sháňka motoru na FoFo II 1,6 TDCi 66 KW
-
- Nováček
sháňka motoru na FoFo II 1,6 TDCi 66 KW
Ahoj všem, mám rok FoFo II combi 1,6 TDCi, provoz 10 /05 od Eurodieselu z Jihlavy. Po peti mesich nstaly prvni problemy zadrelo se turbo, natrikrat ho menili a ted to vyvrcholilo.. V sobotu jsem jel z Jihlavy po D1 do brna a asi 30 kilaku pred Brnem se rozsvitila kontrolka oleje. strasne prselo a bal jsem se zastavit v odstavnem pruhu, tak jsem si rekl, ze až to pujde zastavim. P chvili se ozval rachot a strasne hrceni a drnceni. zastavil jsem a z auta zacal tect olej. Musel jsem volat odtahovku. myslel jsem, ze zas odeslo to turbo uz poctvrte, ale...A ted to nehorsi - v autoriz. servise Tipa Ford zjistili, ze motor je na sracku - vyletela ojnice a v motoru je dira - je na odpis. rekli mi, ze podle nich byl motor nacaty spatnou udrzbou nez jsem ho loni v listopadu koupil u Eurodieselu - v servise maji podezreni, ze razitka v nemeckem technicaku, ktera jsou tam peclive po 20 tisicich jak ma byt, jsou jen tŕazitka, ale olej nemusel byt meneny..Motor pry byl velmi opotrebeny - pri vymene turba, ktere se dvakrat okamzite zadrelo (jak jsem tu psal)totiz zjistili totalne ucpane sitko karbonem, coz pry dokazuje, ze motor nebyl OK a proto se turbo i kdyz fungl novy vzdycky hned znovu zadrelo. Radi mi, abych si sehnal soudniho znalce, ktery rozebere motor a zjisti, jestli to bylo tim zanedbanim udrzby, taky radi, abych podle tech razitek v TK sehnal ty dva nemecke servisy a vyzadal si faktury, co tam bylo v ramci te prohlidky meneny, jestli tam vubec menili olej nebo jen dali razitko..Kazdopadne uz neverim eurodieselu a jejich sloganu proverene vozy. Volal jesm tam a zadal kompemzaci, rekli, ze mam prinest veschny papiry od oprav /vymena oleje, opravy turba a nafotit ten motor. Ja jim pohrozil medializaci, novy motor stoji sto litru a ted je auto, za ktery jsem pred rokem dal 280 tisíc neprodejny..nezbyva mi, nez zacit zjistovat a shanet motor nekde na vrakovistich z bouracek, nevite nekdo o nejakem - potrebuju motor rok v. od 2004 Duratorq 1,6 TDCi (DV)66 kW. Budu rad za kazdou pomoc, diky! kdyby mel nekdo konkr. nabidku na neco pouzitelneho nebo typy na nejake vrakace treba specialky na ford, pisnete prosim na soukr. email nebo volejte na 725 573 275, díky vsem!
-
- Junior
Re: sháňka motoru na FoFo II 1,6 TDCi 66 KW
Když jsem od Fokiho kupoval auto,tak jsme se bavili i o Eurodieslu.I Foki vyjadřoval pochybnosti,jak je možný,že prodávají podle nich auta ve špičkovým stavu,ale za ceny nižší než se dají sehnat v Německu
Buď to musí být opravený bouračky nebo je v tom něco jinýho(závadnýho).Taky jsem jednu dobu silně uvažoval o autě od nich,ale naštěstí jsem si to rozmyslel.Být tebou,tak zavolám Fokimu,jestli neví o nějakým motoru.Za zeptání nic nedáš 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
trans-beskyd: to drzim pesti, nejdrive jsi to zkusil spravne po dobrem s kompenzaci, pokud ti technik potvrdil, ze byla zanedbavana udrzba a neplatna razitka a prodejce se k tomu otoci zady, sel bych za pravnikem

