Zdravím,
nevím, jestli je to poklesem teploty nebo se to prostě objevilo, ale po nastartování studeného auta se mi při jízdě pod plynem ozývá v autě nepříjemný zvuk. Takové slyšitelné dch,dch,dch,dch,dch s frekvencí cca. 2Hz. Když zvednu na plynu nohu a přestanu akcelerovat, popř. táhnout auto motorem, tak to ustane. Po cca. 5 -10 km, kdy se zřejmě problémová komponenta zařeje, tak to dá pokoj. Při roztočení motoru na neutrálu to nedělá. Dělá to při všech rychlostech. BTW, posledně mi přišlo, že první cca kilometr to bylo celkem dobrý, pak to trochu zesílilo a ve po ohřátí zase zmizelo. Netušíte někdo, co by to mohlo být? Převodovka - ohřátý olej stichne??? Když je motor teplý, tak je to OK i po např. hodinové odstávce auta.
Dík.
Zvýšená hlučnost studeného motoru v záběru
-
- Junior
Zvýšená hlučnost studeného motoru v záběru
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvýšená hlučnost studeného motoru v záběru
U dieslů je normální, že při studeném motoru maj víc traktoroidní chod, než za tepla. Se studenym motorem neni dobrý trápit ho a šlapat mu na krk. Motor se zahřeje na provozní teplotu po cca 10 minutách jízdy.
- oyapparov
- Nováček
Manzelka ma Fiat, ale benzin, tak kdyz to nastartuje rano, taky je hluchnejsi a dela dhr, dhr, dhr jako traktor. Na servisu jsem to rekl, tak me ten mech nabidl zaradit do prohlidky kontrolu motoru - dalsich 1 000Kc jen za diagnostiku!. Nastesti prijimaci technik byl ochotnejsi a poradil ze zatim je to zbytecny, je to normalny, ze pokud se nenaskoci a neohreje olej, soucasti, atd., tak je ten motor o neco hlucnejsi, ale po x-kilometrech me budou menit svicki, a bude dukladna kontrola v ramci pravidelne kontroly. Takze ten mech me nastval, malem jsem prisel o litr za nic!
-
- Junior
Dík za odpovědi. Traktorovatější zvuk nafťáku je jasný. Hlavně u studenýho motoru. Jen mi to dřív i při teplotách pod nulou nedělalo tak, že to bylo slyšet i při ventilátoru na 3. Teď to tak párkrát udělalo. Tak jsem zavolal známýho mechanika, objednal se na poslechovku a vyděsil tím FoFo tak, že se to zase uklidnilo
. Mechanik říkal, že to mohlo být z více příčin. Třeba trochu bordelu, co se dostal do nafty (ani Shell není záruka). Tak uvidíme. Navíc mi přišlo, že to hůř chytá. Teď při ještě nižší teplotě a pro jistotu 2x žhavení motor kolem -1C naskočil pod 3 vteřiny. Táhne super a jsem spokojený. Pokecal jsem s mechanikem, nádrž asi vyjedu co nejvíc a s plnou nové nafty už snad bude vše OK (jestli to tím bylo).
BTW, přes 2000 točím studený motor jen kvůli řazení, jinak jezdím kolem 1800, než se ohřeje a dá se s ním dovádět
.

BTW, přes 2000 točím studený motor jen kvůli řazení, jinak jezdím kolem 1800, než se ohřeje a dá se s ním dovádět

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- CODY
- Junior
Taky jsem byl překvapenej, po 10 letech ježdění pouze v benzínu, jaký je diesel traktor
Teď jsem si na to již tak zvykl, že mi v pracovní fábce to bublání nějak chybí