím dvojku, rozjedu se a najednou to na chvilku zakňučí a přestane. Dám za tři a pokud to trochu zpomali tak to ještě kňukne. když zpomaluju tak to taky v určité rychlosti kňukne.
je to prostě jenom v určité rychlosti. cca30-40km/h.
je to prostě jenom v určité rychlosti. cca30-40km/h.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: focus mi naříká
ještě jsem chtěl dodat, že ten zvuk není při brždění, přejetí nerovnosti, otáčení ani při rozjezdu. Je to jen při určité rychlosti. Nemá to ani vliv na to, jestli je auto studený nebo se zahřeje. od pedálu to taky není. Není to žádné praskání, lámání, cinkání, cvrkot, klepot, pískot. Je to jako když to zakňučí. Pořádně se to nedá ani definovat, odkut ten zvuk pochází. Mě to připadá, že to je ze zadu, a přítelkině, která sedí vedle, říká, že to je ze předu. Tak nevím.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ještě pro info, mám 1,6 benzín r.v 1999.
Děkuji za pomoc při hledání závady.
Děkuji za pomoc při hledání závady.
- big_bart
- Zkušený
Co treba brzdove desticky, maji na sobe rezonacni plisek, kdyz ji mas opotrebenou, tak zacne rezovnovat, popripade piskat. Nedela to samozrejme porad, ale obcas, kdyz priprzdis, kdyz nejak natocis kolo atd. Muzes jezdit treba 20 km a nepoznas to a treba na 100m ti to bude delat porad. 

FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - prodáno
FF 3dv., 1.6 16V, rv. 1999 - prodáno
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - ukradeno
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
při brzdění to nedělá a je jedno, zda jedu rovně, nebo zatáčím.
upřímně řečeno ani nevím, zda to je někde na podvozku. napadá mě převodovka. no nevím
upřímně řečeno ani nevím, zda to je někde na podvozku. napadá mě převodovka. no nevím
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Nekňučí ti tam třeba kočka?
Ne dělám si srandu, ale u nás se fakt stává, že kočky na parkovišti lezou i do motoru, protože odtud sálá teplo, ale pochybuju, že by tam vydržela tak dlouho
Co třeba ložisko? Když je to závislý jenom na rychlosti. Dál teoreticky něco kolem spojky nebo setrvačník. Jen moje tipy
Nejspíš to ale bude jenom nějaká prkotina, jak bývá zvykem

Co třeba ložisko? Když je to závislý jenom na rychlosti. Dál teoreticky něco kolem spojky nebo setrvačník. Jen moje tipy

Nejspíš to ale bude jenom nějaká prkotina, jak bývá zvykem
ST150
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no kočka to bohužel není. ten zvuk se objeví jen v jednom momentě. když jedu pomalu nebo rychle tak je to v pohodě, ale jakmile jedu určitou rychlostí tak se to ozve. stačí zrychlit, nebo zpomalit a je zase ticho.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ale jinak ten zvuk tu kočku i připomíná.
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
A závisí to spíš na rychlosti nebo na otáčkách?? Mě minulá 1.6 dělala to, že na trojku a při cca 2200 otáčkách, když jsem jen lechtal plyn, tak něco začalo dost vysokym tónem pískat, ale bylo to slyšet jen při otevřenym okýnku a šlo jasně od motoru. Bylo to prý buď spojkový ložisko nebo prasklý svody či jiná část výfuku, ale už jsem to nestačil vyřešit 

ST150
- Ahmed
- Test driver
Může ti prokluzovat klínový řemen nebo to pak může dělat třeba ložisko alternátoru nebo nějaké kladky...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
takže jsem se na to podival znovu a malá oprava. ten zvuk vychází od motoru, takže jsem asi na špatné rubrice.
Ten zvuk vychází od motoru. Pořádně jsem to zahřál a přestalo to. Je to závislé na otáčkách při cca 2000otáčkách. když jsem nechal trochu vychladnou motor, tak už se to neozvalo. možná kdyby se to nechalo pořádně vychladnout. No zkusím to později. A jak říkám, ten zvuk je jako když kńůčí kočka.
Ten zvuk vychází od motoru. Pořádně jsem to zahřál a přestalo to. Je to závislé na otáčkách při cca 2000otáčkách. když jsem nechal trochu vychladnou motor, tak už se to neozvalo. možná kdyby se to nechalo pořádně vychladnout. No zkusím to později. A jak říkám, ten zvuk je jako když kńůčí kočka.
- Marko
- Nováček
Nemas nahodou namiesto konskych sil v aute kocici
.
Falosne sanie vzduchu? Iba tip.

Falosne sanie vzduchu? Iba tip.
Mondeo 2.0 TDCi 110 kW prepnute na 132 kW, 2015 Titanium, Deep impact blue.
Fiesta 1.4 71 kW, 2012 red
Bolo:
Focus, 1,8 TDCi 74kW, 2003, atollgreenmetalic
Orion 1.6 D
Fiesta 1.4 71 kW, 2012 red
Bolo:
Focus, 1,8 TDCi 74kW, 2003, atollgreenmetalic
Orion 1.6 D
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jak to myslíš falešné sání? odkud? promiň, ale v motoru se až tak neviznám. s motorkou bych si poradil, ale s autem se teprve seznamuji.
- Damon
- Test driver
Vzhledem k výboji a skoku z podvozku k motoru a zároveň i přání Honzy přesunuto do motoru- 

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
-
- Nováček
nazdar ja se domnivam ze ti to dela kladka jeto ta co je pridelana na krytu pod kterym je rozvodovy remen ne ta zadni sponovaci