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To je ale prasárna
Pokud prodejce nebude souhlasit se zaplacením kompenzace, tak bez soudního znalce se neobejdeš. Preferoval bych ale první možnost - přitlačit jim nůž na krk

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
Ahoj všichni, díky za odezvu. To, ze porucha vznikla zanedbanou udrzbou v minulosti mi ale rekli servisaci per huba, nikdo krome soudniho znalce to na papir neda a na to v eurodiselu spolehaji..musim pres pravnika zjistit, jestli se ma smysl do toho vube poustet, bude to chtit dalsi prachy a hlavne spoutu cas, coz kvuli praci vubec nemam. anebo jestli nebude lepsi, se na to vykaslat a sehnat z bouracky motor treba za dvacku. PS: Fokiho jsem kontaktoval, pokusi se neco sehnat. Kdyby kdokoliv z vas o necem vedel, budu rad. 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono bude tezke dokazt ze v dobe prodeje byl ten motor nacaty , protoze nikdo si myslim nedokaze urcit jak dlouho muze trvat nejake opotrebeni- myslim tim jestli treba kdyz si bude motor brat olej a ty budes jezdit bez oleje a on se zacne tim nadmerne vydirat a pak treba zaklepe kdezto u normalne mazaneho motoru to opotrebeni a vydreni bude dlouhodobejší -- u galaxy je na vicku nadrze samolepka ze se ma kazdých 1000km kontrolovat olej takze asi o tom vedi , proto to tam je .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je z razitek citelne, kde konkretne byly servisni prohlidky provedeny, tak bych se spojil s pravnikem a udelal si vylet do Nemecka ... Uprimne pochybuju, ze by Ford v Nemecku neco naschval zanedbaval ... Spis hadam, ze razitka jsou podvrh. Pak je to vec falsovani dokumentu k autu ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

-
- Zkušený
jj tak to je síla
ale pokud nemáš známého právníka tak tě to bude stát spoustu prachů a není jistý jestli bys něco vysoudil i když je jasný že to jsou šmejdi

ale pokud nemáš známého právníka tak tě to bude stát spoustu prachů a není jistý jestli bys něco vysoudil i když je jasný že to jsou šmejdi

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
-
- Nováček
Ty německé servisy jsou v servisce dva oba z Magdeburku, čísla tam jsou, takže to budu ověřovat po telefonu a přes fax, stryc vladne skvele nemcinou, takze ho zaangazuju, jsem na to zvedavy. na tech fakturach by melo byt vsechno, co s tim delali, kdyz nebudou, tak je to jasný..
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom napiš co na to říkali ti Němci.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nejak mi to neseditrans-beskyd píše:Ty německé servisy jsou v servisce dva oba z Magdeburku,
jejich reklamni slogan :
Naše společnost se již řadu let zabývá dovozem výhradně zánovních a předváděcích vozů značky FORD. Pečlivým výběrem těch nejlepších vozů se řadíme mezi absolutní špičku v České Republice. Naším hlavním dodavatelem vozů Ford je jedna z největších německých společností FORD WERKE GERMANY KÖLN.
ze by byl magdeburg predmesti kolina ?

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Uvidime, co řeknou v těch salonech, je to celý podivný, na internetu jsem ty autosalony našel. Ale v Kolině to neni..
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
On ma snad nekdo evropskeho Forda odnekud odjinud? Nemyslim tim montazni zavody, Ford Werke AG Koeln am Rhein je sidlo spolecnosti ...foki píše:Naším hlavním dodavatelem vozů Ford je jedna z největších německých společností FORD WERKE GERMANY KÖLN
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer

- tomason
- Test driver
Jo ze Španělska 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
V servisu mi řekli, že kromě motoru musim vyměnit i spojku a setrvacnik a tak se cena splha vys. Motor zatim nikde nemuzu sehnat, obvolal jsem asi deset autovrakovist Ford, nekde nemuzou sehnat, nekde se zeptaji, bude to asi nadlouho, asi zacnu zjistovat spis za kolik odkoupi to auto tak jak je se spatnym motorem..Je to v prr..