naklápění světel - motůrek
- Luky77
- Nováček
naklápění světel - motůrek
Ahoj lidičky,
nevíte někdo jaký je rozdíl mezi třídrátovým a čtyřdrátovým motůrkem pro naklápění světel, ev. jestli by u toho čtyřdrátového nešly použít jen tři dráty, aby fungoval jako ten třídrátový? Jedná se mi fofo2, kde u původních světel byl právě ten třídrátový a u nových xenonů je čtyřdrátový. Kdyby někdo uměl schéma zapojení těch motůrků, byl bych mu vděčnej. Díky moc
nevíte někdo jaký je rozdíl mezi třídrátovým a čtyřdrátovým motůrkem pro naklápění světel, ev. jestli by u toho čtyřdrátového nešly použít jen tři dráty, aby fungoval jako ten třídrátový? Jedná se mi fofo2, kde u původních světel byl právě ten třídrátový a u nových xenonů je čtyřdrátový. Kdyby někdo uměl schéma zapojení těch motůrků, byl bych mu vděčnej. Díky moc
FoFo II, 1.6 TDCI, 80kW, 2007, kombi
- Ahmed
- Test driver
Re: naklápění světel - motůrek
Rozdíl bude zřejmě v tom, že xenony musí mít automatické naklápění...
- Luky77
- Nováček
jj, to tak nějak vím, ale to zapojení je problém. Dneska jsem se s tím pěkně popral a nakonec nacpal starý třídrátový motůrky do nových xenonových světel - byl to boj, ale stálo to za to!
Nicméně to zapojení čtyřdrátovýho motůrku by se mi fakt hodilo.

- poldi
- Nováček
To, zapojení ti nedám, ale zkušenost.
Před pár dny jsem asi dělěl totéž co ty.
Problém je vtom, že v xenonech je jenom motůrek bez ovládání. Ovládání naklápění provádí řídící jednotka, proto tam jsou čtyři dráty.
V obyčejných světlech je motůrek i s ovládáním v jednom, proto tam jsou tři dráty.
Taky jsem se pokoušel zapojit ovládání xenonů na ruční ovládání , ale nesehnal jsem motůrky, které bych napasoval do světel. Jestli se ti to povedlo tak to sem napiš, moc by mě to zajímalo.
Před pár dny jsem asi dělěl totéž co ty.
Problém je vtom, že v xenonech je jenom motůrek bez ovládání. Ovládání naklápění provádí řídící jednotka, proto tam jsou čtyři dráty.
V obyčejných světlech je motůrek i s ovládáním v jednom, proto tam jsou tři dráty.
Taky jsem se pokoušel zapojit ovládání xenonů na ruční ovládání , ale nesehnal jsem motůrky, které bych napasoval do světel. Jestli se ti to povedlo tak to sem napiš, moc by mě to zajímalo.
- Luky77
- Nováček
Tak nakonec jsem to tenkrát vyřešil tak, že jsem vyndal motůrky ze starých světel a napasoval je do nových. Znamenalo to, krom předrátování světla, zvětšení kuličky a prodloužení výsuvné tyčky. Teď jsem max. spokojený 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Poldi zeptej se v práci Lariho, on ti řekne jak na to teď řeší tenhle rébus a má to už pořešený 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
do doby nez te zastavi policajtiLuky77 píše: Teď jsem max. spokojený
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Jezek
- Nováček
Do obyčejných H7 se dávají analogové motůrky , kde jsou odpory zapojené do můstku, Jeden z nich je potenciometr v kabině a druhý potenciometr je na hřídeli motůrku. Rozvážením můstku potakem v kabině se motůrek dá do pohybu až se odpory znova srovnají. Tyhle motůrky nepotřebují žádnou řídící jednotku.
Do Xenonů a dražších světel se dávají krokové motorky, které potřebují externí řídící jednotku. a nemůžou pracovat samostatně.Jednomu impulsu odpovídá definované natočení. Počtem impulsů se pak motůrek otočí o definovaný úhel a rotační pohyb se převede do linearního.problém je že tohle levnější řešení použité u motůrků do aut je jen inkrementální tzn. nenese v sobě informaci o poloze. Pak se musí po zapnutí světel zkalibrovat. Najít počátek a zajet do původní nastavené polohy.
Do Xenonů a dražších světel se dávají krokové motorky, které potřebují externí řídící jednotku. a nemůžou pracovat samostatně.Jednomu impulsu odpovídá definované natočení. Počtem impulsů se pak motůrek otočí o definovaný úhel a rotační pohyb se převede do linearního.problém je že tohle levnější řešení použité u motůrků do aut je jen inkrementální tzn. nenese v sobě informaci o poloze. Pak se musí po zapnutí světel zkalibrovat. Najít počátek a zajet do původní nastavené polohy.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jen se zeptám jak to má tvůj brácha zapojený, vždyť taky nemá origo xena né ? lepší to takhle poladit jak vůbecfoki píše:do doby nez te zastavi policajtiLuky77 píše: Teď jsem max. spokojený

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Luky77
- Nováček
to foki: vím, že to není úplně košér, ale rozhodně jsem na tom podstatně líp, než nějací střelci, co si montují HID sady do klasických parabol (potom je to teprve to správné oslnění).
Já mám origo xenon světla ford s dodělanými ostřiky. Policajti to poznají jen podle vypínače světel, jehož součástí je manuální naklápění. Nevím jestli jsou tak fundovaný, aby tohle poznali
.
Já mám origo xenon světla ford s dodělanými ostřiky. Policajti to poznají jen podle vypínače světel, jehož součástí je manuální naklápění. Nevím jestli jsou tak fundovaný, aby tohle poznali

- Luky77
- Nováček
to jezek: díky za vyčerpávající info. moudrej z toho úplně nejsem, ale rozhodně jsem z toho pochopil, že ty motůrky z xenonů můžu zahodit, protože je ve svým autě nerozchodím 

- P2M
- Junior
Na kolik tě vyšly ty ostřiky?
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
- ULTIMATE
- Nováček
Tak jsem zjistil, že mi nejdou motorky ve světlech, nevíte náhodou někdo která k nim patří pojistka?díky.Martin
C-MAX 1.6 TDCI 80kw r.v.2004

- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Dají se motůrky od světel vyřadit, aniž by se něco rozbilo? Dejme tomu, že zapnu světla, nechám je nastavit na centrální polohu a motorky deaktivuji. Šlo by to? Nechce se mi to moc zkoušet, abych něco nerozbil, nicméně mi vadí, že se motůrkům dosti zkracuje životnost neustálým svícením. Díky
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ty mas xenony ?Bowie77 píše:Dají se motůrky od světel vyřadit, aniž by se něco rozbilo? Dejme tomu, že zapnu světla, nechám je nastavit na centrální polohu a motorky deaktivuji. Šlo by to? Nechce se mi to moc zkoušet, abych něco nerozbil, nicméně mi vadí, že se motůrkům dosti zkracuje životnost neustálým svícením. Díky
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé